Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення призведе до іншого фінансування всієї галузі. Михайло Добкін

Після скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення керівники агропромислових підприємств почнуть по-новому ставитися до землі, на якій працюють, і будуть намагатися розумно використовувати її ресурс,- підкреслив 7 лютого в ході наради з питань реформування АПК голова ХОДА Михайло Добкін.

Успіх багатьох реформ, які проводяться в нашій країні, буде залежати від реалізації реформи АПК. Михайло Добкін

Як зазначив 7 лютого в ході наради з питань реформування агропромислового комплексу голова ХОДА Михайло Добкін, реформування сільського господарства має величезне значення для розвитку всієї економіки України.

У Харкові розпочалася нарада з питань реформування АПК

Сьогодні в Харкові розпочалася нарада з питань реформування агропромислового комплексу України.У нараді бере участь Перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Віталій Алексейчук і Юрій Сапронов, а також керівники управлінь ХОДА, голови РДА та їх профільні заступники, мери міст Харківської області та керівники сільськогосподарських підприємств. У ході наради будуть розглянуті основні проблеми агропромислового комплексу України в цілому і Харківської області, зокрема, а також шляхи їх вирішення і основні напрями реформ, які передбачається здійснити у сфері АПК.

У Харківській області найнижчі в Україні ціни на основні соціальні сорти хліба. Юрій Сапронов

«Підписання меморандуму про збереження стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів в Харківській області в 2011 році - це реальний показник того, що, коли мова йде про соціально незахищені верстви населення, тут немає місця політиці та ринковій конкуренції. Ні для кого не секрет, що 91% ринку хлібобулочних виробів Харківської області належить двом виробникам: хлібозаводам «Кулиничі» і «Салтівський». Я дякую керівникам цих підприємств за те, що вони знайшли власні внутрішні ресурси і змогли знизити або зафіксувати ціни на 4 основні соціальні сорти хліба, незважаючи на подорожчання борошна, цукру, паливно-мастильних матеріалів, збільшення мінімальної зарплати», - зазначив сьогодні на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Ми будемо продовжувати роботу по налагодженню співпраці бізнесу і влади. Михайло Добкін

Як зазначив 7 лютого під час підписання Меморандуму порозуміння між органами влади, пекарями і продавцями хліба голова ХОДА Михайло Добкін, подібні угоди дають видимий позитивний результат, тому робота у цьому напрямку буде продовжена і надалі.

До нового врожаю ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області залишиться незмінною. Михайло Добкін

Підписаний сьогодні Меморандум порозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба дозволить уникнути підвищення цін на соціальні сорти хліба як мінімум до нового врожаю. Про це повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Робота, яка була зроблена нами в минулому році, дозволила нам залишитися єдиною областю в Україні, яка в 2010 році з лютого не піднімала ціни на хлібобулочні вироби. Сьогодні ми підписуємо новий Меморандум, який дозволить нам зберегти стабільні ціни на хліб. До нового врожаю ціна на соціальні сорти хліба залишиться у нас незмінною», - підкреслив голова області.  

У Харкові підписано Меморандум взаєморозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба

7 лютого в Харківській облдержадміністрації відбулася церемонія підписання МЕМОРАНДУМУ взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Державною інспекцією по контролю за цінами в Харківській області, Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, Головним харківським обласним управлінням у справах захисту прав споживачів, виробниками борошна, хліба і хлібобулочних виробів та супермаркетами продовольчого профілю. Мета Меморандуму - це збереження стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів в Харківській області в 2011 році.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 562,3 км автошляхів та використано на забезпечення безпечного проїзду 117,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 66 одиниць техніки і 93 дорожніх робочих.  

Михайлу Добкіну подарували дві раритетні книги

У день народження бібліотека Михайла Добкіна поповнилася історією харківського літописця Дмитра Багалія початку XX століття і Євангелієм донаполеонівського періоду. Такий подарунок зробила йому родина харківський пенсіонерів Яніни та Володимира Шиндлерів. Про це йде мова в статті, опублікованій у газеті «Комсомольська правда в Україні».

Голова Зміївської РДА провів особистий прийом громадян

Голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці району звернулися до голови РДА, стосувалися встановлення індивідуального опалення; вуличного освітлення вулиць: Комсомольської, Чемужівської та Лугової у м. Зміїв; перерахунку пенсії; перерахунку заборгованості за послуги ЖКГ та ін.

