Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Виконання «Великого солдатського реквієму» до Дня захисника Вітчизни було більш цілісним. Володимир Дашкевич

Композитор, автор ораторії «Великий солдатський реквієм» Володимир Дашкевич високо оцінив виконання ораторії, яке відбулося 20 лютого в Харкові в рамках проекту «Харківський бузок. P.S.» до Дня захисника Вітчизни.

Велика честь співати музику такого композитора, як Володимир Дашкевич. Галина Корольова

Солісти московського театру «Нова опера» Ілля Кузьмін і Галина Корольова, які в рамках проекту «Харьковская сирень.P.S.» виконали 20 лютого в Харкові ораторію Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм», поділилися своїми враженнями про музику і харківську публіку.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минулої доби на автошляхах області працювало 85 одиницm техніки та 125 дорожніх робітників. Станом на 21 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Події дня

Сьогодні, 21 лютого, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич та російського композитора, члена журі Міжнародного кінофестиваля «Харьковская сирень» Володимира Дашкевича на тему: "Фестиваль музики третього напрямку" в рамках Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень".

У Харкові - всеукраїнська прем"єра ораторії «Великий солдатський реквієм»

В ці хвилини в малому залі Харківського національного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» розпочалося велике музичне свято – до Дня захисника Вітчизни всесвітньо відомий російський композитор, член журі Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Дашкевич дарує всім харків’янам ораторію «Великий солдатський реквієм».

У квітні 2011 року в Маріїнському театрі відбудеться російська прем'єра ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм»

Сьогодні до Харкова прибув композитор, Лауреат Державної премії СРСР, член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Володимир Дашкевич. «У мене завжди підвищується настрій, коли я приїжджаю до Харкова, - зазначив композитор. - Я сподіваюся, що прем'єра «Солдатського реквієму» напередодні Дня захисника Вітчизни відбудеться з успіхом, і харківський глядач залишиться задоволений побаченим і почутим. Це наш подарунок харків'янам у наше спільне свято». 

До Харкова прибули Ілля Кузьмін і Галина Корольова, які виконають «Великий солдатський реквієм» Володимира Дашкевича

Сьогодні до Харкова прибули солісти московського театру «Нова опера», лауреати міжнародних премій Ілля Кузьмін і Галина Корольова. Завтра в Харківському національному академічному театрі опери і балету до Дня захисника Вітчизни у рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» та за підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна артисти виконають ораторію Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм».

Процес ліквідації пестицидів і отрутохімікатів в Харківській області почнеться в березні

Після закінчення тендерних процедур в Харківській області почнеться ліквідація пестицидів, не придатних до вживання. Як повідомив у ході селекторної наради 18 лютого заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, за попередніми оцінками, роботи розпочнуться в березні.

Ввезення та використання пестицидів має жорстко контролюватися. Валентин Дулуб

Як зазначив у ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, процес ввезення та використання пестицидів і отрутохімікатів підприємствами області зараз, на жаль, не контролюється. «Ввезення пестицидів і отрутохімікатів було стихійним, але я б не звинувачував когось в цьому, тому що не визначені правила гри, і люди не знають про те, що вони повинні когось попереджати про ввезення пестицидів. Тому ми повинні створити таку систему, щоб після ліквідації пестицидів і отрутохімікатів, власник яких не визначений, вони не з'являлися в області знову, і щоб ми не витрачали на їх ліквідацію бюджетні гроші», - підкреслив Валентин Дулуб.

Первомайський район буде включений до плану ліквідації пестицидів і отрутохімікатів на 2011 рік

Як повідомив 18 лютого під час селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, незважаючи на те, що керівництво Первомайського району вчасно не вказало на захоронення пестицидів на території району, всі отрутохімікати будуть включені в план ліквідації на поточний рік. Попередня домовленість про це з Кабінетом міністрів вже досягнута.

Триває прийом заявок і фільмів на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Нагадуємо, що триває прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень». Реєстрація учасників триватиме до 31 березня 2011 року. Учасниками фестивалю можуть стати як професійні режисери, так і автори, які не мають спеціальної освіти, але чиї роботи пройшли конкурсний відбір. До участі у фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких не перевищує 30 хв., Виробництво яких закінчено не раніше 2008 р. 

