Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

21 січня Михайло Добкін візьме участь в програмі "Шустер LIVE"

Сьогодні, 21 січня, о 19:00 на Першому національному телеканалі в ефір вийде суспільно-політичне ток-шоу "Шустер LIVE", участь в якому візьме голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

22 січня – День Соборності України

Завтра, 22 січня, в день Соборності України, в Харкові відбудеться низка покладань квітів з нагоди 92-ї річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Керівництво міста та області, представники політичних та громадських організацій о 09:30 покладуть квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку, а о 10:00 - до монументу Незалежності України на площі Р. Люксембург.  

У Краснограді відкрилося відремонтоване приміщення управління праці та соціального захисту населення

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття відремонтованого приміщення управління праці та соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації. Ремонтні роботи проведені в рамках проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги», який реалізується спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. На ремонт та оснащення було використано 860 тис.грн.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 645 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 194 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 106 одиниць техніки і 138 дорожніх робітників. Станом на 21 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харкові з'являться білборди зі списком підприємств, які виплачують заробітну плату в конвертах

Як відзначив в ході програми «Час влади» в ефірі ХОДТРК заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, з 15 грудня на Харківському обласному телебаченні з'явилася рядок, що біжить, в якій надається інформація про підприємства,працівники яких отримують найменші заробітні плати і зарплати в конвертах. 

У 2011 році планується поліпшити якість надання послуг культурними установами Харківської області

На 2011 рік є дуже серйозні плани у розвитку якісного підходу отримання мешканцями Харківської області послуг у сфері культури. Про це сказав в ефірі програми обласного телебачення «Година влади» заступник голови ХОДА Євген Савін.

У кожному районі Харківської області ведеться робота з поліпшення матеріально-технічної бази дитячих оздоровчих таборів

У Харківській області ведеться підготовка до оздоровчого сезону-2011. Своєчасно почнуть роботу всі 37 діючих дитячих таборів, а також планується відкрити ще 4 оздоровчих установи. Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, це результат системного підходу до питання оздоровлення дітей.

Основне завдання на сьогоднішній день - ознайомлення всіх батьків з можливостями для оздоровлення дітей в Харківській області. Євген Савін

Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, на даний момент у сфері організації оздоровлення дітей основна увага приділяється інформуванню населення області про діючі дитячі табори.

За індексом споживчих цін за 2010 рік Харківська область посіла 13 місце в Україні

Незважаючи на те, що світова і загальноукраїнська тенденція зростання цін на продукти харчування залишається незмінною, в Харківській області динаміка зростання цих цін набагато нижче багатьох областей України. Про це в ефірі програми обласного державного телебачення «Час влади» сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов:

Харківська облдержадміністрація підтримує соціально відповідальний бізнес

«Наприкінці минулого року відбулося кілька знакових подій для Харківського регіону. Ряд харківських бізнесменів підписали тристоронній договір з Харківською облдержадміністрацією та Інститутом медрадіологіі ім. С.П.Григор'єва, і тристоронній договір з Інститутом загальної та невідкладної хірургії і Харківської ОДА. Також Асоціація "Металотрейдери Слобожанщини Регіон-Сталь" підписала довгостроковий договір і зробила перший внесок, - чек в розмірі 1 млн. грн., який був направлений на підтримку та розвиток матеріально-технічної бази майбутнього перинатального центру; підвищення якості медичної допомоги; створення сучасних умов для перебування пацієнтів та роботи медичного персоналу КУОЗ «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок № 5 м. Харкова», - зазначив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

На будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області буде додатково спрямовано 1 мільйон гривень

Депутати Харківської обласної ради від Партії регіонів відмовилися від компенсації за участь у сесіях та робочих групах. За рік ця сума складе близько 1 мільйона гривень. Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, всі ці кошти будуть спрямовані на будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області.

