Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За всю новітню історію нашої країни Євген Кушнарьов - найяскравіший, мудрий, далекоглядний політик. Михайло Добкін

За словами голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, Євген Кушнарьов досяг визначних успіхів і як керівник органів місцевого самоврядування, і в Києві, працюючи в органах державної влади, був помітною, яскравою фігурою. «Всі ми пам'ятаємо його особливе вміння вести дискусії. Під час круглого столу, присвяченого 60-річчю Кушнарьова, була озвучена думка, що він заснував харківську політичну школу. Його вміння вести діалог з опозицією чи владою поки що не зміг повторити ніхто. Євген Кушнарьов до цих пір є самим яскравим, мудрим, далекоглядним політиком у новітній історії України», - підкреслив голова ХОДА, вшановуючи пам'ять Євгена Петровича. «Пам'ятаю короткі, але яскраві моменти, коли ми могли проводити час поза політикою, поза роботою. Це був прекрасний розповідач і справжній життєлюб. Саме таким він мені запам'ятався», - зазначив Михайло Маркович.

Євген Кушнарьов був зразком самовідданого служіння обов’язку, людям, рідній Харківщині. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович надіслав телеграму з нагоди 60-річчя з дня народження Євгена Кушнарьова. «Євген Петрович багато зробив для України як незалежної держави. Він завжди вміло впроваджував у суспільне життя нашої країни принципи демократії. Його чесніть та відкритість, рішучі вчинки, яскраві, безкомпромісні виступи були для багатьох українців прикладом активної життєвої позиції. Важко переоцінити його роль у становленні місцевого самоврядування. Євген Кушнарьов був зразком самовідданого служіння обов’язку, людям, рідній Харківщині. Він був не тільки видатним державним та громадським діячем, він був справжнім громадянином України», – йдеться в телеграмі.

Євген Кушнарьов залишив нам у спадок ідеї, які будуть довгі роки працювати на благо країни. Микола Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров звернувся до жителів Харківської області, соратників і друзів Євгена Кушнарьова в телеграмі з нагоди 60-річчя з дня народження видатного політика. «Євген Петрович стояв біля витоків демократичних процесів, які почалися в середині 80-х років минулого століття і призвели до появи Української держави. Демократичні принципи він сповідував до кінця своїх днів і послідовно відстоював їх. В історії Харкова Євген Кушнарьов залишиться першим демократично обраним главою міста, який наполегливо працював над проблемою розширення прав місцевого самоврядування. В історії Харківщини - керівником області, за часів якого почався економічний підйом, приплив інвестицій, відродження промисловості і сільського господарства. В історії нашої країни - талановитим, яскравим, цілеспрямованим політиком, прекрасним полемістом », - підкреслив Микола Азаров.

Керівники області та міста вшановують пам'ять Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА, представники органів місцевого самоврядування, політичних партій і громадських організацій вшанували пам'ять відомого політичного і громадського діяча сучасної України Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років, і поклали квіти до його могили на другому міському кладовищі.

До 120-річчя від дня народження Павла Тичини в Зміївській центральній бібліотеці проведена літературна композиція «Дивний мрійник з очима дитини й розумом філософа». В рамках творчої зустрічі були презентовані фотографії Павла Тичини, його матері, виставка книг, малюнки поета та медіапроект «Життя і творчість П. Тичини». 

Про роботу Громадської Ради

Як зазначила під час прес-конференції голова Громадської Ради Галина Золотих, свого часу Урядом Віктора Януковича було вперше запроваджено засади обов’язкової участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики (Постанова КМУ №1378 від 15.10.2004 р.) та прийнято Концепцію сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства (Постанова КМУ №1035 від 21.11.2007 р.), яка передбачала налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства, що базується на засадах партнерства та взаємній зацікавленості у досягненні цілей, пов’язаних з процесом демократизації усіх сфер державного управління і суспільного життя. Сьогодні питання розвитку громадянського суспільства визначені Президентом України Віктором Януковичем пріоритетами державної внутрішньої політики у відповідному Законі.

Тарифи на теплопостачання в області збільшаться на 10-12%, на гаряче водопостачання - на 20-30%. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, тарифи на теплопостачання в області збільшаться на 10-12%, на гаряче водопостачання - на 20-30%, оскільки витрати, пов'язані з подачею гарячої води, набагато вище витрат на теплопостачання.