Співпраця між Харківською і Бєлгородською областями виходить на новий рівень

Як повідомив сьогодні в ході установчої наради учасників проекту створення технологічного парку «Слобожанщина» начальник головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Анатолій Педешко,в 2010 році Харківська область реалізувала контракти з Бєлгородською областю на суму 392,млн. доларів США.  Він відзначив позитивну динаміку в розвитку ділового співробітництва Бєлгородської та Харківської областей. «Харківська облдержадміністрація продовжує надавати активне сприяння у зміцненні ділового співробітництва Харківської і Бєлгородської областей, а також у напрямку інноваційно-інвестиційної моделі розвитку регіону, - зазначив Анатолій Педешко.  - Симбіоз науки, бізнесу і промисловості - це новий напрямок розвитку для нашої області та нашої країни. Я вважаю, що цей напрямок має дуже велику перспективу».   

В області не зафіксовано жодного смертельного випадку через переохолодження. Ігор Шурма

«З 1 листопада 2010 року по 17 лютого 2011року в лікарні області звернулася лише 21 людина, які постраждала через переохолодження або обмороження верхніх та нижніх кінцівок. За останні 4 дні, коли температура повітря різко знизилася, з такими симптомами до лікарень потрапило лише 7 людей. Жодного смертельного випадку в області не зафіксовано. Це означає, що пункти обігріву, роздачі гарячого харчування та надання допомоги, які організовані в районах області, працюють доволі ефективно», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харкові відбудеться Чемпіонат України з черлідингу

19-20 лютого у Харкові на базі палацу спорту «Локомотив» відбудеться Чемпіонат України з черлідингу. Глядачі чемпіонату побачать виступ переможців Перших Європейських ігор, Чемпіонів та призерів світу і Європи, володарів та призерів європейського Гран-прі та нові виступи черлідерів.

Євген Савін зустрівся з Генеральним секретарем Міжнародного черлідингового союзу  Карлом Олсоном

18 лютого заступник голови ХОДА Євген Савін зустрівся з Генеральним секретарем Міжнародного черлідингового союзу  Карлом Олсоном. Також у зустрічі взяли участь начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, заступник Генерального секретаря Міжнародного черлідингового союзу  Майкл Купер, Президент Всеукраїнської федерації черлідингу Юрій Крикун, Генеральний секретар Всеукраїнської федерації черлідингу Ганна Андрієнко, Голова Технічного комітету Всеукраїнської федерації черлідингу Андрій Боляк.

Без стерилізації неможливо досягти ефективного та результативного лікування. Ігор Шурма

«Враховуючи значні обсяги оперативних втручань, які проводяться в таких медичних закладах як Обласна клінічна лікарня, актуальним та дуже важливим для безпеки пацієнтів та медичного персоналу є попередження внутрішньолікарняних інфекцій, в першу чергу таких небезпечних як синегнійна паличка, стафілококи, стрептококи, вірусні гепатити, СНІД та інші. Без стерилізації немає чистоти, немає ефективного та результативного лікування. Це беззаперечний атрибут якісної медицини», - зазначив сьогодні під час церемонії відкриття централізованого стерилізаційного відділення Обласної клінічної лікарні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Кожна цивілізована людина повинна вміти надати першу медичну допомогу. Ігор Шурма

«Кожна цивілізована людина повинна вміти надати першу медичну допомогу. Відкриття цього учбово-тренувального центру – це перший крок до системного навчання не медиків наданню першої медичної допомоги. За кордоном надання медичних послуг не медиками вже давно є нормою. В Україні, на превеликий жаль, інститут парамедиків сьогодні є недосконалим, але ми не хочемо очікувати поки це питання буде вирішене на рівні Міністерстві охорони здоров’я і робимо кроки наперед», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час церемонії відкриття учбово-тренувального відділу з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги Обласної клінічної лікарні.

Відбулася установча нарада учасників проекту створення Українсько-російського технопарку «Слобожанщина»

Сьогодні на базі Науково-виробничої корпорації «ФЕД» відбулася установча нарада учасників проекту заснування Українсько-російського технопарку «Слобожанщина». У нараді взяв участь начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко, директор КП «Індустріальний парк «Рогань» Олександр Дудка, президент ВАТ «ФЕД» Віктор Попов,начальник фінансово-правового управління департаменту стратегічного розвитку Бєлгородської області Юлія Щедріна,а також керівники підприємств та вищих навчальних закладів Харківської і Бєлгородської областей.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян, на якому прийняв 11 осіб. Порушені громадянами питання стосувалися діяльності судових органів, органів прокуратури, виконавчої служби, працевлаштування, а також виплати матеріальної допомоги. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.  

Обласна клінічна лікарня отримала нове обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав головному лікарю КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдану Федаку сертифікат на отримання нового медичного обладнання, яке надійшло в область 17 лютого. Зокрема, лікарня отримає 5 реанімаційних моніторів з пульсоксиметрами і автоматичний електровідсмоктувач. Обладнання призначене для реанімаційного відділення.

У Харківській області з'явилася можливість максимально якісно та професійно навчитися надавати першу допомогу. Михайло Добкін

Як зазначив 18 лютого в ході відкриття навчально-тренувального відділу з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги голова ХОДА Михайло Добкін, відкриття такого центру дасть можливість усім бажаючим навчитися професійно надавати першу допомогу в екстрених ситуаціях. За словами голови області, навчання в центрі зможуть пройти як мешканці Харківської області, так і зацікавлені гості з інших регіонів.

В Обласній клінічній лікарні створений учбово-тренувальний відділ з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяли участь у відкритті учбово-тренувального відділу з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги з метою їх залучення до надання першої невідкладної медичної допомоги у будь-яких випадках надзвичайних ситуацій.

Постав запитання Президентові (доповнена)

25 лютого 2011 року об 11:00 Президент України Віктор Янукович візьме участь у телепроекті "Розмова з країною" - протягом 3 годин у прямому телеефірі (Інтер, "1+1", ICTV, ТРК "Україна", НТКУ, "5 канал") - він відповідатиме на запитання громадян, які надійдуть телефоном 0(800)50-20-11, через мережу "Інтернет" та під час прямих включень з регіонів. Партнером проекту виступає УНІАН. На цій сторінці ви можете поставити своє запитання до Президента через Інтернет.Також партнером проекту є ІА Інтерфакс-Україна. Питання можна надсилати до 25 лютого, до завершення телеефіру.  Майданчик, з якого буде проводиться пряме включення в м.Харкові, - зовнішня сторона південної трибуни стадіону «Металіст».

Стартує шоу «Що? Де? Коли? Зоряні війни» на телеканалі «Інтер»

Сьогодні на телеканалі «Інтер» починається новий цикл програм «Що? Де? Коли? Зоряні війни» за участю знаменитих діячів політики, мистецтва, спорту з України та Росії. Програма за участю голови ХОДА Михайла Добкіна вийде в ефір 25 лютого о 21.30.

В Обласній клінічній лікарні відкрите оновлене централізоване стерилізаційне відділення

Сьогодні в КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулася урочиста церемонія відкриття централізованого стерилізаційного відділення. Участь у заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Без залучення інвестицій неможливо реалізувати обрану Україною модель розвитку. Юрій Сапронов

«Як наголошує Президент України Віктор Янукович, однією з найважливіших цілей в рамках реформ, які реалізуються зараз в Україні, є створення сприятливих умов для залучення в Україну інвестицій. Без залучення коштів іноземних інвесторів неможливо реалізувати обрану Україною інноваційно-інвестиційну модель розвитку», - зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У Харкові вже працюють пункти обігріву

У зв’язку з посиленням морозу Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації інформує, що У Харкові працюють мобільні пункти обігріву, встановлені Головним управлінням МНС України в Харківській області спільно з Навчальним центром оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС для громадян, які не мають даху над головою.  

Україна здатна гарантувати свою продовольчу безпеку. Юрій Сапронов

Внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства» дозволить гарантувати продовольчу безпеку України, захистити інтереси вітчизняних сільгоспвиробників і відстоювати державні позиції на міжнародних ринках.Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов.

У боротьбі з зарплатами «у конвертах» необхідно враховувати досвід інших країн. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Кабінет Міністрів України на початку березня внесе до Верховної Ради законопроект щодо легалізації тіньової зайнятості та заробітних плат «у конверті».

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 250 км автодоріг, використано на забезпечення проїзду 115 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 93 одиниці техніки та 132 дорожніх робітників. Станом на 18 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Архів документів