Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Увага! Змінився час проведення заходу!

Сьогодні, 15 лютого, о 12:30 у великому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться розширене засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ за участю Президента України Віктора Януковича. Вхід до будівлі Будинку Рад акредитованих представників ЗМІ здійснюватиметься з 11:00 до 11:40. При собі обов'язково мати редакційне посвідчення та паспорт.  

Михайло Добкін підтримує ідею відродження конкурсу диригентів ім. Вахтанга Жорданія. Юрій Янко

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підтримує ідею відродження конкурсу диригентів ім. Вахтанга Жорданія. Про це в ході прес-конференції повідомив директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко.  

У ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проживають у районах Харківської області, з'явиться можливість відвідати ХНАТОБ

«Голова Харківської ОДА Михайло Добкін і Харківська облдержадміністрація дуже багато робить для того, щоб принести музику і культуру в Харківську область», - підкреслив під час прес-конференції директор - головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко.  

У Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди 22-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану

14 лютого голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провели урочистий прийом з нагоди 22-ї річниці виведення радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан. У ході прийому були вручені Почесні грамоти і Подяки ХОДА та обласної ради харків'янам, які брали участь у бойових діях в Афганістані, за їх активну участь у житті регіону.

Ораторія Володимира Дашкевича - видатний музичний твір. Юрій Янко

«Ораторія Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм» - це видатний музичний твір. Реквієм, але світлий, з дуже глибоким філософським змістом, - підкреслив сьогодні під час прес-конференції директор - головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко.  

У Харкові відбудеться прем'єра ораторії Володимира Дашкевича

20 лютого в малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім В.М. Лисенка відбудеться грандіозна подія, для всіх хто небайдужий до світу музики. У рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться прем'єра ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм».  Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.  

Комісії з встановлення та підтвердження інвалідності відтепер будуть виїжджати в райони області. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, зараз розробляється система виїзних засідань лікарських комісії та міжлікарських спеціалізованих експертних комісій, які призначають інвалідність. «Люди, які мають підстави на отримання групи інвалідності, проходять дуже складну процедуру освідчення та підтвердження. Раніше для цього їм потрібно було привозити всі необхідні документи та проходити медичний огляд у Харкові. Під час особистого прийому громадян в м.Ізюм було обговорене питання щодо небезпечності та незручності роботи в такому режимі, особливо у роботі з людьми з психічними розладами. Зараз готується внесення змін до наказу Головного управління охорони здоров’я ХОДА, згідно з якими не хворі їздитимуть до лікарів, а лікарі будуть приїжджати до них», - підкреслив Ігор Шурма.

Райони області готові надати допомогу людям у випадках переохолодження та отримання холодових травм. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у зв’язку з погіршенням погодних умов та різким зниженням температури повітря в області посилені заходи щодо недопущення переохолоджень та обморожень серед населення. З цією метою в області створено більше 120 пунктів видачі теплого одягу та гарячого харчування для безпритульних, а також 28 пунктів обігріву. Також в області створені соціальні патрулі, які виявлятимуть безпритульних та перехожих, що можуть постраждати від низьких температур, та будуть доставляти до місць тимчасового перебування.

Голова Зміївської РДА провів особистий прийом громадян

Голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв провів особистий прийом громадян у с. Соколове. Питання, з якими мешканці району звернулися до голови РДА, стосувалися відкриття дитячого дошкільного закладу; знесення аварійного дерева; перепадів напруги в електромережі та ін. За всіма питаннями надані ґрунтовні роз'яснення, а стосовно звернень, які потребують додаткового вивчення, Євген Мураєв дав доручення працівникам РДА щодо детального розгляду питань, порушених громадянами.

Балаклійщина відзначила 68-му річницю визволення від фашистських загарбників

На початку лютого у на алеї Слави у м.Балаклія відбулися урочистості з нагоди 68-ї річниці визволення району від фашистських загарбників. Біля пам’ятника Невідомому солдату відбувся мітинг та урочисте покладання квітів до Вічного вогню. Учасників бойових дій, партизанів, підпільників, дітей війни, працівників тилу, ветеранів праці, військової служби та правоохоронних органів з 68-ю річницею визволення Балаклійщини від фашистських загарбників привітали голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий та Балаклійський міський голова Олександр Літвінов.