Постраждалим від пожежі мешканцям с. Кулиничі надали матеріальну допомогу

За інформацією Харківської райдержадміністрації, в с. Кулиничі Харківського району відбулося вручення матеріальної допомоги громадянам, постраждалим від пожежі, яка відбулася на початку 2011 року. Окрім матеріальної допомоги всім постраждалим від пожежі була надана можливість оглянути майбутнє житло. 

У Валківському районі упорядковуються сільські мережі водопостачання

У Валківському районі Харківської області сільські мережі водопостачання передаються у комунальну власність. Це дозволить налагодити роботу з обслуговування мереж кваліфікованими спеціалістами та спеціальною технікою, що в свою чергу забезпечить безперебійну роботу водопостачання до відповідних сіл. Як повідомляє офіційний сайт Валківської РДА, наразі вже проведено громадське обговорення з питання передачі водоводу на баланс КП «Вода» в селі Серпневе, де більшість мешканців вирішили це питання позитивно. На черзі - відповідна робота у Перекопі.  

Події дня

Сьогодні, 7 лютого, о 12:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Меморандуму між обласною державною адміністрацією, органами державного контролю, виробниками борошна, хліба і хлібобулочних виробів та супермаркетами продовольчого профілю. О 14:00 у великій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться нарада з питань реформування агропромислового комплексу України за участю першого заступника Міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Безуглого.

Співробітник ХОДА, який допустив некоректне ставлення до громадян, що звернулися до громадської приймальні, звільнений. Василь Хома

«За результатами розгляду публікацій у ЗМІ про інцидент в громадській приймальні Харківської облдержадміністрації між працівником приймальні Володимиром Ляхом та громадянами Ніною Антунович і ветераном Великої Вітчизняної війни Іваном Куликом розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна була створена комісія з розслідування цього випадку. Комісією були відібрані пояснення самого Володимира Ляха, начальника відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Тетяни Гравнової, а також заступника голови Харківської обласної організації ветеранів Володимира Гриневича, який був свідком цього інциденту. Розглянувши висновки комісії, голова ХОДА видав розпорядження про звільнення Володимира Ляха у зв'язку з порушенням ним присяги державного службовця та притягнення Тетяни Гравновой до дисциплінарної відповідальності у вигляді оголошення догани», - повідомив сьогодні на брифінгу заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

У 2010 році до всіх гілок влади області надійшло понад 216 тис. звернень громадян

У 2010 році до всіх гілок влади області надійшло понад 216 тис. звернень громадян, що на 6,7 % менше попереднього року. 70 тис. звернень надійшло поштою, 143 тис. - на особистих прийомах. Найголовнішими залишаються питання аграрної політики та земельних відносин (25,6%), комунального господарства (23,6 %), соціального захисту (13,4%), житлової політики (9%). На 34,4% збільшилася кількість звернень з питань комунального господарства. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомила начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Тетяна Гравнова.

Для розвитку технопарків та IT-парків необхідне введення спеціальних режимів економічної діяльності. Юрій Сапронов

Проекти у сфері високих технологій та інновацій дозволять залучити необхідні фінансові ресурси для нових розробок і впровадження існуючих, а також дадуть поштовх всебічній модернізації промисловості та сільського господарства регіону та країни в цілому на основі вітчизняних наукових розробок. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов на засіданні Президії спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Президії Ради Федерації роботодавців України та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України.

Україна має працювати на перспективний випереджаючий розвиток. Юрій Сапронов

«У нашої країни є два шляхи - або остаточно втратити конкурентоспроможність промисловості і сільського господарства і залишатися країною-експортером продукції сировинного характеру, що залежить від коливань кон'юнктури сировинних ринків, або активними темпами здійснити перехід до виробництва продукції з високою доданою вартістю за рахунок наукоємних виробництв, створення та широкого впровадження сучасних технологій» - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов на засіданні Президії спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Президії Ради Федерації роботодавців України та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України.

В обласній та районних державних адміністраціях буде впроваджена система відеоспостереження. Василь Хома

У приймальні Харківської обласної державної адміністрації, інших приміщеннях ХОДА та райдержадміністрацій, в яких проводяться прийоми громадян, будуть встановлені системи відеоспостереження з можливістю запису та зберігання інформації. Про це під час обласної селекторної наради заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

В Ізюмському районі стартував ІІ етап Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

Сьогодні на базі Ізюмської дитячо-юнацької спортивної школи відбулося відкриття ІІ етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини», в якому братимуть участь збірні команди 9 міських та 18 районних загальноосвітніх навчальних закладів Ізюмщини. Серед почесних гостей на святі були присутні начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, міський голова Олександр Божков, голова районної державної адміністрації Михайло Зубко, перші особи міста та району.

