Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Борівський район відсвяткував 68-му річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

2 лютого в смт Борова о 9.00 було проведено урочистий мітинг з приводу 68-ї річниці визволення Борівського району від німецько-фашистських загарбників та покладено квіти і вінки до братської могили. В мітингу взяли участь більше 300 осіб, в тому числі депутати обласної ради Володимир Сенчук та Сергій Федченко, голова Борівської районної ради Євген Жук, селищний голова Олександр Тертишний та інші. Також в районному будинку культури відбувся святковий вогник для ветеранів війни і тилу.

У Печенігах  відбулися малі Олімпійські ігри

2 лютого у районному центрі смт Печеніги, в спортивному залі ліцею ім. Г. Семирадського відбулося відкриття малих Олімпійських ігор. Серед почесних гостей були голова Печенізької районної державної адміністрації, депутат обласної ради Олександр Гусаров, голова райради Олег Дацун, перший заступник голови райдержадміністрації, депутат обласної ради Ігор Каулько, заступник голови райдержадміністрації Ольга Кизим, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Постнікова, депутат обласної ради Дмитро Юрко, начальник відділу освіти Алла Кулинич, директори шкіл району.

У Харківській області гречка поступає в магазини безпосередньо від сільгоспвиробників

Щоб не допустити подорожчання гречки, в Харківській області повністю виключили посередників із системи поставок цієї крупи в торгівельні мережі. Про це 3 лютого повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині триває приписна кампанія

Станом на 3 лютого на Харківщині, в рамках проведення приписної кампанії юнаків 1994 року народження при районних (міських) військкоматах області, було обстежено 7,3 тисячі чоловік (60,8%) на предмет придатності до військової служби на особливий період. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України у м. Харків.

Проводиться службове розслідування

За фактом подій, викладених у повідомленні інтернет-огляду «Главное» від 12:10 3 лютого 2011 року, проводиться службове розслідування. Результати розслідування будуть опубліковані на офіційному веб-сайті ХОДА.  

Принцип максимального фінансування медицини в Харківській області буде збережено. Михайло Добкін

Як підкреслив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області й надалі проблемам медицини буде приділятися пильна увага. «Харківська область в системі охорони здоров'я України знаходиться на звичних передових місцях. Щоб так було і надалі, принцип максимального фінансування медицини в Харківській області буде збережений. Ми і цього року збільшуємо бюджет в абсолютних цифрах на ремонт медичних установ і закупівлю устаткування. Нагадаю, в 2010 році медичного обладнання і витратних матеріалів ми змогли залучити більш ніж на 70 мільйонів гривень. Цього року нам потрібно робити ще більше для того, щоб створити цивілізовані умови роботи для всіх наших медичних установ», - підкреслив голова області.  

Область отримала сучасний фтизіатричний заклад. Ігор Шурма

«Після закінчення капітального ремонту та оснащення приміщень будівлі за адресою вул. Ньютона, 145 КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» передислоковано із центра міста, з будинку по вул. Чернишевського, 81/83. Таким чином, досягнута основна мета - створення сучасного, провідного фтизіатричного закладу на обласному рівні і забезпечення цивілізованих умов праці для медичних робітників та умов перебування для пацієнтів», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Єдиний медичний простір - це стратегія Харківської області. Михайло Добкін

У ході створення єдиного медичного простору в Харкові і Харківській області буде продовжуватися робота з приведення медичних установ у відповідність до сучасних норм. Крім цього буде реалізовано оптимізацію медичних структур, які дублюють функції один одного.

На Харківщині відбудеться V Регіональний конкурс наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір».

Головне управління у справах сім`ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, обласний гендерний ресурсний центр, Харківська обласна організація Всеукраїнського жіночого товариства імені О. Теліги в партнерстві з Харківською національною академією міського господарства оголошують про проведення V Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: Слобожанський вимір».    

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів прийом громадян. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.  

