Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська облрада направить звернення до народних депутатів із закликом не голосувати за законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»

На сьогоднішньому розширеному засіданні Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що ініціюватиме ухвалення звернення від Харківської облради до народних депутатів України із закликом не голосувати за законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду».

Михайло Добкін надасть підтримку громадським організаціям чорнобильців у вирішенні їх проблем

За підсумками засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни голова ХОДА Михайло Добкін узяв на себе зобов'язання з організації зустрічі робочої групи громадських організацій з керівництвом країни.

У Верховній Раді України відбулися парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді

Заступник голови ХОДА Євген Савін взяв участь у парламентських слуханнях з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді, які відбулися 9 лютого у Верховній Раді України. У своїй доповіді Євген Євгенович дав стислу характеристику минулорічному оздоровчому сезону на Харківщині та навів дані аналізу: «В регіоні за минулий рік вдалося зупинити процес закриття дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, однак відсутність мотивації та ефективного механізму впливу на власників дитячих оздоровниць, а також тенденція зниження попиту на послуги з оздоровлення у закладах не дали змоги області розширити мережу, відновити роботу окремих комплексів та забезпечити повну завантаженість таборів».

Підтримка сільгоспвиробників у цьому році буде, як ніколи, істотною. Віталій Алексейчук

Як повідомив 10 лютого під час робочої поїздки до Красноградського району заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в 2011 році урядом запланована максимальна підтримка сільгоспвиробників.

У Харкові розпочалося розширене засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян

11 лютого в Харкові розпочалося розширене засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни. У засіданні беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, його заступники Ігор Шурма, Євген Савін та Василь Хома, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, а також начальники профільних управлінь та департаментів, керівники та представники різних громадських організацій та об'єднань.

Основне завдання в питаннях розвитку тваринництва - безумовна стабілізація та поступове збільшення чисельності поголів'я всіх видів тварин і птиці

Як відзначив під час обласного семінару-наради з питань розвитку тваринництва начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич, основне завдання в питаннях розвитку тваринництва - безумовна стабілізація та поступове збільшення чисельності поголів'я всіх видів тварин і птиці. Завдання-мінімум для області на 2011 рік збільшити чисельність великої рогатої худоби – на 2% (на 2500 голів), свиней - 16% (на 42,7 тис. голів), птиці – 2 % (на 200 тис. голів). Виробництво яєць збільшити на 3%, молока – на 4%, обсяги реалізації на забій худоби і птиці ( в живій вазі) – на 5%.

На ринках Харкова з'являться павільйони з продукцією сільгоспвиробників Харківської області

На ринках міста Харкова незабаром з'являться павільйони з продукцією сільгоспвиробників Харківської області. Про це в ефірі програми «Час влади» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Цього року ми зробимо досить потужний прорив у газифікації сільських районів області. Володимир Бабаєв

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, газифікація сільських районів ускладнюється необхідністю прокладати газопроводи великої протяжності. Наприклад, у Великобурлуцькому районі для газифікації сел.Приколотне необхідно прокласти близько 15 км газопроводу. «У нас розроблена схеми газифікації кожного району, за ними ми вибираємо оптимальний напрямок, щоб з меншими витратами на прокладання газопроводів високого та середнього тиску максимально газифікувати домоволодіння», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Аграрії області мають намір відроджувати вівчарство

Кліматичні та ландшафтні умови Барвінківського району Харківської області як найкраще підходять для вівчарства, та район здавна славився своїми досягненнями в цій галузі. На жаль, останнім часом всі досягнення підприємств, що спеціалізувалися на розведенні овець, практично втрачені. «Якщо раніше Барвінківський район тільки лише у 2-х підприємствах мав близько 100 тис.голів, і, маючи селекцію, постачав молодняк й у республіки середньої Азії, і в інші республіки колишнього СРСР, то сьогодні ми говоримо про доведення у найближчій перспективі поголів'я до 5 тисяч », - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади».

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 246 км автодоріг місцевого значення і 233 км державних доріг, використано на забезпечення проїзду 414,68 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 102 одиниці техніки та 140 дорожніх робітників. Станом на 11 лютого 2011 проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Цього року на газифікацію населених пунктів області планується освоїти близько 50 млн.грн.

