Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибула Федоровська ікона Божої матері

До Харкова прибула Федоровська ікона Божої матері

До Харкова прибув шанований список знаменитої чудотворної Федоровської ікони Божої Матері. Біля трапа літака з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Никодима святиню зустрічало духовенство Харківщини на чолі з секретарем Харківської єпархії отцем Михайлом Кітом. Ікону супроводжує клірик Костромської єпархії священик Тімон.  Згідно з укладеною між Харківською та Костромською єпархіями угодою, Федоровська ікона Божої Матері перебуватиме у Харкові з 8 по 11 липня 2011 року. Вона буде розташована в Озерянського храмі Свято-Покровського монастиря м. Харкова. Поклонитися святині зможуть всі бажаючі, вона буде доступна віруючим з раннього ранку до пізнього вечора.

Ікона, яка прибула до Харкова, є єдиним списком - точною копією оригіналу за розміром, технікою виконання, дорогоцінному окладу, котра зберігається в Богоявленському соборі м.Костроми поруч з оригіналом. 

Довідка:
Чудотворна ікона Федорівська - найдавніший образ Пресвятої Богородиці, з ним на Русі пов'язано безліч історичних і доленосних подій. Це одна з найбільш шанованих святинь православного світу, з допомогою якої згідно з новим літописом (ведеться з 1991 року) було зроблено більше 100 чудотворних діянь. За переказами, ікона написана євангелістом Лукою. Також вона шанується як одна зі святинь дому Романових, оскільки переказ пов'язує святиню з покликанням в 1613 році на царство засновника династії царя Михайла Федоровича. На зворотному боці чудотворної ікони написаний образ святої великомучениці Параскеви.