Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На будівництво «Села майбутнього» необхідно від 40 до 140 млн. дол США

Для «Села майбутнього» вже готовий укрупнений бізнес-план. На реалізацію проекту необхідно від 40 до 140 млн. дол США. Про це повідомив сьогодні в ході круглого столу з обговорення проекту Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Сьогодні ми святкуємо день перемоги над Чорнобильскою трагедією. Ігор Шурма

Сьогодні у Палаці культури Міліції відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, представники громадських організацій, активісти чорнобильського руху.

Для первинного фінансування проектів технопарку «Слобожанщина» та технополісу «П'ятихатки» необхідно 300 млн. дол США

«Ми запропонували на суд Президента України кілька проектів в рамках Стратегії сталого розвитку. Один з них - створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина» на базі ФЕДу, другий - створення технополісу «П'ятихатки» на базі ННЦ ХФТІ»,- повідомив сьогодні в ході круглого столу з обговорення проекту Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Ми повинні домогтися залучення максимального обсягу інвестицій в регіон. Сергій Чернов

14 грудня в ході засідання круглого столу за участю голів постійних комісій обласної ради з метою обговорення проекту Стратегії сталого соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сказав: «Сьогодні ми розглянули основні напрями розвитку Харківської області. На підставі цього документа будуть ухвалюватися щорічні програми соціально-економічного розвитку регіону. Ми повинні акумулювати фінанси і залучати в регіон інвестиції».

Собівартість квадратного метра житла в «Селі майбутнього» буде менше 4 тис. грн. Юрій Сапронов

Проект «Село майбутнього» буде реалізований в Ізюмському або Первомайському районі Харківської області, які майже на 80% дотуються різного виду субвенціями з різних бюджетів. Про це повідомив сьогодні в ході круглого столу з обговорення проекту Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У кожного регіону є специфічні проблеми, які потрібно вирішувати на місці. Микола Кизим

Як зазначив 14 грудня у ході круглого столу за участю голів постійних комісій обласної ради з метою обговорення проекту Стратегії сталого соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року директор Національного дослідницького інституту індустріальних проблем розвитку НАУ Микола Кизим, в Харківській області є ряд проблем, які необхідно вирішувати на місці.

23 грудня Харківська обласна адміністрація підпише Меморандум з Міністерством економічного розвитку і торгівлі

23 грудня по закінченню сесії Харківської обласної ради відбудеться підписання Меморандуму між Харківською обласною державною адміністрацією та Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Перший заступник міністра Анатолій Максюта також візьме участь в обговоренні проекту Стратегії сталого соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року.

Відбулося восьме засідання круглого столу, присвячене підготовці проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

14 грудня відбулося восьме засідання з циклу круглих столів з обговорення проекту Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року.У засіданні взяли участь: заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко, начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, директор Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим, голови постійних комісій обласної ради та керівники політичних фракцій.

Автодороги Харківській області розчищені від снігу

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1230 км доріг місцевого значення та 352 км державного значення, використано 615,35 куб. м пісчано-сольових сумішей. Протягом доби на автодорогах області працювало 126 одиниць техніки та 181 дорожніх робітників.  Станом на 14 грудня забезпечено безперешкодний проїзд усіма дорогами загального користування в Харківській області.

У Валках розпочав роботу круглий стіл «Валківські регіональні ініціативи»

Сьогодні у місті Валки розпочав роботу круглий стіл «Валківські регіональні ініціативи», у якому беруть участь посадові особи органів місцевого самоврядування та місцевої влади району, представники правоохоронних органів, депутати районної та міської рад, лідери молодіжних організацій району, відповідні служби району, представники органів самоорганізації населення та ЗМІ.

Асоціація виробників молока буде бойкотувати молокозаводи, які не розраховуються за молоко

Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, харківські виробники можуть відмовитися здавати свою продукцію на ті молокозаводи, які не розраховуються вчасно за товар. «Асоціація буде приймати рішення: якщо на тому ж Валківському молокозаводі не розраховуються за молоко, занижують ціни, то Асоціація може прийняти рішення не здавати на цей завод молоко. Якщо таке рішення буде прийнято, то жоден виробник не здасть молоко цей завод, і він стане завтра банкрутом», - підкреслив він. Також Віталій Алексейчук зазначив, що в якості експерименту планується відкрити переробне підприємство в господарстві «Родіна» Дворічанського району.  

Харківщина вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Харкові відбуваються заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зокрема, відбулися церемонії покладання квітів до Пам'ятника загиблим пожежним та Пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля. Участь у заходах взяли: заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, представники обласної та міської рад, представники громадських організацій, активісти чорнобильського руху. Учасники поклали квіти до монументів та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Асоціація виробників молока надасть юридичний захист сільгоспвиробникам

Одним із завдань створеної в Харківській області Асоціації виробників молока є юридичний захист сільгоспвиробників, які вирощують велику рогату худобу і виробляють молоко. Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, юрист Асоціації буде стежити за тим, щоб у всіх договорах, які укладають молокозаводи з сільгоспвиробниками, враховувалися інтереси останніх.

Завдання Асоціації виробників молока - захищати інтереси сільгоспвиробників і населення. Віталій Алексейчук

У Харківській області створена Асоціація виробників молока, яка покликана захищати інтереси великих сільгоспвиробників, фермерів, а також сільських жителів, які виробляють молоко. Керівником Асоціації став Олег Шишкунов, директор успішного сільськогосподарського підприємства «Родіна» у Дворічанському районі.

Роздрібні ціни на молочну продукцію і м'ясо птиці знизилися

Віце-губернатор Юрій Сапронов відзначив зниження ринкових цін на молочну продукцію і м'ясо птиці. «Зниження роздрібних цін у великих супермаркетах стало результатом вимог Антимонопольного комітету до основних виробників і роздрібних мереж. За інформацією АМКУ, роздрібні ціни на молочну продукцію знизилися в середньому на 10-15%, на твердий сир - близько 25%, охолоджене м'ясо птиці - на 5%. Комітет також зобов'язав великі торгові мережі забезпечувати економічно обгрунтовані ціни на продукцію та укладати прямі контракти з виробниками», - повідомив заступник голови ХОДА.

Наслідком розширення корупції в Україні стало створення монопольних ніш. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що головним наслідком розширення корупції в Україні стало створення монопольних ніш. «У країні створювалися такі штучні умови, в яких всі конкурентні переваги отримували лише люди, близькі до влади - чиїсь родичі, куми, свати, друзі і т.д. Такі люди завжди були в кожному місті і в кожній галузі.Саме вони володіли найбільш ефективними факторами виробництва та умовами реалізації, займаючи таким чином монопольні ніші, які є в значній мірі причиною того, що Україна розвивається гірше, ніж інші країни», - зазначив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 14 грудня, о 09:00 розпочнеться покладання квітів до Пам'ятника загиблим пожежним (вул. Полтавський Шлях, 50). О 10:00 розпочнеться покладання квітів до Пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля (м. Харків, вул. Пушкінська, 87, Молодіжний парк). Також о 10:00 у Малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання круглого столу за участю голів постійних комісій обласної ради з метою обговорення проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. О 12:00 в ДК Міліції (вул.Раднаркомівська, 13) розпочнуться урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. О 16:00 в Будинку вчителя (вул.Скрипника, 14) розпочнеться Урочиста церемонія нагородження переможців і лауреатів IV Обласного конкурсу на кращий літературний твір ім. О.С. Масельського. 

В Харківській Обласній художній галереї відкривається виставка, присвячена православним святам та українському козацтву

Виставка «Православні свята. Козацтво як зберігач духовної спадщини. 400 років від дня народження І. Д. Сірка» відкривається в Обласній художній галереї 14 грудня 2010 р. В експозиції представлені художні твори Ірини Лєвшиної та Віктора Савєнкова, що зображують Православні свята, а також козацька тема – в роботах Валерія Шматька, Олександра Різниченка, Аллана Олексієнка.

