Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завдяки службі зайнятості люди отримують шанс повернутись до повноцінного життя. Ігор Шурма

Сьогодні у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка відбулися урочисті заходи з нагоди 20-річчя утворення державної служби занятості. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Презентація соціологічного дослідження, присвяченого доступності лікарських засобів

Завтра, 17 грудня, о 14.30 у прес-центрі ІА "МОСТ-Харків" (вул.Мироносицька, 21) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми в рамках презентації соціологічного дослідження, присвяченого доступності лікарських засобів.  

Юрій Сапронов зустрівся з офіційною делегацією Турецької Республіки

16 грудня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з офіційною делегацією Турецької Республіки.До складу делегації увійшли віце-губернатор провінції Чорум Хюсейн Ічтен, почесний консул України в місті Ізмір Четін Гюверджін, глава Азіатсько - тихоокеанського департаменту Центру сприяння експорту при Міністерстві зовнішньої торгівлі Турецької Республіки Зекерія Бекташ.

Михайло Добкін та Сергій Чернов висловили співчуття Володимиру Семиноженку

Голова ХОДА Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов висловили співчуття Генеральному директору НТК «Інститут монокристалів» Володимиру Семиноженку з приводу тяжкої втрати – смерті батька. «Втрата найріднішої людини - велике горе і випробування. В ці гіркі хвилини розділяємо з Вами біль вічної розлуки. Нехай земля буде пухом для Петра Григоровича», - йдеться у телеграмі.  

У Харківській області буде відкрито Українсько-турецький торговий дім

Як зазначив 16 грудня у ході зустрічі з делегацією Турецької Республіки заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на даний момент товарообіг між Туреччиною і Харківщиною складає менше 0,1% у загальному торговельному обороті Харківської області. За його словами, для збільшення цього показника необхідний локомотив, яким може стати Українсько-турецький торговий дім. Найближчим часом таку установу планується відкрити в Харкові.

20 грудня відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

20 грудня 2010 року о 10.00 у великій залі Будинку рад відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.  

Роганський полігон твердих побутових відходів буде закритий заради безпеки пасажирів аеропорту

У зв'язку зі збільшенням кількості рейсів з аеропорту «Харків» необхідно закрити Роганський полігон твердих побутових відходів. Як зазначив 16 грудня у ході вручення ключів від нових квартир сім'ям військовослужбовців з Лозової голова ХОДА Михайло Добкін, існує відповідний припис Генеральної прокуратури, заснований на тому, полігон приваблює велику кількість птахів, які можуть стати причиною авіакатастрофи.

У Барвінківському районі активно розвивається переробна промисловість

Як повідомив в інтерв’ю газеті «Слобідський край» голова Барвінківської районної державної адміністрації Іван Бовдуй, у Барвінківському районі активно розвивається переробна промисловість. «На цьому слушно наполягає центральна та регіональна влада, адже одна справа продавати вирощене зерно, а зовсім інша – реалізовувати продукцію переробної галузі», - зазначив він.

Сільське господарство в Україні може бути успішним. Юрій Сапронов

В Ізюмському районі області постоять інноваційний селище, у якому буде вироблятися і перероблятися сільськогосподарська продукція. Про це розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Будівництвом інноваційного селища ми хочемо домогтися повернення молоді в село (за допомогою залучення її в процес виробництва сільгосппродукції) та забезпечення сільських жителів комфортним житлом. Крім будівництва житла та інших об'єктів соцсфери, в районі необхідно створити виробництво і переробку.

У 2011 році планується вирішити питання розселення військовослужбовців Чугуївського гарнізону

Як повідомив 16 грудня під час вручення ключів від нових квартир сім'ям військовослужбовців з Лозової голова ХОДА Михайло Добкін, житлові проблеми військовослужбовців Чугуївського гарнізону будуть вирішені. «Там мова йде про те, що військові гуртожитки зайняті військовими пенсіонерами, а молодим офіцерам, які приїжджають служити в Чугуївський гарнізон, ніде жити. Ми шукаємо на наступний рік можливість реконструювати ряд будинків в Чугуївському районі і переселити туди людей», - сказав він.

В харківських супермаркетах з’являються стенди з соціальними товарами

В рамках виконання підписаного Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, 23 виробниками основних продовольчих товарів, суб’єктами оптової торгівлі та 10 мережами супермаркетів Головним управляння споживчого ринку була проведена перевірка стану виконання досягнутих домовленостей.

Мобільність, з якою були вирішені питання переселення сімей військовослужбовців з Лозової, дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє. Михайло Добкін

Як зазначив 16 грудня у ході вручення ключів від нових квартир сім'ям військовослужбовців з Лозової голова ХОДА Михайло Добкін, квартири повністю готові до вселення, незважаючи на те, що питання з переселенням було вирішено в найкоротші терміни.

Вручено ордери від квартир в Пісочині 21 сім'ї, що проживала на території 61-го арсеналу в Лозовій

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили ключі та ордери від квартир 21 сім'ї, яка відселяється з будинків по вул. Блюхера на території 61-го арсеналу в місті Лозова в будинок № 4 по вул. Технологічній сел. Пісочин Харківського району. 

Проїзд по всіх дорогах Харківської області забезпечений

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 668,5 км доріг місцевого значення і 237 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 791,44 куб.м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 117 одиниць техніки і 128 дорожніх робітників.  Станом на 16 грудня забезпечений безперешкодний проїзд по всіх дорогах загального користування в Харківській області.

Події дня

Сьогодні, 16 грудня, о 12:00 в залі прийому офіційних делегацій Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з офіційною делегацією Турецької Республіки. О 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція голови обласної ради Сергія Чернова. О 13:00 в Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочисті заходи з нагоди 20-річчя утворення державної служби зайнятості. О 14:00 у виставковому комплексі «Radmir Expo Hall» (вул.Ак Павлова, 271) відкриється виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010».

Необхідно передбачити транспортну розв'язку в районі оптового сільськогосподарського ринку. Михайло Добкін

«Практично вибрано майданчик під будівництво оптового сільгоспринку. Потрібно передбачити в цьому місці особливу організацію виїзду і в'їзду транспорту, тому що за розрахунками фахівців, в окремі дні до 15 тисяч різних автомобілів будуть туди приїжджати. Нам не можна дозволити створити там затор. Я бачив такі проблеми навіть в набагато більш високорозвинених країнах, ніж Україна. У тій же Австрії будівництво величезної кількості торгових центрів в одному місці біля окружної дороги призвело до того, що там у вихідні утворюються пробки по 10 кілометрів. Нам потрібно цей досвід врахувати, щоб не допустити подібного у себе», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін 15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги.

На найбільш небезпечних ділянках окружної дороги планується встановити відеоспостереження

Як зазначив 15 грудня у ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, на тих дорогах, де дорожнє покриття приведено у відповідність до європейських норм, набагато частіше трапляються ДТП зі смертельним результатом. У зв'язку з цим вже зараз вирішуються питання забезпечення максимальної безпеки окружної дороги та інших шляхопроводів.

Всі власники об'єктів інфраструктури, що порушують правила, підписали гарантійні листи. Михайло Рабинович

 Як зазначив сьогодні під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги начальник Головного управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, відповідно до доручення голови ХОДА Михайла Добкіна, Головне управління містобудування архітектури ХОДА спільно з департаментом містобудування і архітектури, екологічною службою та управлінням доріг виконало ряд робіт з підготовки паспорта харківської окружної дороги.

Роганський полігон твердих побутових відходів буде закрито

Найближчим часом на вимогу прокуратури Роганський полігон твердих побутових відходів буде закрито. У зв'язку з цим керівництво області та міста займається пошуком нового майданчика для складування ТПВ.

Навісне обладнання для дорожньої техніки необхідно виробляти в Харкові. Михайло Добкін

«Навісне обладнання на машини, які обслуговують наші дороги, ми повинні робити самі. Просто не хочеться віддавати гроші в інші регіони. Це може робити або ХТЗ, або завод імені Малишева чи будь-яке інше підприємство», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін 15 грудня в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги.

Побудова правової держави неможлива без злагодженої професійної роботи суддівського корпусу. Михайло Добкін

У Палаці студентів Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого» відбувся святковий концерт, присвячений Дню працівника суду. З вітальними словами до присутніх у залі звернулися голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, секретар міської ради Олександр Новак та ректор університету Василь Тацій.

Стоянки для легкового транспорту під Євро-2012 після закінчення чемпіонату будуть використовуватися в якості ринків

До Євро-2012 в Харкові необхідно обладнати 20 тисяч паркувальних місць для легкових машин. Оскільки після проведення чемпіонату така кількість стоянок не буде затребувана, ділянки буферних зон під Харковом, які будуть обладнані під паркінги для легкових машин, будуть використовуватися в якості ринків.

В області проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ. Ігор Шурма

«Для запобігання розповсюдження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції вкрай необхідним є визначення чіткого алгоритму роботи влади та відповідних служб. Для того, щоб ефективно боротися з інфекційними захворюваннями, ми проводимо щоденний моніторинг стану захворюваності не тільки в кожному населеному пункті, але й в кожному дитячому дошкільному закладі, загальноосвітній школі, а також серед колективів викладачів», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Весною 2011 року в'їзд великовантажного транспорту в місто Харків у денний час буде заборонено

Як повідомив 15 грудня під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, вже навесні 2011 року  для великовантажного транспорту буде заборонений в'їзд до Харкова в денний час. Це дозволить довше експлуатувати міські дороги, а також допоможе уникнути пробок на основних магістралях.

Прилегла до об’їзної автомобільної дороги територія приведена до належного санітарно-екологічного стану. Роман Квартенко

За інформацією Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, відповідно до доручення голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна від 11 жовтня 2010 року, підприємствами установами та організаціями здійснювалися заходи щодо наведення належного санітарно-екологічного стану прилеглої до об’їзної автодороги території. 

На окружній дорозі встановлять контейнери для сміття та громадські туалети

Головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова в ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги запропонувала встановити вздовж проїзної частини однотипні контейнери для сміття та громадські туалети. «Хотілося б запропонувати установку єдиних форм контейнерів для сміття і єдиних форм громадських туалетів, щоб вигляд їх був більш цивілізований», - заявила вона.

Окружна дорога - перший серйозний об'єкт у низці багатьох пдібних, які ми зробимо. Михайло Добкін

Як зазначив 15 грудня у ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області планується найближчим часом реалізувати ще декілька великих проектів з реконструкції та ремонту стратегічно важливих доріг. У зв'язку з цим голова області акцентував увагу на високому стандарті якості, якого необхідно дотримуватися при будівництві доріг.

Гаражні кооперативи до Євро-2012 зноситися не будуть. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що гаражні кооперативи на території Харкова дуже часто знаходяться вздовж важливих доріг і негативно впливають на їх зовнішній вигляд, а також не дозволяють організувати необхідні елементи інфраструктури, зносити гаражі не будуть.Замість цього учасникам кооперативів допоможуть в оформленні документів на землю.

Ми працюємо над поверненням довіри людей до влади і судової системи. Михайло Добкін

«Всі сфери життя нашої держави поступово набувають належного вигляду. Наведення порядку в країні торкнулося і судової сфери.Тепер нам необхідно повернути довіру людей до влади і судової системи», - сказав сьогодні в ході урочистої церемонії з нагоди Дня працівника суду голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Кошти, отримані від штрафів за перевантажений автотранспорт та плати за розміщення реклами вздовж доріг, повинні направлятися на ремонт і утримання обласних доріг. Михайло Добкін

«Кошти, отримані від штрафів за перевантажений автотранспорт та плати за розміщення реклами уздовж автодоріг обласного значення, повинні залишатися в області і направлятися на ремонт і утримання доріг», - зазначив 15 грудня у ході робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів