Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Проведення ХІV спеціалізованої виставки «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011»

З 23 по 25 лютого 2011 року в Спорткомплексі НТУ «ХПІ» (м.Харків, вул. Артема 50-А) відбудеться ХІV спеціалізована виставка «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011». Співорганізатором виставки традиційно виступає Управління паливно- енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації. Урочисте відкриття відбудеться 23 лютого о 13:00.

В Харкові працює Другий українсько-німецький бізнес-форум - 2011

Сьогодні Харківську область відвідує делегація Федеративної Республіки Німеччина на чолі з регирунгсдиректором відділу зовнішньоекономічних зв’язків з країнами СНД Федерального Міністерства економіки і технологій Німеччини Бернхардом Духом.

У Красноградському районі відбулися змагання з шашок

19 лютого в спортивному клубі «Олімп» м. Красноград відбулися змагання з шашок в залік районної Спартакіади серед сільських та міської ради. Участь у заході взяло 11 команд. Змагання проходили за коловою системою в 10 турів.

В ефірі – «Великий солдатський реквієм»

Відеозапис ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм», всеукраїнська прем'єра якої відбулася у ХНАТОБі 20 лютого, харків’яни та гості міста зможуть подивитися на телеканалі ХОД ТРК сьогодні, 22 лютого, о 13:00.  

У Харкові відкрита меморіальна дошка Йосипу Сліпому

Сьогодні в Харкові відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки видатному українському церковному і громадському діячу, Патріарху Української Греко-Католицької церкви Кардиналу Йосипу Сліпому. Меморіальна дошка розміщена на будівлі по вул. Малиновського, 5.

Михайло Добкін зустрівся з Михайлом Цимбалюком

В Харківській облдержадміністрації відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з головою Львівської обласної державної адміністрації Михайлом Цимбалюком. Під час зустрічі були обговорені питання регіонального співробітництва між нашими областями не лише в гуманітарній сфері, яке наразі розвивається бурхливими темпами, а й в економічній площині.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минулої доби на автошляхах області працювало 83 одиницm техніки та 122 дорожніх робітників. Станом на 22 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня

Сьогодні, 22 лютого, о 10:00 в Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14, другий поверх, кімната 16) розпочнеться Другий українсько-німецький бізнес-форум - 2011.  

В рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується організувати виставку робіт харківських фотохудожників

«Оргкомітет міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» постійно шукає нові напрямки. Минулого року відбулася чудова виставка робіт харківських художників «Сирень по-харьковски». В рамках III кінофестивалю планується організувати виставку фоторобіт, оскільки, як виявилося, харківські фотохудожники дуже люблять фотографувати бузок. Це буде ще одна гілка розвитку нашого кінофестивалю», - зазначила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Очікується, що на III кінофестиваль «Харьковская сирень» буде подано близько 100 робіт. Вікторія Маренич

Як повідомила на прес-конференції член оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, на сьогодні для участі в III кінофестивалі подали заявки учасники з практично всіх країн колишнього СРСР, а також Франції. «Прийом робіт триватиме ще більше місяця. З квітня почне працювати селекційна комісія. Ми впевнені, що кількість робіт буде не менша, ніж у минулому році, а може навіть і більша. У середньому на фестиваль подається близько 100 робіт, з яких селекційна комісія відбере 30-40 найкращих, які будуть представлені глядачам», - зазначила Вікторія Маренич.

«Харьковская сирень» буде квітнути цілий рік. Вікторія Маренич

«Ідея реалізації проекту «Харьковская сирень. P.S ». в період між проведенням кінофестивалю виявилася блискучою. З травня 2010 року по сьогоднішній день в рамках цього проекту відбулася величезна кількість різних заходів: творчі зустрічі, акції, перегляди, вистави, всеукраїнська прем'єра ораторії «Солдатський реквієм», чергова зустріч з композитором Володимиром Дашкевичем і т.д. Проект виявився настільки вдалим, що ми, безумовно, не відмовимося від нього і в майбутньому. «Харьковская сирень» буде квітнути цілий рік», - зазначила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Дергачівщина вшановує захисників Вітчизни

У Дергачах відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня захисника Вітчизни. Голова Дергачівської райдержадміністрації Володимир Кацуба та голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев взяли участь в церемонії покладання квітів на «Алеї слави» воїнам, загиблим під час війни в Афганістан, разом з сім’ями загиблих та членами районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Третій напрям у музиці об'єднує класичні традиції з новими ритмами та інтонаціями. Володимир Дашкевич

Композитор Володимир Дашкевич у ході прес-конференції в Харкові 21 лютого прокоментував появу так званого третього напряму в музиці. «Перший напрямок у музиці - це класика з усіма класичними традиціями. Другий напрямок - це популярна музика з її сучасними ритмами і інформаціями. І третій напрямок об'єднав класичні традиції в умінні будувати симфонічну форму з новими ритмами та інтонаціями, які так любить глядач у кіно. Кіноглядач приходить не слухати музику, він чує щось, що або з'єднує його з цією картиною якимось звуковим імпульсом, або ні. І якщо відбувається цей контакт від серця до серця, музика стає улюбленою і довго живе. А якщо контакту не відбувається, то режисер цього композитора наступного разу в кіно не запрошує. Ось це і є третій напрям у музиці», - зазначив Володимир Дашкевич.

Молодіжний театр «На Лермонтівській, 27» 23 лютого вирушить на гастролі до Франції

У рамках проекту «Харьковская сирень. P.S» молодіжний театр «На Лермонтовській, 27» 23 лютого вирушить на гастролі до Франції, де представить виставу «Love story» за мотивами однойменної повісті Еріка Стігла. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету кінофестивалю "Харьковская сирень", начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Харків має посідати гідне місце в Україні по розвитку сільського господарства. Віталій Алексейчук

Як зазначив 21 лютого в ході наради з питань кредитування аграріїв заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області буде приділятися особлива увага розвитку сільського господарства. У першу чергу мова йде про зміцнення сільськогосподарських підприємств за рахунок стимулювання кредитування, а також будівництво нових тваринницьких комплексів і підприємств переробної галузі.

В рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харковская сирень» відбудеться фестиваль «Музика третього напряму»

В рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться фестиваль «Музика третього напряму». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «В рамках церемонії відкриття кінофестивалю, яка пройде у приміщенні Харківського цирку, відбудеться великий концерт з 2 відділень, які будуть включати в себе музику Ісаака і Максима Дунаєвських, а також Володимира Дашкевича. Ми дуже сподіваємося, що Максим Дунаєвський зможе власноруч виконати свої блискучі твори в Харкові», - підкреслила Вікторія Маренич.

Віталій Алексейчук звернувся до керівників банків з пропозицією кредитувати підприємства харчової промисловості

Як зазначив 21 лютого в ході наради з питань кредитування сільського господарства заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, нестачу коштів відчувають не тільки сільгоспвиробники, але і підприємства переробної галузі. За його словами, розвитку цієї сфери у Харківській області буде приділятися особлива увага, у зв'язку з чим керівництво області пропонує банкам активніше інвестувати кошти в харчову промисловість.

120 сільгосппідприємств Харківської області потребують кредитуванні. Ігор Зубрич

 120 сільгосппідприємств Харківської області мають потребу в кредитах. Про це сьогодні в ході наради з керівниками банків заявив начальник Головного управління АПР Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.  «На сьогоднішній день в Харківській області укладено кредитні угоди з сільгосппідприємствами на суму 69,4 млн. грн. Отримано кредитів на суму 39,5 млн. грн., - зазначив він. - Є прострочена кредиторська заборгованість у розмірі 34,8 млн. грн., яка є у нас з 2008 року. Але необхідно зазначити, що навіть у важкому 2009 році, ми зменшили цю заборгованість у два рази».  

На проведення весняно-польових робіт необхідно фінансування в розмірі 1,7 млрд. грн. Ігор Зубрич

Як зазначив сьогодні в ході наради з керівниками банків начальник Головного управління АПР Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич, на проведення весняно-польових робіт Харківської області необхідно фінансування в розмірі 1,7 млрд. грн. «У нас є 1,2 млрд. грн., Виручених коштів від реалізації продукції рослинництва і тваринництва. За допомогою цих коштів ми можемо покрити 70% суми, - зазначив Ігор Зубрич. - 422 млн. грн. ми плануємо отримати за рахунок кредитів комерційних банків».  

Процедура оформлення кредиту не повинна розтягуватися на два місяці. Віталій Алексейчук

У ході наради з питань кредитування сільського господарства, яка відбулася в Харкові 21 лютого, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук звернувся до керівників банків з проханням переглянути процедуру оформлення кредитів, яка часто займає надто багато часу.

Сільгосппідприємства отримуватимуть компенсацію процентних ставок за кредитами

У 2011 році Кабінетом міністрів передбачена компенсація сільгоспвиробникам процентних ставок за кредитами. Відшкодування частини відсотків зможуть отримати ті підприємства, які оформлять кредит з процентною ставкою не вище 21%.