«На цей рік ми ставимо дуже амбітні завдання по газифікації населених пунктів області. У нас вже є перелік готової проектно-кошторисної документації приблизно на 150 млн.грн. Ці гроші ми закладаємо в наш договір з НАК «Нафтогаз Україна», а також до постанови Кабінету міністрів №1001, яка визначає перелік об'єктів і за якою залежно від можливостей держбюджету виділятиметься фінансування. Також у нас існують свої взаємини з НАК «Нафтогаз Україна», згідно з якими ми додатково можемо отримати 38 млн.грн., які будуть спрямовані не тільки об'єкти газифікації, але й об'єкти соціальної сфери: капітальний ремонт дитсадків, шкіл, клубів. Якщо нам нічого не перешкодить, цього року ми проведемо роботи по газифікації населених пунктів області приблизно на 50 млн.грн.», - повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін обговорить з Президентом України Віктором Януковичем найбільш актуальні для регіону питання

У ході робочого візиту Президента України Віктора Януковича в Харківську область голова ХОДА Михайло Добкін планує обговорити з ним ряд найбільш актуальних для регіону питань. Зокрема, мова піде про будівництво метро, ремонт доріг та про відшкодування ПДВ для підприємств Харківщини.

Президент України Віктор Янукович візьме участь у зборах активу Харківської області

У ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін розповів про програму робочого візиту Президента України Віктора Януковича в Харківську область, який відбудеться 15 лютого. Як відзначив голова області, завдяки особистій участі Президента планується прискорити вирішення деяких актуальних для регіону питань.

Ми маємо всі можливості для доведення виробництва м'яса і молока до нормативних показників забезпечення населення області. Віталій Алексейчук

Харківська область має величезний потенціал у питаннях розвитку тваринництва. Це наочно продемонстрував обласний семінар для районних керівників і управлінь АПК, зоотехніків районів та сільгосппідприємств, який відбувся 10 лютого в Красноградському районі. «На прикладі СТОВ« Мрія »та АФ «Піщанська» ми подивилися, як треба і, найголовніше, як можна займатися молочним тваринництвом. На семінарі були представники Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей», - сказав в ефірі програми «Час влади » обласного державного телебачення заступник голови ХОДА Віталій Алескейчук.

У нас налагоджена дуже конструктивна робота з НАК «Нафтогаз України». Михайло Добкін

За ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна найближчим часом у Києві відбудеться нарада керівників областей, підприємств НАК «Нафтогаз України» і ДК «Газ України», а також профільного міністерства. У ході наради планується звести баланс боргів регіонів за спожитий газ і скласти узгоджений план заходів щодо їх погашення, щоб у сторін у подальшому не було розбіжностей у цифрах.

Харківська область братиме участь у реалізації програм з розвитку сільського господарства в усіх напрямках. Михайло Добкін

Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на всі галузі економіки Харківської області припадає 6% ВВП України. Чималу частку в цій цифрі займає сільське господарство, яке в області мають намір розвивати і надалі, в тому числі і за допомогою державних програм.

До уваги журналістів!

Сьогодні о 12:00 в малому залі Будинку рад відбудеться розширене засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни.

Події дня

Сьогодні, 11 лютого, о 15:00 в районному будиноку культури (м. Чугуїв, вул. Харківська, 13) розпочнеться урочиста церемонія нагородження переможців міського конкурсу професійної майстерності «Людина року-2010». О 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада. Порядок денний: про відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів, які не працювали тривалий час, та відкриття нових відповідно до потреб населення.  

Ми налагоджуємо систему підготовки кадрів. Віталій Алексейчук

Як зазначив 10 лютого в ході робочого візиту до Красноградського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, розробляється комплексна програма інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового виробництва та земельної реформи Харківської області у 2011-2015 роках та на період до 2020 року, в якій є розділ забезпечення кадрами сільгосппідприємств.  

У Харківській області функціонує 455 ОСББ

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, відповідно до Програми формування та розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки, у 2010 році було передбачено створення 43 об'єднань. Створено 69 об'єднань. Таким чином, план перевиконано на 26 об'єднань. Всього в області зараз функціонує 455 ОСББ.

