Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області гречка поступає в магазини безпосередньо від сільгоспвиробників

Щоб не допустити подорожчання гречки, в Харківській області повністю виключили посередників із системи поставок цієї крупи в торгівельні мережі. Про це 3 лютого повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині триває приписна кампанія

Станом на 3 лютого на Харківщині, в рамках проведення приписної кампанії юнаків 1994 року народження при районних (міських) військкоматах області, було обстежено 7,3 тисячі чоловік (60,8%) на предмет придатності до військової служби на особливий період. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України у м. Харків.

Проводиться службове розслідування

За фактом подій, викладених у повідомленні інтернет-огляду «Главное» від 12:10 3 лютого 2011 року, проводиться службове розслідування. Результати розслідування будуть опубліковані на офіційному веб-сайті ХОДА.  

Принцип максимального фінансування медицини в Харківській області буде збережено. Михайло Добкін

Як підкреслив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області й надалі проблемам медицини буде приділятися пильна увага. «Харківська область в системі охорони здоров'я України знаходиться на звичних передових місцях. Щоб так було і надалі, принцип максимального фінансування медицини в Харківській області буде збережений. Ми і цього року збільшуємо бюджет в абсолютних цифрах на ремонт медичних установ і закупівлю устаткування. Нагадаю, в 2010 році медичного обладнання і витратних матеріалів ми змогли залучити більш ніж на 70 мільйонів гривень. Цього року нам потрібно робити ще більше для того, щоб створити цивілізовані умови роботи для всіх наших медичних установ», - підкреслив голова області.  

Область отримала сучасний фтизіатричний заклад. Ігор Шурма

«Після закінчення капітального ремонту та оснащення приміщень будівлі за адресою вул. Ньютона, 145 КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» передислоковано із центра міста, з будинку по вул. Чернишевського, 81/83. Таким чином, досягнута основна мета - створення сучасного, провідного фтизіатричного закладу на обласному рівні і забезпечення цивілізованих умов праці для медичних робітників та умов перебування для пацієнтів», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Єдиний медичний простір - це стратегія Харківської області. Михайло Добкін

У ході створення єдиного медичного простору в Харкові і Харківській області буде продовжуватися робота з приведення медичних установ у відповідність до сучасних норм. Крім цього буде реалізовано оптимізацію медичних структур, які дублюють функції один одного.

На Харківщині відбудеться V Регіональний конкурс наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір».

Головне управління у справах сім`ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, обласний гендерний ресурсний центр, Харківська обласна організація Всеукраїнського жіночого товариства імені О. Теліги в партнерстві з Харківською національною академією міського господарства оголошують про проведення V Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: Слобожанський вимір».    

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів прийом громадян. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.  

У Харківській області вирішується проблема санітарної авіації

Як повідомив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області триває робота по організації в регіоні санітарної авіації. «Можливості, які ми б отримали, маючи такі засоби для доставки хворих в кращі медичні установи міста Харкова, дозволили б нам у рази збільшити кількість врятованих життів. Тому ми від цього не відступимося. Рано чи пізно санавіація та спеціалізований санітарний вертоліт в Харкові з'явиться», - підкреслив голова області.

В Положення «Про прикордонний режим» внесені зміни

2 лютого 2011 року під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми в Центрі управління службою Харківського прикордонного загону відбулася спільна нарада представників Харківської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та Харківського прикордонного загону, на якій були визначені заходи з впровадження в оперативно-службову діяльність прикордонного загону змін до Положення «Про прикордонний режим», внесених постановою Кабінету Міністрів України № 1110 від 8 грудня 2010 року.

Медперсонал Харківського обласного протитуберкульозного диспансеру № 1 отримав можливість лікувати людей в якісно нових умовах. Михайло Добкін

Як відзначив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, відновлена будівлю Харківської обласного протитуберкульозного диспансеру № 1 повністю відповідає всім вимогам сучасної медицини. За словами керівника області, це в черговий раз доводить, що в Харківській області з повагою ставляться до людей, які потребують спеціалізованої медичної допомоги.