Керівники сільгосппідприємств Харківщини зберуться на спільний семінар

Як повідомив 21 лютого під час наради з питань кредитування сільського господарства заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області будуть проведені навчання для керівників сільгосппідприємств. «Ми з завтрашнього дня починаємо навчання керівників сільськогосподарських підприємств в «Бермінводах». Там буде більше 600 учасників. Хто захоче з ними зустрітися, поспілкуватися, виступити перед ними - ми надамо таку можливість. Підсумки ми будемо підводити за участю губернатора Михайла Марковича Добкіна в п'ятницю», - повідомив заступник голови області.

У Харкові буде створена робоча група з питань кредитування сільського господарства

Для вирішення питань, які виникають в процесі кредитування сільськогосподарських підприємств, в Харківській області буде створена спеціальна робоча група. Відповідне рішення було прийнято заступником голови ХОДА Віталієм Алексейчуком 21 лютого в ході наради з керівниками банків.

Сьогодні є взаєморозуміння банкірів та аграріїв. Віталій Алексейчук

Як зазначив 21 лютого в ході наради з керівниками банків заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області активізується робота з кредитування сільськогосподарських підприємств.

Віталій Алексейчук провів нараду з кредитування сільського господарства з керівниками харківських банків

21 лютого заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів нараду з керівниками основних банків, які працюють у Харківській області. Темою обговорення стало кредитування сільського господарства для проведення весняно-польових робіт.

У Харкові відбудуться флеш-моби з інформування студентів про гепатит С

Харківський гуманітарний університет „Народна українська академія” почав реалізацію проекту „Поінформований – означає озброєний (інформаційно-просвітницька акція)”, який підтримано Міжнародним фондом „Відродження” (конкурс „Інформування, мобілізація та відстоювання доступу до діагностики і лікування гепатиту С в Україні”). В рамках проекту (протягом березня-травня 2011 року) планується роз’яснювальна робота, проведення тематичних флеш-мобів біля провідних ВНЗ міста, розповсюдження листівок. У реалізації проекту планується участь Харківської міської студентської лікарні, органів студентського самоврядування ВНЗ міста.

Здорова економічна конкуренція між регіонами дозволить поліпшити результати їх діяльності. Юрій Сапронов

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, у відносинах між областями в Україну повинен бути присутнім елемент змагальності і конкурентності. «Мова йде про здорову економічну конкуренцію між регіонами. Наприклад, в Росії кожний губернатор області, керівник суб'єкта федерацій прагне залучити в свій регіон якомога більше інвесторів. Інвестиції - це сплата податків в регіональний і федеральний бюджети, створення робочих місць і підвищення іміджевої привабливості регіону, реалізація на території регіону важливих соціальних та інфраструктурних програм. Тому існує конкуренція регіонів як бізнес майданчиків. Кожен керівник намагається створити свою конкурентоспроможну модель управління регіоном, яка б дозволила йому реалізувати його конкурентні переваги і поліпшити економічні показники. Такий елемент змагальності в нашій країні тільки починає впроваджуватися. Зокрема, ми створили рейтинг районів Харківської області, щоб чітко розуміти, хто є лідерами, а хто аутсайдерами, хто з керівників працює в правильному напрямку, а хто, навпаки, проявив неспроможність на цій посаді», - зазначив заступник голови ХОДА.

Україні необхідно розвивати індустрію знань. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив упевненість, що пріоритетним для України є інноваційний шлях розвитку, спрямований на активізацію індустрії знань. «Світовий досвід підтверджує, що за цим напрямом майбутнє. Продукція індустрії знань у ВВП західних країн становить більше 50%. Україна, як жодна інша з колишніх республік Радянського Союзу, мала найкращі передумови для розвитку цього сектору економіки. Але не можна так «підтримувати» інновації, як це робили у нас останні 20 років. Держава повинна створити умови для галузей, які будуть створювати економіку майбутнього, причому підтримувати ці компанії потрібно різними стимулюючими методами. Як правило, держава підтримує високотехнологічні експортно-орієнтовані галузі. Конкурувати на західному ринку можуть ті українські галузі, де збереглися знання», - підкреслив віце-губернатор.

Харків довів, що він по праву носить звання музичної столиці України. Вікторія Маренич

«Харків ще раз довів, що він по праву носить звання музичної столиці України, - сказала в день всеукраїнської прем'єри ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. - Сьогодні маестро представив харків'янам незвичайне твір - «Великий солдатський реквієм».

Сама музика надихала нас на успіх. Юрій Янко

Після всеукраїнської прем'єри ораторії «Великий солдатський реквієм» Володимира Дашкевича, яка відбулася 20 лютого в Харкові, директор - головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко зазначив, що залишився дуже задоволений виконанням твору. «Весь колектив виконав величезну і прекрасну роботу. Інакше й бути не могло, адже сама музика надихала на успіх», - підкреслив Юрій Янко.

Архів документів