Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін вимагає активізувати роботу щодо забезпечення безпеки відпочиваючих на воді

Михайло Добкін вимагає активізувати роботу щодо забезпечення безпеки відпочиваючих на воді

«Другий рік поспіль влітку стоїть дуже спекотна погода. Люди все одно будуть проводити час на водоймах. Або ми обладнаємо пляжі всім необхідним і будемо контролювати ситуацію, або закриємо очі і будемо все списувати на санстанцію, на земельників, на кого завгодно, кажучи, що ми не можемо нічого відкрити, бо нема дозволу», - заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він зазначив, що кількість смертельних випадків на воді буде залежати від відповідальності голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного підпорядкування. Звертаючись до них, Михайло Добкін дав доручення встановити наочну агітацію, яка буде попереджати про трагічні наслідки і демонструвати сумну статистику, у всіх місцях масового відпочинку людей на воді.

«У деяких державах, відкриваючи нові парки, не роблять стежок, поки люди їх самі не протопчуть так, як їм зручно. За цим принципом можна підійти і до водойм. Ви ж знаєте прекрасно на яких водоймах у вихідні дні максимальна кількість людей. І якщо люди туди приходять проводити час, робіть все для їх безпечного відпочинку», - підкреслив він.

Губернатор зазначив, що в Харківській області необхідно посилити інформаційну роботу. За його словами, найближчим часом на харківських телеканалах з'являться ролики, що попереджають людей про ті небезпеки, які можуть їх підстерігати під час відпочинку на воді. Також Добкін попросив голів райдержадміністрацій провести роз'яснювальну роботу серед керівників сільрад і наполіг на активізації роботи міліції.

«Той, хто підійде до роботи відповідально, впевнений, зможе зберегти не одне людське життя», - заявив він.