Танцювальний колектив «ЛігруС» Балаклійського ліцею став переможцем міжнародного фестивалю «Танцюючі зірки»

На початку лютого у Харкові відбувся міжнародний фестиваль «Танцюючі зірки», в якому взяли участь колективи різних міст України та Росії. За підсумками змагань у номінації «бальна хореографія» старша група танцювального колективу «ЛігруС» Балаклійського ліцею посіла І місце, молодша група – ІІ місце.

Євген Савін взяв участь у засіданні Ради Харківської торгово-промислової палати

11 лютого заступник Голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь у засіданні Ради Харківської торгово-промислової палати. У ході засідання Президії ТПП було наголошено на необхідності координації зусиль регіональної Торгово-промислової палати як громадської організації, що об'єднує понад 290 членів, і обласної державної адміністрації з метою реалізації курсу реформ.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 5174,9 км автодоріг місцевого значення, використано на забезпечення проїзду 178,39 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 135 одиниці техніки та 158 дорожніх робітників.   

Голова Золочівської райдержадміністрації відвідав з робочою поїздкою с. Чорноглазівка Жовтневої сільської ради

За інформацією Золочівської райдержадміністрації, голова району Ігор Горішній здійснив виїзний прийом громадян у с. Чорноглазівка Жовтневої сільської ради. В ході зустрічі підіймалися питання газифікації сіл Жовтневе та Чорноглазівка, виплати заборгованості з розрахунків за земельні паї ТОВ «Сінтал Агро Трейд», відкриття автобусного маршруту за напрямком Жовтневе – Чорноглазівка – Харків, відновлення роботи дротового радіо, ремонту місцевого ФАПу та сільської дороги. 

У Валківському районі триває художня виставка «Я родом з України»

У Валківському краєзнавчому музеї триває виставка картин юної мешканки району Анни Ковтун під назвою «Я родом з України». На своїх полотнах художниця відтворює природу рідного краю, натюрморти, історичні та казкові сюжети. Як повідомляє офіційний сайт Валківської РДА, картини Анни Ковтун на виставці доповнили роботи ще двох валківчанок - вишивальниці Ганни Карамушко та майстрині з бісероплетіння Світлани Шевченко, також презентовані в музеї.  

Делегація Золочівського району відвідала Борисівський район Бєлгородської області РФ

Делегація Золочівського району у складі голови райдержадміністрації Ігоря Горішнього, голови районної ради Леоніда Канівця та депутата районної ради Валерія Перепічая взяла участь у заходах з підведення підсумків роботи народногосподарського комплексу Борисівського району Бєлгородської області Російської Федерації за 2010 рік. 

У Валківському районі підтримують творчу самодіяльність

На засіданні активу Валківського району обговорювалося питання підтримки самодіяльної народної чоловічої капели імені О.С. Масельського, яка наразі відчуває брак учасників. Для того, щоб залучити до творчої самодіяльності талановиту молодь, в районі планується організовувати виступи колективу в усіх освітніх закладах Валківщини. Як повідомляє офіційний сайт Валківської РДА, окрім цього в ході обговорення питання було винесено ряд пропозицій, які наразі опрацьовуються районною радою на чолі з її головою Олександром Холодним.  

Голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба провів виїзний прийом у Вільшанах

У селищній раді зібрались люди небайдужі, яких хвилюють не особисті питання, а громадські проблеми життєзабезпечення територій. Це і прибирання сміття, і ремонт обрядової зали, і продовження автобусного маршруту «Харків-Вільшани». А ще - ремонт доріг, Будинку культури, лікарні, вуличне освітлення, якість електрозабезпечення, ремонт покрівлі житлового будинку і проблеми дозвілля молоді.

У галереї «Смальта» відкрилася виставка робіт Степана Письменного

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у відкритті в галереї «Смальта» виставки робіт Степана Письменного, організованої в пам'ять про цього видатного графіка. Роботи Степана Іларіоновича, що оспівують ентузіазм і радість праці, відносяться до напряму «соціалістичний реалізм» і яскраво передають ту незабутню атмосферу, яка панувала в Радянському Союзі, особливо на масштабних великих будівельних об'єктах - будівництво домни, ГЕС або житлового мікрорайону.

Події дня

Сьогодні, 14 лютого, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич та художнього керівника і головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янка: "Харьковская сирень. P.S." Володимир Дашкевич "Солдатский реквием". О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом з нагоди 22-ої річниці виведення радянських військ із Демократичної Республіки Афганістан.

Чорнобильцям надані роз’яснення з приводу реформування пенсійної системи в частині їх пенсійного забезпечення. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на виконання рішення Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 11 лютого в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області під головуванням начальника головного управління Віктора Ачкасова відбувся семінар-нарада з питань обговорення проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», стану виконання норм Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали Чорнобильської катастрофи» в частині пенсійного забезпечення, покращення обслуговування пенсіонерів.

Двері обласної адміністрації завжди будуть відкриті для громадських організацій. Михайло Добкін

У Харківській області розпочинається планова робота з Координаційними радами громадських організацій. Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив 11 лютого під час розширеного засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни.

Питання подолання бар’єрності знаходиться на постійному контролі влади. Ігор Шурма

«Питання подолання бар’єрності знаходиться на постійному контролі влади. В області функціонує комітет подолання бар’єрності. В Головному управлінні праці та соціального захисту населення ХОДА постійно збирається інформація про питання, які потрібно вирішувати. Двері комітету завжди відкриті», - зазначив сьогодні під час розширеного засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Затверджена вартість харчування у дошкільних навчальних закладах

Сьогодні середня вартість харчування однієї дитини на день у дошкільних навчальних закладах Харківської області становить 10 грн. Про це сьогодні під час селекторної наради зазначив начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.  

Василь Хома провів виїзний прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Харківському районі. Порушені громадянами питання стосувалися, насамперед, функціонування садових товариств району, діяльності органів прокуратури, міліції, а також виплати матеріальної допомоги. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль. 

Обласний диспансер радіаційного захисту населення буде працювати в звичайному режимі. Михайло Добкін

Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення, як і раніше буде обслуговувати людей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, а також членів їх сімей. Крім цього, буде розглянуто питання про збільшення фінансування на утримання пацієнтів цієї установи. Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив 11 лютого під час розширеного засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни.

В Харківській області ведеться робота зі створення персоніфікованих банків даних про дитяче населення регіону

В Харківському регіоні ведеться робота зі створення персоніфікованих банків даних про дитяче населення за роками народження. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.  

Ситуація з дошкільними навчальними закладами регіону знаходиться під постійною увагою з боку влади. Роман Шаповал

Як зазначив сьогодні під час селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, в Харківському регіоні знаходиться 633 дошкільних навчальних заклади, з яких 376 розташовані у містах і селищах та 257 у селах. «Майже 68 тисяч дітей, а це 61% від загальної кількості дітей від 1 до 6 років, потребують постійної уваги з боку влади», - підкреслив він. 

Михайло Добкін направив Володимиру Литвину листа з проханням врахувати пропозиції громадських організацій Харківщини при розгляді законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»

Як повідомив голова ХОДА Михайло Добкін 11 лютого в ході Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни, на ім'я Голови Верховної Ради України Володимира Литвина направлено лист, покликаний захистити інтереси чорнобильців Харківщини.

Проведення публічних акцій чорнобильців на пл.Свободи буде призупинено

Таке рішення було ухвалено сьогодні на розширеному засіданні Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни. Також було вирішено звернутися до всіх громадських організацій чорнобильців, воїнів-інтернаціоналістів, інвалідів, ветеранів, дітей війни та ін. з проханням підтримати це рішення.

Архів документів