Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Емоції та переживання, якими насичений спектакль «Love Story», може розкрити тільки українська душа. Вікторія Маренич

«Кожен українець, який живе в Парижі, і кожен парижанин, якого зацікавить наша культура, зможе прийти на виставу «Love Story» харківського студентського театру «На Лермонтовській, 27» і познайомиться ближче з культурою і традиціями нашої країни», - зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. 

Михайло Добкін привітав учнів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Харківської обласної ради

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін привітав учнів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Харківської обласної ради з 10-річчям ліцею, а також з Днем захисника Вітчизни. Також в урочистостях з нагоди юбілею взяли участь начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, директор Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міської ради Валентин Топчій, а також друзі та родичі ліцеїстів.

Михайло Добкін привітав з Днем захисника вітчизни ветеранів, інвалідів та учасників Великої Вітчизняної війни

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні під час відвідування гопіталю для учасників Великої Вітчизняної війни привітав ветеранів, інвалідів та учасників ВВВ з Днем захисника вітчизни, передав їм цінні подарунки, а також подарував бібліотеці госпіталю книги з фотографіями всіх пам'ятників, розташованих на братських могилах і меморіалах радянських воїнів в Харківській області.

Театр «На Лермонтовській, 27» презентує в Парижі спектакль «Love Story»

Сьогодні студентський театр «На Лермонтовській, 27» Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» вирушив до Парижу, де 25 лютого в Українському культурному домі при Посольстві України у Парижі увазі французької публіки представить виставу за мотивами роману Еріка Сігала «Love Story». 

Розбрат в органах влади більше не повториться. Юрій Сапронов

Віктор Янукович першим з українських глав держави не просто задекларував, а почав впроваджувати в життя системні реформи. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Для цього потрібно мати політичну сміливість, і думати не про другий термін і популістські заяви, а про підвищення добробуту кожного українця, про те, щоб Україна увійшла до числа економічно розвинутих країн світу. Розбрат, який був в Україні на рівні центральних, місцевих органів влади, і безлад, який був у господарюванні, більше не повторяться», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

У Харкові відкрилась спеціалізована виставка «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011»

23 лютого 2011 року в Спорткомплексі НТУ «ХПІ» відкрилась ХІV спеціалізована виставка «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011». У відкритті виставки взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрій Марченко, а також харків’яни та гості міста. Виставка триватиме до 25 лютого.

Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінила Податковий кодекс

Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінює новий Податковий кодекс України. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Європейська Бізнес Асоціація об'єднує понад 750 іноземних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні, та визнання такою авторитетною організацією, без сумніву, є важливою оцінкою виконаної над Податковим кодексом роботи.

Обласний госпіталь інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни отримав нове стоматологічне обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив головному лікарю Обласного госпіталю інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни Юрію Федченку сертифікат на отримання нової стоматологічної установки. Нове обладнання призначене для терапевтичного лікування пацієнтів. Також, за словами голови ХОДА, у цьому році стоматологічний кабінет госпіталю буде повністю відремонтовано.

Облдержадміністрація оголошує конкурс відбору проектів транскордонного співробітництва

З метою реалізації Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2011-2015 роки та на виконання постанови Кабінету Міністрів України „Положення про проведення конкурсного відбору проектів (програм) транскордонного співробітництва, які можуть бути включені до державної програми розвитку транскордонного співробітництва” облдержадміністрація оголошує конкурс відбору проектів транскордонного співробітництва. Наказом Міністерства економіки України 03.06.2005 №158 встановлено вимоги щодо оформлення паспорту та бізнес плану проектів транскордонного співробітництва з метою їх участі у вищезазначеному конкурсі.

Загальна інформаційна зустріч Європейської Бізнес Асоціації із заступником голови Харківської облдержадміністрації Юрієм Сапроновим

24 лютого 2011 р. о 15:00 Європейська Бізнес Асоціація проводить загальну інформаційну зустріч із заступником голови Харківської облдержадміністрації Юрієм Сапроновим. Основна тема зустрічі «Економічний розвиток Харківської області: проблеми і перспективи». Місце проведення: конференц-зал готелю «Аврора» за адресою: вул. Артема, 10/12, м. Харків.

Відкрито оновлене приймальне відділення та нове відділення бальнеології обласного госпіталю для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни

Сьогодні відбулася урочиста церемонія відкриття оновленого приймального відділення та нового відділення бальнеології обласного госпіталю для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни. Участь у заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та голова Харківської облради Сергій Чернов.

