Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибуде Федорівська ікона Божої матері

До Харкова прибуде Федорівська ікона Божої матері

Згідно з укладеною між Харківською та Костромської єпархіями угодою в Харкові з 8 по 11 липня 2011 року буде перебувати шанований список чудотворної знаменитої Федорівської ікони Божої Матері. Про це повідомив сьогодні секретар Харківської єпархії отець Михайло Кіт. З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Никодима ікона перебуватиме в Озерянському храмі Свято-Покровського монастиря м. Харкова. Урочиста зустріч ікони відбудеться в Свято-Покровському монастирі 8 липня в 12:30. Поклонитися святині зможуть всі бажаючі, вона буде доступна віруючим з раннього ранку до пізнього вечора.

Михайло Кіт зазначив, що це одна з найбільш шанованих святинь православного світу, за допомогою якої за новим літописом, що ведеться з 1991 року, було здійснено більше 100 чудотворних діянь. За переказами, ікона написана євангелістом Лукою. Також вона шанується як одна зі святинь дому Романових, оскільки переказ пов'язує святиню з покликанням в 1613 році на царство засновника династії царя Михайла Федоровича. 

Довідка: 
Чудотворна ікона Феодорівська - найдавніший образ Пресвятої Богородиці, з них на Русі пов'язано безліч історичних і доленосних подій. На зворотному боці чудотворної ікони написаний образ святої великомучениці Параскеви.
Ікона, яка прибуде до Харкова, є єдиним списком - точною копією оригіналу за розміром, технікою виконання, дорогоцінному окладу, вона зберігається в Богоявленському соборі м. Костроми поруч з оригіналом.