Облдержадміністрація буде стимулювати виробництво плодоовочевої продукції в регіоні. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що за даними експертів асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» загальна сума імпорту овочів і фруктів в Україну в 2010 році в порівнянні з 2005 роком зросла у 4,2 рази, перевищивши $ 860 млн, при цьому у фізичному виразі імпорт продукції плодоовочівництва зріс на 77%.

В Харківському художньому музеї відбудеться виставка картин Юрія Нагулка «Мирний час»

4 лютого в Харківському художньому музеї розпочнеться новий етап Проекту «Меценати - музеям України» - виставка картин заслуженого діяча мистецтв України Юрія Нагулка «Мирний час».  

З Росією наші взаємини будуть вибудовуватися на умовах такого ж взаємовигідного партнерства, як і з Брюсселем. Михайло Добкін

«Україні, яка в період правління Леоніда Кучми вважалася державою, вміло маневруючою між різними світовими політичними течіями, за часів Віктора Ющенка перетворилася на державу, що не має власної послідовної політики і постійно підлаштовуэться під якусь кон'юнктуру, - висловив свою точку зору на сучасні процеси в зовнішній політиці нашої держави голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю ІА УНІАН. - З приходом Віктора Федоровича Януковича ми чітко заявили всьому світу про незмінність наших європейських пріоритетів. При цьому підкреслили, що з Росією наші взаємини будуть вибудовуватися на умовах такого ж взаємовигідного партнерства, як і з Брюсселем».

Настав етап вибудовування взаємин влади на горизонтальних рівнях

Якщо попередній рік у житті нашої країни був присвячений наведенню порядку, починаючи від вибудовування взаємин влади по вертикалі, то зараз така ж робота ведеться у площині горизонтального взаємодії, тобто безпосередньо в регіоні. Про це голова ХОДА Михайло Добкін заявив в інтерв'ю кореспонденту ІА УНІАН:

Кушнарьов - один з найяскравіших політиків за всю історію незалежної України. Михайло Добкін

«Євген Петрович Кушнарьов - один з найяскравіших політиків за всю історію незалежної України», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін у інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН».  Він нагадав, що Євген Кушнарьов саме в Харкові реалізував себе як лідер місцевого самоврядування, був одним із засновників, а потім і керівників Асоціації міст України та успішно керував областю. «Сьогодні ми тільки намагаємося досягти тих показників, які він демонстрував у свій час», - підкреслив Михайло Добкін.  

У Харківській області до кінця поточного року планується ухвалити програму соціально-економічного розвитку регіону на 2012 рік

Як підкреслив у ході інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області ведеться системна робота з економічного розвитку регіону. За словами керівника області, на даний момент вже сформовані стійкі основи для розвитку області та розробляється стратегія.

Я не бачу ніяких ознак згортання демократії в нашій країні. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН», в Україні триває зміцнення демократії, а розмови про згортання свобод - це спроба опозиції чинити тиск на владу.

Відкрито відновлений корпус Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1

Відбулось урочисте відкриття відновленого корпусу комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1» по вул. Ньютона, 145. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харкові підбито підсумки «Енерго-Фестивалю-2010»

Наприкінці січня в Будинку культури Київського району відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків та нагородження призерів ІV Енерго-Фестивалю, що організовується Харківської громадською організацією «Енергія миру». Фестиваль вперше було проведено в Харкові в 2006 році, головна мета цього заходу - залучення школярів, їх викладачів та батьків до проблем та можливостей енергозбереження і практики енергоефективності шляхом активізації творчих та комунікаційних здібностей, організації дозвілля.

Відбулося перше засідання правління громадської ради

2 лютого в актовому залі ВЕП «Держпром» відбулося перше засідання правління громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. Як повідомляє офіційний сайт управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА, під час засідання були заслухані пропозиції щодо доопрацювання Регламенту та Положення громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації та вирішено у робочому порядку доопрацювати та узгодити зазначені питання.

У Харкові триває благодійна акція «Світ можна почути»

З 2 по 3 лютого у Харкові триває перший етап всеукраїнської благодійної акції «Світ можна почути», яку проводить Міжнародний благодійний фонд імені Святої Ксенії Петербурзької. У рамках акції планується забезпечити максимальну кількість глухих та слабочуючих дітей слуховими апаратами.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 185 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 136,06 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 93 одиниць техніки і 135 дорожніх робітників. Станом на 3 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Український аграрний сектор привабливий для інвесторів. Юрій Сапронов

Аграрний сектор у 2011 році буде одним з найпривабливіших українських ринків для інвесторів. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Напередодні зняття мораторію на продаж землі багато інвесторів звертають свою увагу на аграрний сектор. Особливо цікавляться інвестиціями в наше сільське господарство країни Близького Сходу та Азії. Зокрема, у минулому році Харківську область відвідала китайська делегація, днями ми обговорили питання співпраці з гостями з Кувейту. Упевнений, що ці візити надалі обернуться інвестиціями в наш регіон», - зазначив Юрій Сапронов.  

Зустріч поколінь

8 лютого о 13.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться «Зустріч поколінь», присвячена Дню пам'яті жертв Голокосту та річниці зняття блокади Ленінграда (які відзначаються 27 січня). Зустріч здійснюватиметься в рамках проекту «Школа 50+» (навчання людей третього віку).

Відбулось підсумкове засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області

Сьогодні відбулося засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області, на якому були підбиті підсумки роботи державної служби ветеринарної медицини Харківської області за 2010 рік та розглянуто планування роботи на І-е півріччя 2011 року. В роботі засідання колегії взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Харківський молодіжний симфонічний ансамбль «Слобожанський» не буде ліквідовано

Про це сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Аналізуючи творчу та фінансово-господарську діяльність усіх 25 установ культури, які знаходяться в обласній мережі, ми з кожним керівником предметно розмовляли про можливі варіанти економії, оптимізації, підвищення власних доходів, розвитку творчої складової. У відношенні молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський» шукаються варіанти збереження його в нинішньому вигляді, наприклад, шляхом збільшення кількості концертів, і відповідно, доходів. Про ліквідацію або про його приєднання до оркестру Харківської обласної філармонії мова не йде», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю буде презентовано 9 травня

Як повідомив в ході прес-конференції 2 лютого начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, робота зі створення козачого ансамблю в Харківській області вже ведеться. «Козачий ансамбль вже отримав робочу назву «Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю». До реалізації цього проекту ми вже приступили, і сподіваємося, що 9 травня ми влаштуємо презентацію», - повідомив він.  

У рамках чергової виставки «Харківська туристична бієнале» відбудеться ярмарок туристичних маршрутів

У Харківській області триває робота по створенню туристичних маршрутів до Євро-2012. Як повідомив в ході прес-конференції 2 лютого начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, планується підготувати близько 3 маршрутів по кожному району. Ознайомитися з ними можна буде в ході чергової виставки «Харківська туристична бієнале».

Обласна філармонія та Харківській театр музичної комедії у 2010 році взяли участь в експерименті «гастрольний проект»

Про це сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Це пілотний проект управління культури і туризму, Харківської обласної філармонії і Харківського академічного театру музичної комедії, під час якого колективи цих закладів виступали на сцені Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка. Проект реалізується з метою перевірки затребуваності творчого потенціалу цих закладів, виражений у фінансовому еквіваленті. Концерт Харківського академічного театру музичної комедії на сцені ХНАТОБа, крім того, намагався визначити вплив віддаленості театру від центральної частини міста на результати фінансово-господарської діяльності», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Архів документів