Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дільниці дороги Харків-Щербаківка сьогодні працює близько 400 осіб із санітарного очищення лісосмуг. Валентин Дулуб

На дільниці дороги Харків-Щербаківка сьогодні працює близько 400 осіб із санітарного очищення лісосмуг. Валентин Дулуб

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області щоденно здійснює організаційні заходи щодо визначення екологічного стану автомобільної дороги Харків-Щербаківка та прилеглої до неї території. За інформацією контролюючого екіпажу від управління на узбіччях автодороги М20 Харків-Щербаківка (км 10+000 – км 38+500) здійснюються заходи з ліквідації порослі та сухостійних дерев, ведуться роботи по обкосу бур’яну. Наведення належного санітарно-екологічного стану прилеглої до автошляху території здійснюється в більшості за рахунок сил та засобів філій ДП «Харківський облавтодор».

Крім того, до заходів було залучено 24 особи, що знаходяться на обліку в Дергачівському районному центрі зайнятості, які на території Русько-Лозівської селищної ради здійснювали прибирання порубкових залишків деревини та хмизу.

В захисних насадженнях Харківського обласного державного агролісомеліоративного підприємства «Харківоблагроліс» працювала 1 бригада. В межах Токарівської сільської ради прибирання території від залишків деревини здійснювали представники ДП «Вовчанське лісове господарство» та ДП «Жовтневе лісове господарство». Крім того, вздовж зазначеного автошляху ведуться роботи представниками трудових колективів Дергачівського району.

З наступного тижня до прибирання прилеглої території залучаються працівники служб Міжнародного пункту пропуску «Гоптівка».