Працівники бюджетної сфери при виході на пенсію отримають одноразову виплату в розмірі десяти пенсій. Сергій Тігіпко

Після проведення Пенсійної реформи в Україні працівники бюджетної сфери при виході на пенсію отримають одноразову виплату в розмірі десяти пенсій. Про це сьогодні в ході відеомосту «Київ-Донецьк-Львів-Полтаву-Харків» повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.    

Харківська область на 9 місці серед регіонів України по розрахунках за газ

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ на сьогодні становить 36%. Серед усіх регіонів України область знаходиться на 9 місці. Про це повідомив під час брифінгу за підсумками селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

У 2011 році в Харківській області планується ввести в експлуатацію 7 об'єктів ЖКГ

У 2011 році Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації планується ввести в експлуатацію 7 об'єктів житлово-комунального господарства. Про це повідомив сьогодні на селекторній нараді начальник управління Роман Грива.

Час перебування жінки у декретній відпустці буде повністю зараховано до її трудового стажу. Сергій Тігіпко

Як повідомив сьогодні в ході відеомосту «Київ-Донецьк-Львів-Полтаву-Харків» віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, в законопроекті про пенсійну реформу, який був винесений на розгляд до Верховної Ради, не було внесено пропозицію,передбачає не зараховувати декретну відпустку до трудового стажу жінки. 

У 2010 році в Харківській області витрачено понад 20 млн. грн. з держбюджету на розвиток ЖКГ

У 2010 році Харківська область отримала з державного бюджету 21 млн. 710,8 тис. грн. на розвиток ЖКГ, з них було освоєно 20 млн. 983,5 тис. грн. Про це повідомив сьогодні на селекторній нараді начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, залишок коштів було повернуто до держбюджету.

При Харківській обласній державній адміністрації створено Громадську Раду

26 січня у Центрі культури Київського району відбулися установчі збори з формування Громадської Ради при облдержадміністрації. Як розповів на прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, всього було подано 179 заяв щодо участі: двом представникам інститутів громадянського суспільства було відмовлено через невідповідність поданих ними документів чинному законодавству. Для участі в зборах зареєструвався 171 учасник.

Скорочення представництв міністерств і відомств на місцях неминуче. Володимир Бабаєв

За словами першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, скорочення представництв центральних органів влади на місцях - це необхідний захід, покликаний заощадити кошти державного та місцевих бюджетів, а також зробити роботу чиновників максимально ефективною. Про це Володимир Бабаєв заявив 28 січня під час наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Пенсійний фонд втратить близько 2 млрд. грн. через скасування відрахувань до Пенсійного фонду від валютних операцій

Як зазначив сьогодні віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, рішення про відрахування до Пенсійного фонду у розмірі 0,5% від кожної валютної операції було прийнято в якості антикризового заходу на період стабілізації.  «Це була нестандартна форма боротьби з кризою. Ми тоді думали, що це тимчасова міра на кілька років, на період стабілізації. Але виявилося, що ввести відрахування легко, а відмовитися від них - складно.Кожного року при підготовці держбюджету ця норма продовжували. Зараз це створює певні проблеми для іноземних інвесторів і наших громадян, тому ми скасували це рішення. У результаті скасування цієї норми Пенсійного фонду втратить близько 2 млрд. грн.», - Заявив Сергій Тігіпко.   

Відкрита оновлена будівля обласного управління у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов і Харківський міський голова Геннадій Кернес взяли участь в урочистій церемонії відкриття оновленої будівлі управління у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Головного управління МВС України в Харківській області.

Обласна рада підтримує позицію Харківської обласної адміністрації щодо адміністративної реформи. Сергій Чернов

Як повідомив 28 січня під час наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, депутати обласної ради підтримують позицію керівництва ХОДА щодо адміністративної реформи. У першу чергу це пов'язано з тим, що надмірна кількість територіальних представництв міністерств і відомств вимагаює значних витрат з обласного бюджету.

