Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінет міністрів визначив перелік виробів медичного призначення, звільнених від ПДВ. Ігор Шурма

Кабінет міністрів визначив перелік виробів медичного призначення, звільнених від ПДВ. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Постановою Кабінету міністрів від 9 червня 2011 року №785 визначений перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість. «Сьогодні істерія навколо інформації про те, що на 20% подорожчають медичні товари та послуги абсолютно безпідставна. Все те, що закуповується у комунальні заклади охорони здоров’я за бюджетні кошти, буде і надалі закуповуватися за тими цінами, які були, а послуги і процедури у цих закладах для людей є безоплатними», - зазначив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що всі послуги, які пов’язані з підвищенням ціни в зв’язку з введенням ПДВ, стосуються комерційних установ. «Якщо вони хочуть зберегти клієнта і не підвищувати ціни, повинна бути знижена їхня рентабельність. Все залежить від приватних клінік. Якщо вони вважають, що пацієнт повинен платити дорожче, для них це є підстава підняти ціну. Той, хто бореться за клієнта і вважає, що краще зробити меншими свої прибутки, понизить ціну», - зазначив Ігор Шурма.

З постановою Кабінету міністрів України від 9 червня 2011 року №785 «Про перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість» можна ознайомитися тут.

Теги