Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2011 році планується вирішити питання розселення військовослужбовців Чугуївського гарнізону

Як повідомив 16 грудня під час вручення ключів від нових квартир сім'ям військовослужбовців з Лозової голова ХОДА Михайло Добкін, житлові проблеми військовослужбовців Чугуївського гарнізону будуть вирішені. «Там мова йде про те, що військові гуртожитки зайняті військовими пенсіонерами, а молодим офіцерам, які приїжджають служити в Чугуївський гарнізон, ніде жити. Ми шукаємо на наступний рік можливість реконструювати ряд будинків в Чугуївському районі і переселити туди людей», - сказав він.

В харківських супермаркетах з’являються стенди з соціальними товарами

В рамках виконання підписаного Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, 23 виробниками основних продовольчих товарів, суб’єктами оптової торгівлі та 10 мережами супермаркетів Головним управляння споживчого ринку була проведена перевірка стану виконання досягнутих домовленостей.

Мобільність, з якою були вирішені питання переселення сімей військовослужбовців з Лозової, дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє. Михайло Добкін

Як зазначив 16 грудня у ході вручення ключів від нових квартир сім'ям військовослужбовців з Лозової голова ХОДА Михайло Добкін, квартири повністю готові до вселення, незважаючи на те, що питання з переселенням було вирішено в найкоротші терміни.

Вручено ордери від квартир в Пісочині 21 сім'ї, що проживала на території 61-го арсеналу в Лозовій

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили ключі та ордери від квартир 21 сім'ї, яка відселяється з будинків по вул. Блюхера на території 61-го арсеналу в місті Лозова в будинок № 4 по вул. Технологічній сел. Пісочин Харківського району. 

Проїзд по всіх дорогах Харківської області забезпечений

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 668,5 км доріг місцевого значення і 237 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 791,44 куб.м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 117 одиниць техніки і 128 дорожніх робітників.  Станом на 16 грудня забезпечений безперешкодний проїзд по всіх дорогах загального користування в Харківській області.

Події дня

Сьогодні, 16 грудня, о 12:00 в залі прийому офіційних делегацій Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з офіційною делегацією Турецької Республіки. О 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція голови обласної ради Сергія Чернова. О 13:00 в Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочисті заходи з нагоди 20-річчя утворення державної служби зайнятості. О 14:00 у виставковому комплексі «Radmir Expo Hall» (вул.Ак Павлова, 271) відкриється виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010».

Необхідно передбачити транспортну розв'язку в районі оптового сільськогосподарського ринку. Михайло Добкін

«Практично вибрано майданчик під будівництво оптового сільгоспринку. Потрібно передбачити в цьому місці особливу організацію виїзду і в'їзду транспорту, тому що за розрахунками фахівців, в окремі дні до 15 тисяч різних автомобілів будуть туди приїжджати. Нам не можна дозволити створити там затор. Я бачив такі проблеми навіть в набагато більш високорозвинених країнах, ніж Україна. У тій же Австрії будівництво величезної кількості торгових центрів в одному місці біля окружної дороги призвело до того, що там у вихідні утворюються пробки по 10 кілометрів. Нам потрібно цей досвід врахувати, щоб не допустити подібного у себе», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін 15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги.

На найбільш небезпечних ділянках окружної дороги планується встановити відеоспостереження

Як зазначив 15 грудня у ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, на тих дорогах, де дорожнє покриття приведено у відповідність до європейських норм, набагато частіше трапляються ДТП зі смертельним результатом. У зв'язку з цим вже зараз вирішуються питання забезпечення максимальної безпеки окружної дороги та інших шляхопроводів.

Всі власники об'єктів інфраструктури, що порушують правила, підписали гарантійні листи. Михайло Рабинович

 Як зазначив сьогодні під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги начальник Головного управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, відповідно до доручення голови ХОДА Михайла Добкіна, Головне управління містобудування архітектури ХОДА спільно з департаментом містобудування і архітектури, екологічною службою та управлінням доріг виконало ряд робіт з підготовки паспорта харківської окружної дороги.

Роганський полігон твердих побутових відходів буде закрито

Найближчим часом на вимогу прокуратури Роганський полігон твердих побутових відходів буде закрито. У зв'язку з цим керівництво області та міста займається пошуком нового майданчика для складування ТПВ.

Навісне обладнання для дорожньої техніки необхідно виробляти в Харкові. Михайло Добкін

«Навісне обладнання на машини, які обслуговують наші дороги, ми повинні робити самі. Просто не хочеться віддавати гроші в інші регіони. Це може робити або ХТЗ, або завод імені Малишева чи будь-яке інше підприємство», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін 15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги.

Побудова правової держави неможлива без злагодженої професійної роботи суддівського корпусу. Михайло Добкін

У Палаці студентів Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого» відбувся святковий концерт, присвячений Дню працівника суду. З вітальними словами до присутніх у залі звернулися голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, секретар міської ради Олександр Новак та ректор університету Василь Тацій.

Стоянки для легкового транспорту під Євро-2012 після закінчення чемпіонату будуть використовуватися в якості ринків

До Євро-2012 в Харкові необхідно обладнати 20 тисяч паркувальних місць для легкових машин. Оскільки після проведення чемпіонату така кількість стоянок не буде затребувана, ділянки буферних зон під Харковом, які будуть обладнані під паркінги для легкових машин, будуть використовуватися в якості ринків.

В області проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ. Ігор Шурма

«Для запобігання розповсюдження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції вкрай необхідним є визначення чіткого алгоритму роботи влади та відповідних служб. Для того, щоб ефективно боротися з інфекційними захворюваннями, ми проводимо щоденний моніторинг стану захворюваності не тільки в кожному населеному пункті, але й в кожному дитячому дошкільному закладі, загальноосвітній школі, а також серед колективів викладачів», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Весною 2011 року в'їзд великовантажного транспорту в місто Харків у денний час буде заборонено

Як повідомив 15 грудня під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, вже навесні 2011 року  для великовантажного транспорту буде заборонений в'їзд до Харкова в денний час. Це дозволить довше експлуатувати міські дороги, а також допоможе уникнути пробок на основних магістралях.

Прилегла до об’їзної автомобільної дороги територія приведена до належного санітарно-екологічного стану. Роман Квартенко

За інформацією Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, відповідно до доручення голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна від 11 жовтня 2010 року, підприємствами установами та організаціями здійснювалися заходи щодо наведення належного санітарно-екологічного стану прилеглої до об’їзної автодороги території. 

На окружній дорозі встановлять контейнери для сміття та громадські туалети

Головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги запропонувала встановити вздовж проїзної частини однотипні контейнери для сміття та громадські туалети. «Хотілося б запропонувати установку єдиних форм контейнерів для сміття і єдиних форм громадських туалетів, щоб вигляд їх був більш цивілізований», - заявила вона.

Окружна дорога - перший серйозний об'єкт у низці багатьох пдібних, які ми зробимо. Михайло Добкін

Як зазначив 15 грудня у ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області планується найближчим часом реалізувати ще декілька великих проектів з реконструкції та ремонту стратегічно важливих доріг. У зв'язку з цим голова області акцентував увагу на високому стандарті якості, якого необхідно дотримуватися при будівництві доріг.

Гаражні кооперативи до Євро-2012 зноситися не будуть. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що гаражні кооперативи на території Харкова дуже часто знаходяться вздовж важливих доріг і негативно впливають на їх зовнішній вигляд, а також не дозволяють організувати необхідні елементи інфраструктури, зносити гаражі не будуть.Замість цього учасникам кооперативів допоможуть в оформленні документів на землю.

Ми працюємо над поверненням довіри людей до влади і судової системи. Михайло Добкін

«Всі сфери життя нашої держави поступово набувають належного вигляду. Наведення порядку в країні торкнулося і судової сфери.Тепер нам необхідно повернути довіру людей до влади і судової системи», - сказав сьогодні в ході урочистої церемонії з нагоди Дня працівника суду голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Кошти, отримані від штрафів за перевантажений автотранспорт та плати за розміщення реклами вздовж доріг, повинні направлятися на ремонт і утримання обласних доріг. Михайло Добкін

«Кошти, отримані від штрафів за перевантажений автотранспорт та плати за розміщення реклами уздовж автодоріг обласного значення, повинні залишатися в області і направлятися на ремонт і утримання доріг», - зазначив 15 грудня у ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Нам необхідно побудувати об'їзну дорогу навколо кількох міст Харківської області. Михайло Добкін

15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін наголосив на необхідності будівництва об'їзних доріг навколо деяких міст Харківської області, через які проходять великі траси. «Нам потрібно побудувати кільце навколо Валок, вже є проект. Крім цього необхідно передбачити окружну дорогу навколо Чугуєва і ще ряду міст, які у нас є частиною траси і іноді дуже перевантажені. Наприклад, ми в цьому році поставили світлофор біля ліцею імені Масельського у Валках, а тепер потрібно з'ясувати, як там транспорт пересувається, адже там підйом. Але не ставити світлофор можна було, тому що там кожен рік страждали діти. Тому потрібна об'їзна дорога»,- підкреслив голова області.

У Харківській області буде проведено нараду з представниками бізнесу з організації інфраструктури вздовж доріг

15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення своєму заступнику Валентину Дулубу організувати нараду з представниками бізнесу міста та області. У ході наради планується обговорити питання організації інфраструктурних об'єктів уздовж доріг, які необхідно забезпечити до Євро-2012, а також у зв'язку із забороною на в'їзд до Харкова великовантажного транспорту протягом дня.

Михайло Добкін привітав працівників суду з професійним святом

15 грудня в малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників суду. У ньому взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.  За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у здійснення правосуддя, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників суду були вручені нагороди кращим представникам сфери правосуддя.

У 2011 році буде реконструйована дорога Харків - Старий Салтів

«У 2011 році ми будемо робити дорогу на Старий Салтів - більш широку, зручну і безпечну. Її треба буде розширити, щоб люди могли там спокійно проїжджати», - повідомив 15 грудня під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін. Також він підкреслив, що у випадках, де з'єднуються обласні та міські дороги, всі роботи з реконструкції і можливого розширення доріг будуть узгоджуватися між містом та областю.

Ряд підприємств, а також райони області і міста будуть закріплені за окремими ділянками окружної дороги

Як повідомив 15 грудня під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, за санітарним станом окружної дороги зобов'яжуть стежити підприємства, які знаходяться в безпосередній близькості від дороги, а також відповідні райони міста і області.

Перша частина робіт з реконструкції окружної дороги завершена успішно. Михайло Добкін

15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін відзначив високий рівень організації робіт, завдяки якому вдалося в найкоротші терміни реалізувати найбільш трудомісткий етап реконструкції.

Триває робота щодо підтримання у належному санітарно-екологічному стані проїзної частини та смуги відведення об'їзної дороги

Як відзначив у ході засідання за підсумками проведення ремонтних робіт на харківській об'їзній дорозі начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Костянтин Мікуленко, районними державними адміністраціями області та містом Харків була організована робота організацій і підприємств з приведення в належний санітарно-екологічний стан прилеглої до автомобільної дороги території. «Весь запланований комплекс робіт був виконаний у стислі терміни, належним чином і в повному обсязі, - сказав Костянтин Микуленко.

З 2011 року ми приступимо до реалізації гасла «Відродимо колишню міць Харківського регіону». Михайло Добкін

В інтерв'ю інформагентству УНІАН голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підвів підсумки неповного року роботи на посаді голови області. Він назвав у числі пріоритетів розвиток економіки і сільського господарства регіону, виведення з кризового стану промислових гігантів, відродження будівельної сфери та створення сприятливих умов для інвестицій.

Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010

16-19 грудня 2010 року у Харкові відбудуться «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010» у виставковому центрі «Radmir Expo Hall» (м.Харків, вул. Академіка Павлова 271). У заході планують взяти участь понад 35 підприємств Туреччини, які працюють у сфері сільського господарства, легкої та харчової промисловості, будівництва, виробництва товарів народного споживання. До офіційної делегації Республіки Туреччина увійшли Почесний Консул України в м.Ізмір пан Х.Четін Гюверджин, а також заступник губернатора провінції Чорум та Голова відділу з питань азіатсько-тихоокеанського регіону Центру сприяння експорту Туреччини.  

Архів документів