Василь Хома провів особистий прийом громадян у Золочівському районі

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Золочівському районі. Звернення стосувались, передусім, питань діяльності органів прокуратури та юстиції Харківської області, соціально-побутових проблем, виплати матеріальної допомоги. Вирішення звернень Василь Хома взяв під особистий контроль. 

Поліпшення інвестиційного клімату досягається за рахунок політичної стабільності та економічних реформ. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив упевненість, що в процесі реформування економіки в Україні поліпшився інвестиційний клімат.  

У Харківській області пропонують об'єднати 5 інспекцій в галузі сільського господарства

У рамках адміністративної реформи, яка реалізується в Україні, Харківська область виступає з пропозицією об'єднати в одну п'ять інспекцій, які контролюють різні сфери сільського господарства - інспекцію якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції, інспекцію державного технічного нагляду, хлібну інспекцію, насіннєву інспекцію, державну інспекцію захисту рослин.

Уряд України планує внести до Верховної Ради законопроект про легалізацію робочих місць і зарплати

До кінця березня уряд планує внести до Верховної Ради комплексний законопроект щодо легалізації робочих місць та заробітної плати в Україні. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.  

Крупи гречаної в Харківській області достатньо для задовільнення потреби населення

28 січня в облдержадміністрації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова відбулась робоча нарада з агрофірмами області, які займаються переробкою зерна гречки, та оптовими торговельними підприємствами, що займаються постачанням крупи гречаної до роздрібних торговельних мереж.

Можливий перегляд питання про пенсії військовослужбовців

Як зазначив сьогодні під час відеомосту «Київ-Донецьк-Львів-Полтава-Харків» віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, питання, що стосується відсотка від окладу на виплату пенсій для військовослужбовців, може бути переглянутий.   «Військові будуть отримувати 50% після 20 років служби, а також по 3% донарахування за кожний наступний рік. Пенсія має становити не більше 90% окладу військового. Зараз ми зняли цю позицію до 80%», - пояснює Сергій Тігіпко. 

Необхідність у скороченні окремих територіальних представництв викликана дублюванням їх функцій з іншими органами. Валентин Дулуб

У ході наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, яка відбулася в Харкові 28 січня, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб підкреслив,що значна частина територіальних представництв дублюють функції одне одного, і в результаті з бюджету двічі оплачується одна й та ж робота.

Координаційна рада підтримала думку чорнобильських організацій про неприпустимість внесення змін до законодавства про соціальний захист «чорнобильців»

Сьогодні Координаційна рада з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ухвалила рішення направити звернення до Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради про неприпустимість внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» і затвердження законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду».

Юрій Сапронов зустрівся з представниками словенської делегації

Сьогодні відбулась зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова зі словенською делегацією на чолі з керівником групи експертів Європейського Союзу, радником з питань політики регіонального розвитку Танею Забуковец-Ковачич. Участь у зустрічі взяв також Почесний консул Республіки Словенія в м.Харків Анатолій Бондаренко.

Наше завдання - створення нової системи взаємодії в системі державних органів влади. Михайло Добкін

Існуюча система роботи територіальних представництв центральних органів влади не ефективна і потребує серйозного реформування, - підкреслив 28 січня голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. За словами голови області, реорганізація роботи представництв міністерств і відомств на місцях дозволить суттєво заощадити бюджетні кошти, а також зробити роботу чиновників максимально ефективною і відкритою.

Співвідношення коштів Пенсійного фонду до ВВП необхідно зменшувати. Сергій Тігіпко

Як заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, співвідношення коштів Пенсійного фонду до ВВП в Україні необхідно зменшувати.   Він зазначив, що грошовий ефект від введення пенсійної реформи уряд вимірює у відсотках ВВП.

Обговорення пенсійної реформи триватиме до кінця лютого

«Обговорення проекту пенсійної реформи буде тривати, принаймні, до кінця лютого.Хоча вже зараз виділився певне коло питань, які турбують людей », - зазначив у ході відеомосту« Київ-Донецьк-Львів-Полтава-Харків »віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.  

У Харкові відбулася нарада з питань оптимізації роботи територіальних представництв центральних органів влади

28 січня в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін провів нараду з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у рамках адміністративної реформи. На нараді були присутні заступники голови області, а також представники всіх територіальних представництв міністерств і відомств, які працюють у Харківській області.

Архів документів