Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ХОДА сприяє фінансовому оздоровленню Харківського авіаційного заводу

Завдяки зусиллям голови ХОДА Михайла Добкіна та його першого заступника Володимира Бабаєва, в 2010 році Харківське державне авіаційне виробниче підприємство отримало облігації на суму 330 млн. грн., Призначені на фінансове оздоровлення підприємства. Про це в ході прес-конференції сказав начальник ГУ промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.  

Заборгованість по заробітній платі перед співробітниками ХЕМЗа буде повністю погашена до кінця лютого

Згідно з мировою угодою, яка була підписана між ДП «ХЕМЗ» та його кредиторами, борги по заробітній платі перед співробітниками підприємства будуть погашені до кінця лютого. Про це в ході прес-конференції 1 лютого повідомив начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.

Завод імені Малишева готує до відправки в Ірак першу партію БТР-4

Як повідомив в ході прес-конференції 1 лютого начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, на даний момент готується до відправки 26 БТР-4 за іракським контрактом. «Готується до відправки перша партія БТР-4, це 26 машин. Завод докладає усіх зусиль, щоб вони виїхали із заводу наприкінці лютого», - повідомив він.  

Харківська обласна державна адміністрація веде активну роботу з проблемними підприємствами регіону

У Харківській області ведеться активна робота з промисловими підприємствами, які мають борги по заробітній платі та виплатам до Пенсійного фонду. Як повідомив в ході прес-конференції 1 лютого начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, керівництво області та профільного управління регулярно зустрічається з трудовими колективами великих підприємств,а також працює з керівництвом усіх заводів Харківської області.

Заборгованість промислових підприємств Харківщини із заробітної плати протягом півроку зменшилась на 25%

Як повідомив 1 лютого в ході прес-конференції начальник ГУ промисловості, транспорту та зв’язку ХОДА Юрій Гуренко, станом на 1 січня 2011 року заборгованість із заробітної плати по промисловості області становить – 87,8 мільйонів гривень. При цьому 85% цієї суми припадають на підприємства державної форми власності.

Керівництво області працює на благо районів. Світлана Ротач

Як зазначила сьогодні голова Нововодолазької райдержадміністрації Світлана Ротач, нинішня обласна влада активно бере участь у житті районів і допомагає у вирішенні виникаючих проблем.  «Сьогодні проблеми районів не просто чують, а вирішують їх. Ми знаємо, який важкий був минулий рік. Але, незважаючи на це, освіта району отримала гроші для свого соціального розвитку, - наголосила Світлана Ротач.   

Юрій Сапронов зустрівся з президентом компанії Al-Bader International Development Co. WLL шейхом Алі Махмудом

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов обговорив питання інвестиційного співробітництва між Харківською областю і компанією Al-Bader International Development Co.WLL c президентом компанії шейхом Алі Махмудом з Кувейту.

Старовірівська школа отримала новий шкільний автобус

Сьогодні в селі Старовірівка Нововодолазького району Харківської області відбулася урочиста церемонія передачі шкільного автобуса, придбаного за рахунок коштів державного бюджету вартістю 292,963 тис. грн.Староверівській середній загальноосвітньій школі.  

Для того, щоб зробити Харків привабливим для туристів, потрібен інвестор, який буде вкладати в цю справу гроші. Михайло Добкін

Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, Харків занадто молоде місто, щоб залучати любителів старовини, але достатній інтерес для туристів може представляти радянський період історії регіону.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 235 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 190,36 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 89 одиниць техніки і 129 дорожніх робітників. Станом на 1 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Харківська область буде зміцнювати міжрегіональні зв'язки із західними регіонами України

У Харківській області активізується робота зі створення і зміцнення міжрегіональних зв'язків. Як повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, особливу увагу буде приділено співпраці із західними регіонами України.

У нас є можливість навести лад у власному домі. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, 2011 рік дає можливості підготувати базу для серйозного економічного ривка в наступні роки. Це стосується бюджету, то він складний, але дозволяє розраховувати на достатнє фінансування за основними статтями, тим більше, що протягом року основний фінансовий документ країни буде переглядатися.

Ми отримаємо коштів на реконструкцію доріг рівно стільки, скільки зможемо освоїти. Михайло Добкін

У Харківській області в 2011 році планується відремонтувати ряд доріг як державного значення, так і внутрішньообласних і комунальних. Як повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент план ремонту доріг проходить всі необхідні узгодження в Києві, після чого стане відомо, які проекти отримають державне фінансування.

Михайло Добкін розповів про своє хобі і зимову відпустку

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав ексклюзивне інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні" про те, як він провів зимову відпустку і своє хобі - рибалку.  З повним текстом статті можна ознайомитися тут.  

Харківська облдержадміністрація продовжує боротьбу із зарплатами в конвертах

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, до квітня поточного року до Верховної Ради будуть внесені законопроекти щодо легалізації зарплат і неофіційних робочих місць.

