Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область на 9 місці в Україні за кількістю загиблих на воді

Харківська область на 9 місці в Україні за кількістю загиблих на воді

Станом на 27 липня на водних об’єктах області загинуло 87 людей, з них 9 дітей - на річках 41 загиблий, на водосховищах 30, в ставках, озерах та кар’єрах – 16, на орендованих ставках – 8. У той же час, на обладнаних місцях масового відпочинку немає жодного загиблого. За аналогічний період 2010 року загинуло 70 осіб, з них 8 дітей. Про це повідомив під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Він зазначив, що за даними Центральної міжвідомчої атестаційної комісії України станом на 21 липня Харківська область посідає в Україні 9 місце по загиблим на воді.

«Причинами загибелі людей на водних об’єктах є сукупність ряду негативних факторів: спекотна погода, особиста недисциплінованість і самовпевненість, зловживання спиртними напоями, купання в необладнаних місцях і недостатній контроль батьків за дітьми», - підкреслив Бабаєв. Зокрема, виключаючи 9 дітей, кожен другий загинув у стані алкогольного сп’яніння.

Заступник губернатора повідомив, що в поточному році в районах та містах області визначено та затверджено 122 пляжі, що на 18% більше, ніж у 2010 році. В той же час, з 60 пляжів загального користування погоджено 14 паспортів, з 16 пляжів у дитячих оздоровчих таборах – 10 паспортів, з 48 баз відпочинку – 18 паспортів.

Бабаєв відзначив, що на даний момент необхідно створити сезонні рятувальні пости, підготувати матросів-рятувальників, встановити наочну агітацію та затвердити паспорти пляжів.

Теги