Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту»

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту»

Сьогодні відбулася відеоконференція на тему «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту», в якій взяли заступник міністра інфраструктури України Володимир Корнієнко, представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. Від облдержадміністрації у відеоконференції взяв участь начальник управління транспорту і зв'язку Антон Новиков.

Серед пріоритетних напрямів розвитку залізничного транспорту заступник міністра назвав збільшення обсягів перевезень і поліпшення якості надаваних послуг. Також Володимир Корнієнко повідомив, що зараз розробляються 2 законопроекти «Про реформування залізничного транспорту» та «Про залізничний транспорт». Зокрема, в ході реформування «Укрзалізницю» планується реорганізувати в акціонерно-холдингову компанію, 100% акцій якої належатимуть державі. «Реформа «Укрзалізниці» передбачає серед іншого розподіл функцій (окремі структурні підрозділи або підприємства займатимуться вантажними перевезеннями, окремі - інфраструктурою і т.д.), поліпшення інвестиційного клімату, оновлення рухомого складу, покращення можливості аналізу подібне», - зазначив Володимир Корнієнко.

Що стосується автомобільного транспорту, заступник міністра відзначив, що він вже пройшов основний шлях реформування: відбулася децентралізація практично по всіх напрямках, і зараз більше потрібне коригування цього процесу. «Найголовніше завдання зараз - забезпечення безпеки перевезення пасажирів. На жаль, рівень безпеки в нашій країні ще не відповідає європейським», - зазначив Володимир Корнієнко.