Настрої інвесторів по відношенню до України залишаються помірковано оптимістичними. Юрій Сапронов

«Україна має величезний потенціал для залучення інвестицій: вдале геополітичне розташування, розумне і працездатне населення, хороші кліматичні умови. Але щоб використати ці переваги, нам необхідно вирішити і подолати ще безліч проблем, з якими стикається бізнес.  

Події дня

Сьогодні, 1 лютого, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Юрія Гуренка "Про стан виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду галузевими підприємствами і установами".

Я впевнений, що нинішній рік буде показовим у плані залучення інвестицій в Харківську область. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що на початку 2010 року 58 мільйонів доларів іноземних інвестицій були виведенні з економіки Харківської області, вже до кінця року інвестиційний баланс був повністю відновлений. Як повідомив у ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент Харківська область посідає одне з провідних місць у рейтингу щодо залучення в регіон іноземних інвестицій.

У Харківському регіоні триває реалізація програми «Доступне житло»

Як зазначив під час програми «Зворотній зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін, зараз держава готова оплатити українцям, які стоять на черзі на поліпшення житлових умов, 30% вартості житла. Решта 70% вони повинні сплатити і самостійно.  

Харківська область має отримати більше 200 мільйонів гривень компенсації за користування природними ресурсами регіону

У зв'язку зі зміною податкової бази, на якій формуються місцеві бюджети в Україні, бюджет Харківської області поповниться значною сумою, отриманою як компенсація за користування природними ресурсами регіону. Про це 31 січня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Обсяги фінансування будівництва станції метро «Перемога» стануть відомі після розподілу коштів держбюджету

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що точні обсяги фінансування, яке надійде для будівництва станції метро «Перемога» з державного бюджету, стануть відомі найближчим часом.   

Я абсолютно впевнений, що графік погашення заборгованості КП «ДРІТ» перед НАК «Нафтогаз України» буде витриманий з точністю до одного дня. Михайло Добкін

У ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що комунальне підприємство «ДРІТ» своєчасно виплатить борги за газ перед НАК «Нафтогаз України».   За його словами, причина появи такої заборгованості криється виключно в законодавчій колізії, через яку бюджетні організації не могли до недавнього часу розраховуватися за тепло.

Протягом лютого процедуру узгодження тарифів буде завершено

Як зазначив 31 січня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент продовжується процедура узгодження тарифів по різним підприємствам. «Є певна процедура, яку необхідно пройти при затвердженні тарифів. Хочу сказати, що тарифи не будуть підвищуватися в рази: на деякі види послуг вони зростуть на 10-15%, на деякі - до 30%. Я думаю, що протягом лютого по багатьом підприємствам вже завершиться процедура узгодження і затвердження тарифів, тому наприкінці лютого - на початку березня у квитанціях будуть вже інші цифри», - повідомив голова області.

Харківський регіон буде боротися за право реалізації національних проектів. Михайло Добкін

Харківський регіон буде змагатися з іншими областями України за право брати участь у національних проектах. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі на Харківському обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Ми зобов'язані скорочуватися кількісно, і повинні налагодити зовсім інший взаємозв'язок на горизонтальному регіональному рівні. Михайло Добкін

Після реорганізації різних територіальних представництв міністерств і відомств відбудуться не тільки кількісні зміни чисельності працюючих в цих структурах, а й якісні зміни в їх роботі. Упевненість у цьому в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо висловив голова ХОДА Михайло Добкін:

Адміністративна реформа створить нові умови для ведення бізнесу. Михайло Добкін

У результаті адміністративної реформи, в рамках якої протягом двох-трьох місяців будуть реорганізовані регіональних територіальних представництв Міністерств та відомств, зміняться умови ведення бізнесу в регіоні. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Висловлювання скептиків стимулюють роботу влади. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив думку, що критичні висловлювання на адресу владних структур дають їм можливість поліпшити свою роботу.

В Україні створюється інша система освоєння бюджетних коштів. Михайло Добкін

«В Україні створюється зовсім інша система освоєння бюджетних коштів», - заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, бюджет буде освоюватися програмно-цільовим методом, з середньостроковим, а пізніше і довгостроковим плануванням.  

Без тісної взаємовигідної співпраці бізнесу і влади неможливо домогтися істотних результатів. Михайло Добкін

Як зазначив у ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, будь-який бюджет - це лише база, грунтуючись на якій розумний керівник може будувати свою роботу і розвивати ввірену йому територію.

Нам поставлено завдання налагоджувати міжрегіональні зв'язки і таким шляхом робити взаємини між регіонами і цікавими, і взаємовигідними. Михайло Добкін

Як зазначив 31 січня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, одним з основних завдань, які Президент України Віктор Янукович поставив перед головами областей на першому в цьому році засіданні Ради регіонів, є зміцнення міжрегіональних зв'язків.

Архів документів