Настав час скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Віталій Алексейчук

У ході робочої поїздки до Красноградського району заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук наголосив на необхідності скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. «На сьогоднішній день на землі має бути господар, щоб не сіяли соняшник по соняшнику, зернові по зернових, щоб ставилися до землі як до своєї. А сьогодні багато сільгоспвиробників просто вичавлюють із землі те, що можна з неї вижати, а вкладати не хочуть. Я вважаю, настав час скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Так, кілька років тому це питання піднімалося, але всі були проти, а сьогодні всі чекають, щоб земля отримала господаря, який вміє працювати на ній, який буде розвивати тваринництво, дбати про соціальну сферу села. Таким господарям буде в першу чергу надаватися земля», - підкреслив Віталій Алексейчук.  

У Харківській області планується ввести в експлуатацію цукровий завод

Як повідомив 10 лютого під час робочої поїздки до Красноградського району заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області вживаються заходи з відновлення цукрової галузі.

Нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення затверджені для 16 з 43 водопровідно-каналізаційних підприємств області

Нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення затверджені для 16 водопровідно-каналізаційних підприємств області. На 14 підприємствах тарифи були затверджені раніше, 10 підприємств області проходять регуляторну процедуру, ще 8 підприємств готують розрахунки нових тарифів для подачі на розгляд в Держінспекцію з контролю за цінами. Для 9 підприємств діючі тарифи найближчим часом переглядатися не будуть (направляється дотація з місцевих бюджетів на покриття різниці в тарифах). Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Харківській області налагоджено взаємодію між комунальними підприємствами та відділами субсидій. Валентин Дулуб

Як відзначив в ході прес-конференції 10 лютого заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області найбільш активно в порівнянні з іншими регіонами України ведеться робота по нарахуванню субсидій. «За січень ми отримали субсидій на 26,9 мільйона гривень. Жоден регіон не оформив стільки субсидій. Це говорить про те, що ми дійсно дуже серйозно підготувалися до цього, і у нас налагоджена взаємодія між комунальними підприємствами та відділами субсидій», - підкреслив він.  

На будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів ЖКГ в 2010 році освоєно більше 58 млн.грн.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів ЖКГ в 2010 році освоєно більше 58 млн.грн.

У Харківській області проводиться системна робота щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Як повідомив сьогодні під час засідання круглого столу з обговорення гендерної рівності у сфері підприємництва віце-губернатор Юрій Сапронов,в Харківській області послідовно проводиться системна робота з реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. 

Незахищені верстви населення планується звільнити від нарахування пені за несплату комунальних платежів

На даний момент у Кабінеті міністрів України готуються документи, що регламентують правила нарахування пені за несплату комунальних платежів. Як відзначив в ході прес-конференції 10 лютого заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у відповідних пропозиціях Уряду для Верховної Ради України планується звільнити від нарахування пені незахищені верстви населення.

У Харкові відбувся круглий стіл на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва

Сьогодні в малому залі Будинку Рад відбулося засідання круглого столу на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва. Круглий стіл організовано в рамках міжнародної акції проти гендерного насильства за участю Харківської обласної державної адміністрації, Міжнародної фінансової корпорації (INTERNATIONAL FINANCE CORPORATION - IFC) та Спілки підприємців Харківської області. 

У 2010 році в Харківській області проведена реконструкція ряду котелень

«У 2010 році проведена реконструкція ряду котелень як в області, так і в м. Харкові, де встановлено сучасне високоефективне обладнання. Так, наприклад, в сел. Хролі була побудована нова блочна котельня потужністю 3,9 Гкал/год, яка замінить стару виробничу котельню потужністю 60 Гкал/годину. Зараз проводяться пусконалагоджувальні роботи. Вже сьогодні можна сказати, що добове споживання газу знизиться з 10 тис.куб.м до 6 тис.куб.м (або на 40%), а споживання електроенергії знизиться в 5 разів», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Хлібопекарські підприємства Харківщини розпочали виконання умов Меморандуму

За повідомленням Головного управління економіки облдержадміністрації хлібопекарські підприємства ТОВ "Кулиничівський хлібокомбінат" та ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський" першими в області розпочали виконання умов Меморандуму порозуміння, підписаного 7 лютого 2011 року.  

Архів документів