У Харківській області вирішується проблема санітарної авіації

Як повідомив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області триває робота по організації в регіоні санітарної авіації. «Можливості, які ми б отримали, маючи такі засоби для доставки хворих в кращі медичні установи міста Харкова, дозволили б нам у рази збільшити кількість врятованих життів. Тому ми від цього не відступимося. Рано чи пізно санавіація та спеціалізований санітарний вертоліт в Харкові з'явиться», - підкреслив голова області.

В Положення «Про прикордонний режим» внесені зміни

2 лютого 2011 року під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми в Центрі управління службою Харківського прикордонного загону відбулася спільна нарада представників Харківської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та Харківського прикордонного загону, на якій були визначені заходи з впровадження в оперативно-службову діяльність прикордонного загону змін до Положення «Про прикордонний режим», внесених постановою Кабінету Міністрів України № 1110 від 8 грудня 2010 року.

Медперсонал Харківського обласного протитуберкульозного диспансеру № 1 отримав можливість лікувати людей в якісно нових умовах. Михайло Добкін

Як відзначив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, відновлена будівлю Харківської обласного протитуберкульозного диспансеру № 1 повністю відповідає всім вимогам сучасної медицини. За словами керівника області, це в черговий раз доводить, що в Харківській області з повагою ставляться до людей, які потребують спеціалізованої медичної допомоги.

Облдержадміністрація буде стимулювати виробництво плодоовочевої продукції в регіоні. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що за даними експертів асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» загальна сума імпорту овочів і фруктів в Україну в 2010 році в порівнянні з 2005 роком зросла у 4,2 рази, перевищивши $ 860 млн, при цьому у фізичному виразі імпорт продукції плодоовочівництва зріс на 77%.

В Харківському художньому музеї відбудеться виставка картин Юрія Нагулка «Мирний час»

4 лютого в Харківському художньому музеї розпочнеться новий етап Проекту «Меценати - музеям України» - виставка картин заслуженого діяча мистецтв України Юрія Нагулка «Мирний час».  

З Росією наші взаємини будуть вибудовуватися на умовах такого ж взаємовигідного партнерства, як і з Брюсселем. Михайло Добкін

«Україні, яка в період правління Леоніда Кучми вважалася державою, вміло маневруючою між різними світовими політичними течіями, за часів Віктора Ющенка перетворилася на державу, що не має власної послідовної політики і постійно підлаштовуэться під якусь кон'юнктуру, - висловив свою точку зору на сучасні процеси в зовнішній політиці нашої держави голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю ІА УНІАН. - З приходом Віктора Федоровича Януковича ми чітко заявили всьому світу про незмінність наших європейських пріоритетів. При цьому підкреслили, що з Росією наші взаємини будуть вибудовуватися на умовах такого ж взаємовигідного партнерства, як і з Брюсселем».

Настав етап вибудовування взаємин влади на горизонтальних рівнях

Якщо попередній рік у житті нашої країни був присвячений наведенню порядку, починаючи від вибудовування взаємин влади по вертикалі, то зараз така ж робота ведеться у площині горизонтального взаємодії, тобто безпосередньо в регіоні. Про це голова ХОДА Михайло Добкін заявив в інтерв'ю кореспонденту ІА УНІАН:

Кушнарьов - один з найяскравіших політиків за всю історію незалежної України. Михайло Добкін

«Євген Петрович Кушнарьов - один з найяскравіших політиків за всю історію незалежної України», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін у інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН».  Він нагадав, що Євген Кушнарьов саме в Харкові реалізував себе як лідер місцевого самоврядування, був одним із засновників, а потім і керівників Асоціації міст України та успішно керував областю. «Сьогодні ми тільки намагаємося досягти тих показників, які він демонстрував у свій час», - підкреслив Михайло Добкін.  

У Харківській області до кінця поточного року планується ухвалити програму соціально-економічного розвитку регіону на 2012 рік

Як підкреслив у ході інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області ведеться системна робота з економічного розвитку регіону. За словами керівника області, на даний момент вже сформовані стійкі основи для розвитку області та розробляється стратегія.

