Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні «Турбоатом» працює в стабільному політико-економічному просторі. Віктор Суботін

Як повідомив генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін, підприємство повністю забезпечене замовленнями на поточний рік і має хороші перспективи для розвитку. «Підсумки роботи за минулий рік свідчать, що завод працює успішно, ми маємо хороші темпи зростання обсягів реалізації, маємо прибуток до 200 мільйонів гривень і стільки ж податків. У підприємства хороший портфель замовлень на поточний рік, за рахунок чого ми плануємо і в цьому році забезпечити темпи зростання до 130%», - повідомив директор підприємства.

Таджикістан - стратегічний партнер України, Харкова і безпосередньо заводу «Турбоатом». Віктор Суботін

22 грудня місто Нурек Республіки Таджикістан відзначило 50-річчя з дня свого заснування. Місто знамените тим, що в ньому знаходиться одна з найпотужніших гідроелектростанцій у світі, і побудована вона на харківському обладнанні. За внесок у розвиток енергетики Таджикістану та з нагоди ювілею міста Нурек генеральний директор ВАТ «Турбоатом» та заступник головного конструктора спеціального конструкторського бюро «Турбогідромаш» ВАТ «Турбоатом» Микола Міхно отримали звання Почесного громадянина міста Нурек.

Відпустка по догляду за дитиною до трирічного віку враховуватиметься до страхового стажу

 Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко, всі зміни в рамках пенсійної реформи торкнуться тільки тих людей, які будуть йти на пенсію після прийняття закону про пенсійну реформу.

Завод «Турбоатом» візьме участь у модернізації обладнання Нурекської ГЕС Республіки Таджикістан

Продукція ВАТ «Турбоатом» стала локомотивом для створення найбільшої гідроелектростанції Республіки Таджикістан - Нурекської ГЕС. 9 турбін і стільки ж гідрозатворів для цієї електростанції були вироблені в Харкові ще на початку 1970-х рр.., в перші дні заснування міста Нурек. На даний момент «Турбоатом» продовжує співпрацю з енергетиками Таджикістану. Зокрема, вже підписано контракт на модернізацію Нурекської ГЕС.

Роз'яснення з питання про пенсійну реформи можна отримати за телефонами «гарячої лінії»

Роз'яснення з питання про пенсійну реформи можна отримати за телефонами «гарячої лінії».Про це повідомила в ході прес-конференції з питань пенсійної реформи заступник начальника обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Ірина Осмачко.  

Пенсійна реформа мінімально торкнеться військовослужбовців. Тетяна Піпченко

 В законопроекті пенсійної реформи планується запровадити календарне обчислення вислуги років при визначенні права на пенсію військовослужбовців. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко.

Заборгованість підприємств Харківської області зі сплати внесків до Пенсійного фонду складає 266,6 млн.грн.

Станом на 1 січня 2011 року загальна сума заборгованості підприємств Харківської області зі сплати внесків до Пенсійного фонду складає 266,6 млн.грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила заступник начальника Обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Ірина Осьмачко.

Відтепер пацієнти перебуватимуть в обласній клінічній лікарні в абсолютно нових умовах. Ігор Шурма

«Пацієнти, які будуть потрапляти в Харківську обласну клінічну лікарню, перебуватимуть в абсолютно інших, комфортних умовах. Завдяки проведеній в лікарні роботі, обстеження та оперативні втручання проводитимуться в лікарні за допомогою найсучаснішого обладнання», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Найближчим часом в Харківській області буде відкрито декілька відремонтованих медичних закладів. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в найближчі один-два місяці в Харківській області буде відкрито декілька відремонтованих медичних закладів. Зокрема, будуть презентовані відремонтовані будівлі обласного тубдиспансеру №1 (по вул.Ньютона, 145); новий стерилізаційний блок, лабораторія та приймальний покій Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги; реанімаційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні; відремонтоване приймальне відділення та нові ліфти в обласному госпіталі для інвалідів війни. Також в області почне працювати ще одна ПЛР-лабораторія.

