Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з делегацією провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з делегацією провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран

27 липня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з представниками провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран, який відбувся в Харківській Торгово-промисловій палаті. Вітаючи гостей з Ірану на Слобожанській землі, Юрій Сапронов підкреслив, що партнерські зв'язки між Харківською областю та провінцією Ісфаган були встановлені ще в 1999 році, але багато років не підкріплювалися реальним змістом.

«Зараз настав час наповнити наш договір новим практичним змістом. За 6 місяців 2011 року зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Іраном виріс на 65% порівняно з аналогічним періодом минулого року, тобто перед нами відкриваються широкі перспективи подальшого розширення і поглиблення співпраці», - заявив віце-губернатор.

У ході круглого столу Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні пан Акбар Гасемі-Аліабаді зазначив, що в економіці України зараз здійснюються динамічні зміни.

«Раніше Іран також здійснив прорив у розвитку економіки, в результаті чого в 2010 році ми зайняли 18 місце серед розвинених економік світу», - акцентував він.

Губернатор провінції Ісфаган пан Аліреза Закер Есфахані в свою чергу заявив, що Ісламська Республіка Іран і, зокрема, провінція Ісфаган, готові здійснювати інвестиційну діяльність в Україні та Харківській області.

«У провінції Ісфаган працює 8 тис. промислових підприємств, у нас успішно розвиваються високі технології, у тому числі нанотехнології, біотехнології, виробництво стовбурових клітин. Також ми зацікавлені у виробництві металу і виробів з нього, нафтохімічної промисловості, виробництві будматеріалів», - поінформував пан губернатор.

У ході круглого столу іранські і харківські підприємства обмінялися інформацією про вироблені продукти і використовуваны технології, що допоможе покласти початок тривалого двостороннього співробітництва.

Заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов також запропонував пану Послу і пану губернатору провінції Ісфаган сформувати «дорожню карту» інтересів іранських інвесторів до харківським підприємствам.

Підводячи підсумки круглого столу, президент Харківської Торгово-промислової палати Віктор Звєрєв і президент Торгово-промислової палати провінції Ісфаган пан Хосров Кассаіан підписали Меморандум про співпрацю. 

Теги