Я не бачу ніяких ознак згортання демократії в нашій країні. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН», в Україні триває зміцнення демократії, а розмови про згортання свобод - це спроба опозиції чинити тиск на владу.

Відкрито відновлений корпус Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1

Відбулось урочисте відкриття відновленого корпусу комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1» по вул. Ньютона, 145. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харкові підбито підсумки «Енерго-Фестивалю-2010»

Наприкінці січня в Будинку культури Київського району відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків та нагородження призерів ІV Енерго-Фестивалю, що організовується Харківської громадською організацією «Енергія миру». Фестиваль вперше було проведено в Харкові в 2006 році, головна мета цього заходу - залучення школярів, їх викладачів та батьків до проблем та можливостей енергозбереження і практики енергоефективності шляхом активізації творчих та комунікаційних здібностей, організації дозвілля.

Відбулося перше засідання правління громадської ради

2 лютого в актовому залі ВЕП «Держпром» відбулося перше засідання правління громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. Як повідомляє офіційний сайт управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА, під час засідання були заслухані пропозиції щодо доопрацювання Регламенту та Положення громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації та вирішено у робочому порядку доопрацювати та узгодити зазначені питання.

У Харкові триває благодійна акція «Світ можна почути»

З 2 по 3 лютого у Харкові триває перший етап всеукраїнської благодійної акції «Світ можна почути», яку проводить Міжнародний благодійний фонд імені Святої Ксенії Петербурзької. У рамках акції планується забезпечити максимальну кількість глухих та слабочуючих дітей слуховими апаратами.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 185 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 136,06 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 93 одиниць техніки і 135 дорожніх робітників. Станом на 3 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Український аграрний сектор привабливий для інвесторів. Юрій Сапронов

Аграрний сектор у 2011 році буде одним з найпривабливіших українських ринків для інвесторів. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Напередодні зняття мораторію на продаж землі багато інвесторів звертають свою увагу на аграрний сектор. Особливо цікавляться інвестиціями в наше сільське господарство країни Близького Сходу та Азії. Зокрема, у минулому році Харківську область відвідала китайська делегація, днями ми обговорили питання співпраці з гостями з Кувейту. Упевнений, що ці візити надалі обернуться інвестиціями в наш регіон», - зазначив Юрій Сапронов.  

Зустріч поколінь

8 лютого о 13.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться «Зустріч поколінь», присвячена Дню пам'яті жертв Голокосту та річниці зняття блокади Ленінграда (які відзначаються 27 січня). Зустріч здійснюватиметься в рамках проекту «Школа 50+» (навчання людей третього віку).

Відбулось підсумкове засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області

Сьогодні відбулося засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області, на якому були підбиті підсумки роботи державної служби ветеринарної медицини Харківської області за 2010 рік та розглянуто планування роботи на І-е півріччя 2011 року. В роботі засідання колегії взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Харківський молодіжний симфонічний ансамбль «Слобожанський» не буде ліквідовано

Про це сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Аналізуючи творчу та фінансово-господарську діяльність усіх 25 установ культури, які знаходяться в обласній мережі, ми з кожним керівником предметно розмовляли про можливі варіанти економії, оптимізації, підвищення власних доходів, розвитку творчої складової. У відношенні молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський» шукаються варіанти збереження його в нинішньому вигляді, наприклад, шляхом збільшення кількості концертів, і відповідно, доходів. Про ліквідацію або про його приєднання до оркестру Харківської обласної філармонії мова не йде», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю буде презентовано 9 травня

Як повідомив в ході прес-конференції 2 лютого начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, робота зі створення козачого ансамблю в Харківській області вже ведеться. «Козачий ансамбль вже отримав робочу назву «Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю». До реалізації цього проекту ми вже приступили, і сподіваємося, що 9 травня ми влаштуємо презентацію», - повідомив він.  

Архів документів