Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожна притрасова лікарня матиме сучасний операційний блок та рентген-кабінет. Ігор Шурма

Кожна притрасова лікарня матиме сучасний операційний блок та рентген-кабінет. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 11 серпня відвідав Валківську центральну районну лікарню, де ознайомився з ходом ремонтних робіт в операційному блоці та рентген-кабінеті. Як зазначив Ігор Шурма, згідно з розвитком концепції створення єдиного медичного простору першочерговому оснащенню сучасним обладнанням підлягають міжрайонні медичні центри та притрасові лікарні (Валки, Красноград, Мерефа, Ізюм, Чугуїв, Вовчанськ, Куп’янськ).

Ігор Шурма також повідомив, що досягнута домовленість між облдержадміністрацією та райдержадміністраціями про спільне фінансування низки проектів. Зокрема, якщо за районні кошти проводяться ремонтні роботи в рентген-кабінетах (заміна вікон, стеля, стіни, підлога, двері), то в такі медичні заклади облдержадміністрації буде в першу чергу передавати рентгенологічне обладнання.

Як повідомив Ігор Шурма, рентген-кабінет у м.Валки готовий на 100%. На ремонт операційного блоку з обласного бюджету було виділено 1 млн.грн. Готовність операційного блоку складає 90%. Після закупівлі медичного обладнання операційний блок буде введений в експлуатацію у вересні-жовтні цього року. «Умови праці медпрацівників будуть ідентичні до тих, які створені в операційному блоці Обласної клінічної лікарні», - підкреслив заступник голови ХОДА.