У програмі «Доступне житло» планується задіяти іпотеку

У Харківській області ведеться робота з розширення програми «Доступне житло». Зокрема, планується задіяти іпотечне кредитування, що дозволить учасникам програми вирішити проблему фінансування. Про це 23 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив головний архітектор Харківської області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

У Харківській області активізувалася робота за програмою «Доступне житло»

У 2010 році за програмою «Доступне житло» квартири в Харкові отримали 36 черговиків. З державного бюджету на ці цілі було освоєно 3 мільйони гривень. Як зазначив 23 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо головний архітектор Харківської області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, до кінця року робота за програмою «Доступне житло» значно активізувалася.

Ряд програм і заходів, які реалізуються і на рівні обласної адміністрації, покликані пожвавити ринок житлового будівництва. Михайло Рабинович

У Харківській області реалізується ряд заходів, які мають вивести галузь житлового будівництва з кризи і пожвавити роботу за програмою «Доступне житло». Про це 23 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив головний архітектор Харківської області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Кінець 2010 року був знаковим для розвитку містобудівної сфери Харківської області

В кінці 2010 року був ухвалений цілий ряд програм, які стають основоположними для розвитку Харківської області. В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович назвав ці події досить знаковими.

Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» дозволить скоротити в 1,5-2 рази термін розгляду документів. Михайло Рабинович

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, в найближчі дні буде підписано закон «Про регулювання містобудівної діяльності» з урахуванням пропозицій Президента України Віктора Януковича.  «Цей закон дозволить скоротити в 1,5 - 2 рази термін розгляду документів, а також дозволить паралельно вести проектні роботи і займатися будівництвом», - підкреслив Михайло Рабинович.  

Один з інструментів, який стане найбільш дієвим для інвесторів і забудовників - це формування містобудівного кадастру. Михайло Рабінович

Як зазначив 23 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо головний архітектор Харківської області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, створення містобудівного кадастру значно спростить роботу потенційним інвесторам і забудовникам.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минулої доби на автошляхах області працювало 106 одиницm техніки та 143 дорожніх робітників. Станом на 23 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Події дня

Сьогодні, 23 лютого, о 13:00 в спорткомплексі НТУ «ХПІ» (м.Харків, вул. Артема, 50-А) відбудеться урочисте відкриття ХІV спеціалізованої виставки «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011».  

При Кегичівській райдержадміністрації буде сформовано Громадську раду

Установчі збори по формуванню Громадської ради при Кегичівській районній державній адміністрації відбудуться 2 березня 2011 року о 14 годині в залі засідання райдержадміністрації. Всі бажаючі взяти участь повинні подати документи до 25 лютого 2011 року.

Ми зробимо все для того, щоб не було жодних відмінностей між людьми, що проживають на території всієї України. Михайло Добкін

«Неможливо поважати і любити якусь окрему частинку історії нашої держави. Якщо ми любимо Україну, якщо ми шанобливо ставимося до всіх людей, що живуть на величезних просторах нашої країни, ми зобов'язані поважати і цінувати історію в цілому. Вона неоднорідна і складна, іноді вона викликає діаметрально протилежні почуття, але сила народу полягає саме в повазі всього, що було. Крок за кроком ми зробимо все для того, щоб не було ні географічних, ні політичних, ні ментальних відмінностей між людьми, що проживають на території всієї України», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи відкриття в Харкові меморіальної дошки Патріарху Української Греко-Католицької церкви Кардиналу Йосипу Сліпому.

Харківська та Львівська область планують підписати договір про співпрацю

Як зазначив 22 лютого під час відкриття у Харкові меморіальної дошки Патріарху Української Греко-Католицької церкви кардиналу Йосипу Сліпому голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, Харківська і Львівська області мають багато спільного. За його словами, співпрацю між двома регіонами вже налагоджено, і найближчим часом її планується розширити в економічному напрямку.

Відкриття Меморіальної дошки Йосипу Сліпому є значним кроком до всеукраїнського примирення. Ярослав Грицак

Як зазначив 22 лютого під час відкриття у Харкові меморіальної дошки Патріарху Української Греко-Католицької церкви кардиналу Йосипу Сліпому доктор історичних Ярослав Грицак, подібні події сприяють єднанню Східної і Західної України.