На Харківщині буде продовжена робота з розвитку системи охорони здоров'я області

Основні зусилля будуть спрямовані на розвиток сільської медицини. Про це сьогодні в ході церемонії відкриття відремонтованого операційного блоку Комунальної установи охорони здоров'я «Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В Харківську область надійдуть медикаменти та товари медичного призначення на суму 6,5 млн.грн. Ігор Шурма

Найближчим часом в Харківську область надійдуть медикаменти та товари медичного призначення на суму 6,5 млн.грн., закуплені за рахунок коштів державного бюджету. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Капітальні витрати на охорону здоров'я області в 2011 році будуть не нижче рівня 2010 року

Про це під час відкриття відремонтованого операційного блоку Комунальної установи охорони здоров'я «Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» заявив голова ХОДА Михайло Добкін. При цьому він підкреслив, що: «Стандарти, за якими ми намагаємося працювати, однакові і для районних лікарень, і для головного медичного закладу Слобожанщини - обласної лікарні.

Чотири регіони України вивчають досвід Харківської області у створенні єдиного медичного простору

У ході відкриття відремонтованого операційного блоку обласної клінічної лікарні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що досвід Харківської області в частині створення єдиного медичного простору планують перейняти Полтавська, Херсонська, Луганська та Донецька області.

Ми повністю виконали раніше намічені плани з ремонту будівель медичних установ і закупівлі обладнання. Михайло Добкін

У 2010 році на закупівлю нового медичного обладнання для лікарень Харківської області з державного бюджету було витрачено понад 60 мільйонів гривень. За останні роки вперше на переобладнання медичних установ була виділена така велика сума.

Михайло Добкін вручив Миколі Міхну Почесну грамоту Харківської обласної державної адміністрації

20 січня голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з генеральним директором ВАТ «Турбоатом» Віктором Суботіним та заступником головного конструктора спеціального конструкторського бюро «Турбогідромаш» ВАТ «Турбоатом» Миколою Міхном. У ході зустрічі голова області відзначив велике значення роботи колективу підприємства для позитивного іміджу Харківщини в інших державах.

Михайло Добкін передав обласній клінічній лікарні нове обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністраціх Михайло Добкін передав Діагностичному центру Комунального закладу охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» нове, сучасне обладнання.

В обласній клінічній лікарні відкрився відремонтований операційний блок

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяли участь в церемонії відкриття відремонтованого операційного блоку (складається з 7 спеціалізованих операційних) Комунального закладу охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».  

У Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле»

Під час різдвяних свят у Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле». про це повідомив офіційний сайт Балаклійської райдержадміністрації. У ньому взяли участь вокальні гурти, танцювальні колективи, фольклорні ансамблі та окремі виконавці. Формат фестивалю – виконання різдвяних обрядодійств, як-то колядки, щедрівки, вертеп, посипання, які покликані прищепити слухачам любов до рідного краю.

Голова Зміївської РДА Євген Мураєв провів особистий прийом громадян

19 січня 2011 року голова Зміївської РДА Євген Мураєв провів особистий прийом громадян. Мешканці району звернулися до голови райдержадміністрації з питаннями, актуальними для громад цілих населених пунктів: - реконструкція футбольного поля у с.Шелудьківка, - система роботи Комсомольського Палацу культури, - функціонування лікарні у с.Бірки; - розвиток в районі боксу; - вплив мобільної станції зв’язку на здоров’я населення с.Бірки.

У  Харкові стартували V зимові юнацькі спортивні ігри України 2011 року з лижних гонок

19 січня 2011 року відбулось офіційне відкриття V зимових юнацьких спортивних ігор України 2011 року з лижних гонок та учасники стартували у спринтерській гонці 1200 м вільним стилем. V зимові юнацькі спортивні ігри України 2011 року проводитимуться з 18 по 22 січня 2011 року на базі ОСК “Темп”. В них візьмуть участь 13 команд із 11 регіонів та областей України. За інформацією Головного управлннія у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА загальна кількість учасників - 87 осіб (юнаки та дівчата 1994 – 1995 р.н.).