Після приходу Михайла Добкіна на посаду голови ХОДА з апарату обласної адміністрації було звільнено всього 1 людину

Як підкреслив 4 лютого в ході селекторної наради заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома, в Харківській обласній адміністрації після зміни керівництва не звільняли співробітників за політичними переконаннями.

Авторитет влади залежить в першу чергу від ставлення до громадян. Василь Хома

«Авторитет влади залежить не тільки від соціально-економічних показників і місця в рейтингу, він в першу чергу залежить від того, як зустрічають людей в органах влади, і наскільки сумлінно ми ставимося до цієї роботи. Кожен чиновник, який приймає громадян, в першу чергу повинен приміряти на себе формулу «як би ти хотів, щоб ставилися до тебе». Виходячи з цього, ми з вами повинні розуміти, що одна паршива вівця в стаді може зіпсувати авторитет всіх людей, які працюють сумлінно», - зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Увага! Брифінг!

Сьогодні, о 17:00, в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться брифінг заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми за підсумками службової перевірки інциденту у громадській приймальні ХОДА.  

Туристичні маршрути ознайомлять з культурними цінностями наших народів. Всеволод Філіпп

«Туристичні, культурні та спортивні обміни - це ціла палітра проектів, які зараз набирають обертів в культурних взаєминах наших країн», - наголосив сьогодні Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.  

У 2011 році в Харківській області планується відкрити 5 Кабінетів російського світу

Як повідомив 4 лютого під час брифінгу в Харкові Генеральний консул Російської Федерації у місті Харків Всеволод Філіпп, в 2011 році в регіоні буде продовжена програма з відкриття Кабінетів російського світу в районах Харківської області.

Україну та Росію пов'язує не тільки спільна історія. Всеволод Філіпп

 Як зазначив сьогодні під час брифінгу Генеральний консул РФ у Харкові Всеволод Філіпп, у Росії та Україні не тільки загальна історія, але також духовне та культурне коріння. «У кожної з наших країн свій національний колорит, тому співпраця у галузі культури для нас має дуже важливе значення. Цей напрямок створює сприятливий фон для співпраці в сферах економіки, науки та освіти», - зазначив він.     

Регіональні зв'язки є сьогодні основним напрямком міждержавних російсько-українських відносин. Всеволод Філіпп

Як зазначив 4 лютого в ході брифінгу в Харкові Генеральний консул Російської Федерації у місті Харків Всеволод Філіпп, Харківська область дуже активна в процесі зміцнення і розширення міжрегіональних зв'язків. За його словами, на даний момент близько 4 проектів, ініційованих Харківщиною, знаходиться на узгодженні у відповідних суб'єктах РФ.

Питанню інноваційного співробітництва Харківської області та Російської Федерації приділяється особлива увага. Юрій Сапронов

У Харківській області націлені на інноваційний розвиток регіону, а також на розширення співробітництва з Російською Федерацією у сфері інновацій, - підкреслив під час брифінгу 4 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

На базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна буде створена перша україно-російська лабораторія спільних досліджень

Харківська область має великий науковий потенціал. Підкреслив сьогодні в ході брифінгу Генеральний консул Російської Федерації у Харкові Всеволод Філіпп. «Для нас дуже важлива співпраця у сфері спільних досліджень, що ведеться на базі вищих навчальних закладів двох областей, - зазначив Всеволод Філіпп.   

Відкрита зовнішня політика двох держав дозволила збільшити товарообіг між Харківською областю і Російською Федерацією

Про це в ході брифінгу за підсумками робочої зустрічі в облдержадміністрації заявив Генеральний Консул Російської Федерації у м. Харків Всеволод Філіпп. «Сьогодні існують угоди і правова база не тільки на рівні держави та областей, сьогодні йде процес укладання угод та договорів на рівні районних адміністрацій, конкретних підприємств. Це, зокрема, і дозволило збільшити товарообіг», - підкреслив Всеволод Іванович. Співпраця наших країн у плані реалізації прикордонних і міжрегіональних зв'язків входить до числа пріоритетних напрямків роботи.  

Харківська область розширює співробітництво з регіонами Російської Федерації

Як повідомив у ході брифінгу 4 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в Харківській області не припиняється робота з розширення міжрегіональних зв'язків з Російською Федерацією. Зокрема, на даний момент робота ведеться в кількох напрямах.

Архів документів