В Харкові відбулося зібрання Спілки вірменської молоді України

11 грудня 2010 року в конференц-залі центральної наукової бібліотеки ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбулося зібрання Спілки вірменської молоді України, на якому були присутні представники Харкова, Києва, Полтави, Миколаєва, Донецька та Черкас. В засіданні Спілки вірменської молоді України взяв участь голова Харківської обласної громадської організації “Вірменська національна громада” Самвел Грантович Хандамирян. Серед запрошених були представники обласної державної адміністрації та міської ради.

Проект Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

З проектом Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року можна ознайомитись за посиланням (документ  у форматі *.pdf)

Всі районні телекомпанії області будуть об'єднані в єдиний інформаційний простір

Про плани обласної державної адміністрації щодо об'єднання всіх районних електронних засобів масової інформації в єдиний простір сьогодні на нараді з керівниками райтелекомпаній розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.  

У Харкові розпочалася підготовка до II Міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські Музичні Вечори»

 22 грудня 2010 року у залі Харківської обласної філармонії, в рамках підготовки до II Міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські Музичні Вечори», що проводиться під патронатом Харківської обласної державної адміністрації та за підтримки Поссольства Франції в Україні, відбудеться концерт із циклу «Чотири концерти». До уваги слухачів будуть представлені твори Людвіга ван Бетховена, Франсіса Пуленка, Сергія Прокоф'єва та Дмитра Шостаковича.

У Харківській області мешкає більш ніж 24,6 тисяч «чорнобильців»

14 грудня в Україні відзначатиметься День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У Харківській області з цієї нагоди буде проведено ряд заходів, також інвалідам 1 групи з числа постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС надано матеріальну допомогу.

14 грудня 2010 року о 16.00, у приміщені Будинку вчителя відбудеться урочисте нагородження переможців і лауреатів IV Обласного конкурсу на кращий літературний твір ім. О.С. Масельського.

Обласний диспансер радіаційного захисту буде обслуговувати виключно «чорнобильців». Ігор Шурма

«Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення має обслуговувати виключно мешканців Харківської області, які відносяться до категорії постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильскій АЕС. Це принципова позиція влади», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У селі Нескучне відкрито меморіальну дошку Зинаїді Серебряковій

9 грудня в селі Нескучному було відкрито меморіальну дошку відомій художниці Зинаїді Серебряковій, з нагоди 126-річчя від дня її народження. Після церемонії відкриття меморіальної дошки на приміщенні клубу, керівники області та району поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Олав Берстад відкрив комп’ютерний клас у Кам’янській школі Ізюмського району

У ході візиту на Харківщину офіційної делегації Посольства Королівства Норвегії в Україні пан Олав Берстад, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні, взяв участь у ряді заходів. Зокрема, після участі у першому регіональному інвестиційному бізнес-форумі він зустрівся з Першим заступником голови ХОДА Володимиром Бабаєвим, а також відкрив комп’ютерний клас у Кам’янській школі Ізюмського району.

Михайло Добкін і Сергій Чернов сьогодні візьмуть участь в засіданні Ради регіонів України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні візьмуть участь у розширеному засіданні Ради регіонів України під головуванням Президента України Віктора Януковича. Під час засідання планується розглянути питання про адміністративну реформу органів управління та про формування бюджету на 2011 рік.

14 грудня відбудуться заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Харкові відбудуться заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. О 9:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника загиблим пожежним (біля будівлі пожеженої частини на вул.Полтавський Шлях, 50). О 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку, в якій візьмуть участь представники облдержадміністрації, обласної та міської рад, представники громадських організацій, активісти чорнобильського руху. О 12:00 в Палаці культури міліції відбудуться урочисті заходи. Про це сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

Триває обговорення Проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

Завтра, 14 грудня 2010 року, о 10 00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання круглого столу за участі голів постійних комісій обласної ради з метою обговорення Проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року.

Архів документів