Облдержадміністрація стежить за виконанням умов Меморандуму про взаєморозуміння

Облдержадміністрація стежить за виконанням супермаркетами, торговими мережами і ринками умов Меморандуму про взаєморозуміння. Про це заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У 2010 році цінова ситуація в Харківській області перебувала під пильним контролем обласної адміністрації. Юрій Сапронов

У Харківській області приділяється особлива увага контролю цінової ситуації у відношенні продуктів харчування. Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом усього 2010 року це питання знаходилося під контролем обласної адміністрації, завдяки чому вдалося досягти позитивних результатів. Це ілюструє таблиця рейтингових місць Харківської області за цінами на основні продукти харчування, складена за інформацією Держкомстату та Державної інспекції по контролю за цінами.

Закривати школи ні в якому разі не можна. Михайло Добкін

Під час он-лайн конференції газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловився проти закриття шкіл у районах області. Він повідомив, що планує найближчим часом провести нараду з профільним заступником та керівником Головного управління освіти і науки ХОДА, де будуть розглянуті причини виникнення ситуацій, подібних до тих, що склалися в Красноградському районі.

Фінансування капітальних вкладень в соціальну сферу Харківської області в 2011 році буде як мінімум на рівні 2010 року. Михайло Добкін

У 2011 році в Харківській області буде приділятися особлива увага розвитку пріоритетних напрямків, зазначених у Стратегії сталого розвитку регіону. У числі таких знаходиться в першу чергу промисловість, сільське господарство, а також соціальна сфера. Програма соціально-економічного розвитку Харківської області, де детально будуть зазначені основні напрямки, які будуть розвиватися в поточному році, буде прийнята на найближчій сесії Харківської обласної ради.

Ситуація з хлібом на Харківщині буде стабільною

«Зараз ми очікуємо відповіді з Аграрного фонду щодо нової ціни на борошно. Але є підстави стверджувати, що або вдасться уникнути подорожчання, або воно буде абсолютно незначним, а на деякі сорти навіть буде зниження ціни», - заявив в ході он-лайн конференції газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

На розвиток сільського господарства Харківської області у 2011 році планується додатково направити 10 мільйонів гривень

З обласного бюджету на вирішення проблем сільського господарства Харківської області у 2011 році планується виділити 10 мільйонів гривень додатково до коштів, які будуть отримані з державного бюджету. Про це в ході програми «Час влади» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Нам потрібно зробити все, щоб зацікавити людей, що працюють на землі, приділяти більше уваги тваринництву. Над цим треба працювати, адже це той напрямок, який ми зобов'язані розвивати», - підкреслив він.  

Посівні площі під гречку в Харківській області буде збільшено

У цьому році в області посівні площі під гречку заплановано збільшити на 6 тис. га. Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив в ході он-лайн конференції в редакції газети «Комсомольська правда в Україні».

Харківська область отримала 10 мільйонів гривень на розвиток охорони здоров'я

Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом для двох районних лікарень Харківської області будуть закуплені нові рентген-апарати. Кошти для цього надійшли з державного бюджету. «За підсумками минулого року ми отримали ще 10 мільйонів гривень на охорону здоров'я. З цієї суми 3 мільйони гривень буде передано на придбання рентген-апаратів, які будуть встановлені у двох районних лікарнях. І більш ніж на 6 мільйонів ми отримали витратні матеріали, які теж будуть роздані у всі лікарні та ФАПи Харківської області», - повідомив голова області.

Економічних передумов для підвищення ціни на хліб соціальних сортів в Харківській області немає. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході телепрограми «Час влади» в ефірі Харківського обласного державного телебачення заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, економічних передумов для підвищення ціни на хліб соціальних сортів в Харківській області немає.  

2011 рік - це рік реформ в країні в цілому і в Харківській області зокрема. Михайло Добкін

У ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що реформи, які стартують в 2011 році в Україні в цілому, а зокрема і в Харківській області, принесуть позитивний результат. «Ми обов'язково доб'ємося успіху. 2011 рік - це рік реформ в країні і в Харківській області зокрема. Все, що буде закладено в цьому році, буде потім працювати довгі десятиліття. Я абсолютно впевнений, що у нас все вийде. Є складнощі, є певні протистояння і деяка інерція всіх тих негативних процесів, які, на жаль, були в нашому житті. Але є головне - є бажання людей змінити життя на краще. Що або хто може цьому завадити?», - відзначив голова області.  

У 2011 році почнеться підготовка до будівництва станцій метро «Одеська» та «Державінська»

У цьому році метробудівники приступають до завершальної стадії будівництва станції метро «Перемога», і до 9 травня 2012 року її планується здати в експлуатацію. Відразу після цього розпочнеться будівництво метро у бік вул. Одеської з іще однією станцією на вул. Державинській.    

Гречка в Харківській області подорожчає мінімально

Великі торгові мережі Харкова отримають можливість закупити гречку за оптовою ціною, з тим, щоб реалізувати її з мінімальною надбавкою. Про це повідомив під час он-лайн конференції газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що днями розмовляв з керівником однієї з найбільших компаній, яка сьогодні має 3 тис. 200 тонн гречки на складах. «По-перше, я звернувся до нього з проханням, щоб ця гречка не виїхала за межі Харківської області, і він дав мені обіцянку, що не буде вивезено жодної тонни.

21-23 січня відбудеться 17-й Міжнародний фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар»

21-23 січня у Чугуївському районі відбудеться 17-й Міжнародний фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар». У цьому році на фестиваль запрошені колективи та автори з таких міст, як Харків, Київ, Суми, Дніпродзержинськ, Воронеж, Курськ, Москва, Мінськ, Полтава, Рівне, Луганськ, Дніпропетровськ та ін.  

Події дня

Сьогодні, 21 січня, о 14:00 в Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) з нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори». О 16:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: в порядку контролю: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 17 грудня 2010 року «Про стан виконання державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування вимог законодавства щодо запобігання та протидії корупції». планові питання: 2. Про стан очисних споруд в Харківській області, 3. Введення в експлуатацію індивідуального житла у районах області та містах обласного значення.

Михайло Добкін - учасник он-лайн конференції  в «Комсомольській правді»

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь в он-лайн конференції редакції газети «Комсомольская правда в Украине» Харьковский выпуск», в ході якої відповів на численні запитання харків'ян і жителів нашої області.  

В проекті закону пенсійної реформи заплановано покращення умов пенсійного забезпечення працівників бюджетної сфери

 Сьогодні в ході прес-конференції заступник начальника обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Ірина Осмачко повідомила, що в законопроекті пенсійної реформи заплановано покращення умов пенсійного забезпечення працівників бюджетної сфери шляхом запровадження одноразової допомоги у розмірі 10 призначених їм пенсій при виході на пенсію. «Законопроектом збережено право на пенсію за вислугу років, тобто за наявності 25 років спеціального стажу призначається пенсія незалежно від віку», - зазначила вона.

Про призначення пенсій держслужбовцям

При запровадженні запропонованої пенсійної реформи врегулювання пенсійного забезпечення держслужбовців відбудеться шляхом зменшення при обчисленні пенсії з 90 до 80 відсотків заробітної плати держслужбовців, яка є базою для призначення цих пенсій.  

Мінімально необхідний страховий стаж для одержання пенсії за віком підвищено з 5 до 15 років

У рамках пенсійної реформи, яку буде реалізовано в Україні, планується підвищення мінімально необхідного страхового стажу для одержання пенсії за віком з 5 до 15 років. Про це в ході прес-конференції 20 січня повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко.  

На період підвищення пенсійного віку, пенсія жінок буде збільшуватися на 2,5 % за кожні півроку. Тетяна Піпченко

Як повідомила сьогодні під час прес-конференції заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко, у законопроекті пенсійної реформи пропонується розпочати десятирічний етап збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. «На період підвищення віку пенсія жінок буде збільшуватися на 2,5 % за кожні півроку. За десять років розмір пенсії може зрости максимально на 25 відсотків, - сказала вона.

Архів документів