Україна досі знаходиться у пошуках національної ідеї. Михайло Цимбалюк

Сьогодні в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбулась лекція доктора історичних наук, професора Українського католицького університету Ярослава Грицака «Третя Україна». У лекції взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, Львівський міський голова Андрій Садовий, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники голови ХОДА, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, ректор ХНУ ім. В. Н. Каразіна Віль Бакіров, представники духовенства та ін.  

Відкриття меморіальної дошки Йосипу Сліпому – це відновлення історичної справедливості. Андрій Садовий

«Патріарх Йосип Сліпий – важлива постать для Львова, України, для світу. Дякую владі Харкова за ваше бажання відновити історичну справедливість. Це великий крок, який є дуже важливим для України, і ми його гідно шануємо. Патріарх Йосип Сліпий мав символом свого життя любов до ближнього. За любов до України він провів багато років заслання в таборах, його катували, але ніхто не вбив в ньому віру в Ісуса Христа і в нашу Україну», – заявив сьогодні в ході церемонії відкриття меморіальної дошки видатному українському церковному та громадському діячеві, Патріарху Української Греко-Католицької церкви Кардиналу Йосипу Сліпому Львівський міський голова Андрій Садовий.

У 2010 році зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Німеччиною склав 109,5 мільйонів доларів

800 промислових підприємств Харківської області виробляють 40% від загального обсягу українського газу, 70% - підшипників, 52% - насосів, 16% - турбін, 40% - медикаментів. Завдяки цьому, а також науковому потенціалу регіону, Харківщина входить у п'ятірку найбільш розвинених областей України.

Тільки той народ має своє майбутнє, який знає реальну історію і шанує минуле. Михайло Цимбалюк

«Сьогодні відбувається визнання нашої історії, якої, на жаль, нас не вчили у шкільних підручниках. Сьогодні відбувається встановлення справедливості, тому що тільки той народ і та нація мають своє майбутнє, які знають реальну історію і шанують минуле. Пам’ять про Йосипа Сліпого, вихідця з західної України буде жити у віках, тому що він понад усе любив ближнього, і навіть перебуваючи в ув’язненні, робив людям добро», - зазначив сьогодні в ході церемонії відкриття меморіальної дошки видатному українському церковному та громадському діячеві, Патріарху Української Греко-Католицької церкви Кардиналу Йосипу Сліпому голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.

Держава буде реалізувати всі заходи, щоб перешкод перед бізнесом було якомога менше. Анатолій Педешко

Як зазначив 22 лютого під час Другого українсько-німецького бізнес-форуму - 2011 начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, в Харківській області, як і в цілому по Україні, вживаються всі необхідні заходи для створення комфортних умов для ведення бізнесу. «Не всі наші умови влаштовують інвесторів, але Президент України, Кабінет міністрів і губернатор Харківської області Михайло Добкін займають чітку позицію, що повинно бути менше дозвільних документів. На сьогоднішній день з 90 ліцензій для отримання дозволу на ведення бізнесу залишилося 21. Надалі держава буде вживати всі заходи, щоб перешкод перед бізнесом було якомога менше», - підкреслив він.

Візит нашої делегації націлений на встановлення контактів з місцевою адміністрацією і з підприємствами. Бернхард Дух

Як зазначив 22 лютого під час Другого українсько-німецького бізнес-форуму - 2011 радник відділу зовнішньоекономічних зв'язків з країнами СНД Федерального Міністерства економіки і технологій Німеччини Бернхард Дух, німецька делегація розраховує встановити тісні контакти з керівництвом Харківської області.

Сьогодні ми зробили перші кроки, що знищують штучно створену прірву між одним народом. Михайло Добкін

«Сьогодні були зроблені перші кроки, що знищують штучно створену прірву між одним народом. Саме таким цей день увійде в історію нашого краю. Прийде час, і ми навчимося любити всю історію нашої держави, а не тільки ту, яка більше подобається. Необхідно зробити все, щоб наша спільна історія була дійсно спільною, а не історією Харкова, Львова, Донецька, Криму і т.д., оскільки з цих історичних сюжетів і складається цілісна картина нашої держави», - зазначив сьогодні в ході церемонії відкриття меморіальної дошки видатному українському церковному та громадському діячеві, Патріарху Української Греко-Католицької церкви Кардиналу Йосипу Сліпому голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів