Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На кінець року державні підприємства в Харківській області не повинні мати ні копійки заборгованості із заробітної плати. Михайло Добкін

На кінець року державні підприємства в Харківській області не повинні мати ні копійки заборгованості із заробітної плати. Михайло Добкін

В Харківській області є всі умови, щоб до кінця року на всіх економічно активних підприємствах державної форми власності ліквідувати заборгованість із заробітної плати. Це заявив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, саме ці підприємства мають найбільші в області борги по зарплаті і до Пенсійного фонду.

«Об'єднання зусиль всіх відповідальних людей з питання погашення заборгованості із заробітної плати та відрахувань до Пенсійного фонду повільно, але впевнено приносить свої плоди. Скорочення в рази кількості підприємств, які дозволяють собі не вчасно виплачувати заробітну плату та перераховувати гроші до Пенсійного фонду, і інший рівень відповідальності керівників щодо боргів по заробітній платі говорить про те, що у нас є всі умови, щоб до кінця року на всіх економічно активних підприємствах державної форми власності раз і назавжди цю проблему закрити. І завод ім. Малишева, і завод ім. Шевченка, і ХЕМЗ, і Ізюмський тепловозоремонтний завод на кінець року не повинні мати ні копійки заборгованості із заробітної плати», - підкреслив губернатор.

Він також зазначив, що в даний час практично відсутня заборгованість по заробітній платі на підприємствах комунальної форми власності, яка раніше становила в загальному боргу області чималу суму.