Писарівське та Феськівське відділення сімейної медицини Золочівського району отримали нові авто

Нові автомобілі «Таврія» сільські відділення сімейної медицини будуть використовувати для обслуговування пацієнтів вдома, а також для швидкого та комфортного перевезення хворих до лікарні. Ті автомобілі, що були у Писарівці та Феськах, слугували більше 30 років, і давно вже стали непридатними для експлуатації, - інформує офіційний сайт Золочівської РДА.

З нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори»

21 січня 2011 року о 14 годині у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) з нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори». До участі запрошені курсанти Харківського інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ при Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого, а також історики та літературознавці.

Якщо оптовий сільськогосподарський ринок буде акціонерним товариством, то основними акціонерами в ньому мають стати сільгоспвиробники. Олександр Пенськой

Створення в Харківській області оптового сільськогосподарського ринку стимулюватиме розвиток сільського господарства, - підкреслює начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 190,8 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 116 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 122 дорожніх робітників. Станом на 20 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харківській області планується підписання ще одного меморандуму з хлібопекарськими підприємствами

У Харківській області триває активна робота зі збереження стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку. Одним із заходів стане підписання ще одного Меморандума взаєморозуміння з хлібозаводами регіону. Документ планується підготувати до кінця січня. Про це повідомив начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой.

Події дня

Сьогодні, 20 січня, о 14:00 в прес-центрі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція з питань пенсійної реформи. Учасники: - заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко, - заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління надходження доходів Наталія Тарасенко, - заступник начальника обласного центру з нарахування та здійснення соціальних виплат Ірина Осмачко.

З Харкова відправлена перша група для проходження військової служби за контрактом

19 січня в розташуванні 153 Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом завершилося формування першої в цьому році команди з 76 кандидатів, які були відібрані з понад 90 претендентів. З них 16 жінок - рекордне число за весь час існування військової установи. Кандидати на військову службу за контрактом протягом трьох місяців будуть проходити навчання в 12-х навчальних центрах ЗС України. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України в Харкові.

В Харківській області є запаси гречаної крупи. Олександр Пенськой

Гострий дефіцит гречки в Росії впливає на український ринок цього продукту. Тим не менше, в Харківській області є запаси як крупи, так і зерна, що дозволить уникнути гострої нестачі гречки в торгових мережах і на ринках.

У січні і лютому причин для підвищення цін на продукти харчування немає

Як повідомив 19 січня начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, в січні і лютому споживчий попит на продукти харчування традиційно низький, тому для підвищення цін причин немає. «Є фактори ризику, які можуть впливати на ціни на продукти харчування. Є сезонні фактори, вони стосуються молочних продуктів, яєць. Але ми повинні враховувати період, в якому ми зараз живемо: всі основні закупівлі були проведені в кінці грудня, а в січні купівельний попит різко падає. У лютому він також буде невеликий, тому нас найбільше хвилює питання обігу роздрібної торгівлі - що ми отримаємо в січні-лютому. Попит упав, немає причини для підвищення цін», - підкреслив він.  

Єдиний фактор, який може вплинути на ціни на хліб, - це рішення Аграрного фонду. Олександр Пенськой

У 2010 році хлібопекарські підприємства Харківської області отримали з Аграрного фонду на випічку сортів хліба масового споживання близько 9 тисяч тонн борошна. Ще 2,5 тисяч тонн борошна, які мають отримати найбільші хлібозаводи Харківщини, до області поки що не надійшли. Як повідомив 19 січня начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, саме від рішення Аграрного фонду України залежить можливість підвищення або не підвищення цін на так звані соціальні сорти хліба.

Архів документів