Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід медичного забезпечення вболівальників та гравців напрацьовується з 2008 року безпосередньо під час проведення матчів. Ігор Шурма

Досвід медичного забезпечення вболівальників та гравців напрацьовується з 2008 року безпосередньо під час проведення матчів. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, організаційний та практичний досвід медичного забезпечення вболівальників та гравців напрацьовувався обласним та міським управліннями охорони здоров’я з 2008 року під час проведення на стадіоні «Металіст» 21 футбольного матчу регіонального та міжнародного рівня.

За словами Ігоря Шурми, остаточно схема медичного забезпечення має такі основні особливості. У чаші стадіону «Металіст» під час матчу на 44 секторах розміщується 140 медиків та 50 волонтерів обласного Товариства Червоного Хреста, які забезпечені укладками для надання невідкладної медичної допомоги глядачам. Під кожною із трибун розгортаються 4 пересувних медичних пункти, що оснащені сучасним обладнанням та необхідними лікарськими засобами, для роботи в яких задіяні майже 30 кваліфікованих лікарів-спеціалістів.

Для надання медичної допомоги гравцям біля межі футбольного поля у реанімобілях розгортаються пересувні медичні пункти та розміщуються 2 бригади медичних працівників, оснащені дефібриляторами, іншим необхідним устаткуванням та лікарськими засобами.

В спеціально визначених місцях по периметру стадіону на рівномірній відстані один від одного розташовуються до 10 автомобілів швидкої медичної допомоги, які водночас працюватимуть і як пункти невідкладної допомоги, пункти збору та евакуації постраждалих. Також забезпечується чергування резервних автомобілів швидкої медичної допомоги, розташованих на прилеглих до стадіону вулицях.

«З 2010 року до медичного обслуговування на стадіоні «Металіст» та надання медичної допомоги у разі виникнення надзвичайної ситуації залучається також мобільна група Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Вперше в Україні з 2010 року координатор медичного обслуговування та медичні працівники під час проведення футбольних матчів на стадіоні забезпечені оперативним адаптованим радіозв’язком, 60 комплектів якого придбано за кошти обласного бюджету», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги