Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юрій Сапронов відвідав з робочою поїздкою Красноградський район

У рамках робочої поїздки до Красноградського району заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян. Більшість звернень красноградців стосувалися питань матеріальної допомоги, зокрема на лікування малолітньої дитини, порушувалося питання допомоги самотній пенсіонерці у придбанні та встановленні газового опалювального котла. Також під час прийому була розглянута інвестиційна програма ТОВ «Красноград Продторг». Юрій Сапронов узяв на контроль вирішення проблемних для жителів району питань. У ході робочої поїздки віце-губернатор також відвідав ТОВ АФ «Піщанська».  

Василь Хома зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Французькій Республіці Олександром Купчишиним

У рамках візиту харківської делегації до Парижа для показу французькій публіці вистави «Love Story» студентського театру «На Лермонтовській,27» заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Французькій Республіці Олександром Купчишиним. У ході зустрічі сторони обговорили шляхи подальшої співпраці Харківської області та Парижа. У першу чергу мова йшла про культурну сферу.

Життєво необхідні реформи завжди будуть непопулярними. Юрій Сапронов

Як заявив 28 лютого віце-губернатор Юрій Сапронов, Віктор Янукович став першим українським Президентом, який взяв на себе відповідальність за проведення реформ, у тому числі непопулярних - у соціальній сфері. «До нього всі тільки говорили про крайню необхідність реформ, але нічого не робили, тому що розуміли - це загрожує падінням рейтингу, а в такому випадку про другий термін можна і не мріяти. Віктор Янукович єдиний взяв на себе сміливість нарешті сказати людям правду, взявся за проведення реформ», - сказав заступник голови ХОДА.

Юрій Сапронов провів нараду з обговорення реформ

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов 28 лютого провів нараду з обговорення реформ, які здійснюються владою для покращання підприємницького середовища. У нараді взяли участь керівники об'єднання профспілок області, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники банківських установ, представники підприємницьких структур та громадських організацій.  

Театр «На Лермонтовській, 27» презентував у Парижі спектакль «Love Story»

25 лютого студентський театр «На Лермонтовській, 27» Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» презентував в Українському культурному домі при Посольстві України в Парижі виставу за мотивами роману Еріка Сігала «Love Story». Прем'єра відбулася в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.»

В області планується створити навчально-виховний комплекс для дітей, хворих на цукровий діабет

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав Харківську загальноосвітню санаторну школу-інтернат для дітей, хворих на цукровий діабет. Голова ХОДА ознайомився з умовами перебування, харчування і медичного обслуговування дітей. «Я дуже задоволений побаченим. Всі приміщення знаходяться в дуже хорошому стані, робота організована на високому рівні. Найголовніше, що тут відчувається турбота колективу, який працює з дітьми», - зазначив Михайло Добкін.

У Дергачівському районі підбили підсумки розвитку за 2010 рік

У Дергачівському районі відбулись урочистості з нагоди підбиття підсумків економічного та соціального розвитку району за 2010 рік. У заходах взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова райдержадміністрації Владимир Кацуба, голова районної ради Михайло Бушев, ректор Національного університету внутрішніх справ, депутат Харківської обласної ради Олександр Бандурка, делегації Бєлгородського району Белгородської області (Росія), Медвенського району Курської області (Росія), Богодухівського, Золочівського, Харківського районів Харківської області. 

Ось побачите - вони почують і заговорять!

Завтра, 2 березня, об 11:30 в Харківській обласній клінічній лікарні в медико-генетичному центрі за адресою: пр-т Правди, 13 відбудеться вручення сертифікатів на слухові апарати і на проведення щелепно-лицьових операцій діткам з вадами слуху та щелепно-лицевої області.

Сьогодні відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

1 березня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». 

Михайло Добкін ознайомився з ходом будівництва критого плавального басейну у вищому училищі фізичної культури і спорту

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін відвідав Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту (заклад поєднує загальноосвітню школу (8-11 класи) та училище (1-2 курси), випускники училища отримують диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю «Фізичне виховання») та ознайомився з ходом будівництва критого плавального басейну в цьому навчальному закладі. Училище забезпечує розвиток спортивних здібностей та обдарувань дітей і молоді з метою підготовки спортсменів до національних збірних команд України.  

Запрошуємо на свято Масляної!

6 березня о 12.00 в с.Коропово Зміївського району Харьківської області почнеться обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Короповых Хуторах». Свято буде проведено за ініціативою голови Зміївської районної державної адміністрації Євгена Мураєва та за підтримки голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

У Харкові відкрилася Міжнародна конференція, присвячена питанням естетичної освіти дітей

Сьогодні, 1 березня, в Харкові в рамках VIІІ Відкритої бієнале дитячої творчості «Від 5 до 10» відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Основні тенденції в розвитку загальної та професійної (спеціальної) освіти дітей дошкільного та молодшого віку».

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 578,4 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 90 одиниць техніки і 130 дорожніх робітника. Станом на 1 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Події дня

Сьогодні, 1 березня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторії Маренич, учасників театру "На Лермонтовській, 27" за підсумками українсько-французької акції "Театральні зустрічі", що відбулася у Парижі. О 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року. О 15:00 в музеї історії Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна (Головний корпус, 2-й пов.) урочисто відкриється виставка «100 років – 100 сторінок» у рамках ґендерного марафону «Ми рівні, бо ми того гідні!».

Ми не підведемо тих, хто довірив нам змінити життя в Україні на краще. Михайло Добкін

«Для мене участь у програмі «Що? Де? Коли?» стало дуже цікавим досвідом. Мені було дуже приємно, що всі професійні гравці, які перебували в студії, вболівали за нас і підтримували нашу команду, - поділився враженнями від участі в телепрограмі «Що? Де? Коли?» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. - Я дуже пишаюся тим, що мені випала честь представляти на даній телепрограмі свій рідний Харків та Харківську область». 

Держава змінила філософію взаємовідносин з учасниками сільськогосподарського ринку. Михайло Добкін

Філософія взаємовідносин держави з учасниками сільськогосподарського ринку змінилася: від дотацій держава переходить до політики стимулювання. Таку думку в ході програми "Зворотний звязок" обласного державного радіо висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Протягом 2 років Україна назавжди знищить всі бар'єри, які стояли на шляху інвестицій в економіку нашої держави. Михайло Добкін

У Харківській області, як і в цілому по Україні, реалізується ряд заходів для залучення інвестицій в економіку. Зокрема, на Харківщині створюється єдине вікно для видачі дозволів, а також реалізується організаційний супровід для всіх великих інвесторів, які готові зайти в регіон. Про це 28 лютого під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2010-2011 рр. зроблені реальні кроки для того, щоб західний інвестор був упевнений, що Україна - надійний партнер. Михайло Добкін

«Сьогодні приплив інвестицій в Україну не на тому рівні, на якому він повинен бути, і він не дозволяє говорити про те, що економіка країни твердо стоїть на ногах. Тим не менш, у 2010-2011 рр. зроблені реальні кроки для того, щоб західний інвестор був упевнений, що Україні не перебуває в зоні ризику для інвестицій, що Україна надійний партнер, який вміє тримати своє слово», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Наш народ не повинні розділяти ніякі конфлікти. Михайло Добкін

«Ми - одна країна, один народ. Ми занадто довго йшли і до своєї незалежності, і до визнання нас на міжнародній арені, - заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Так, у нас сьогодні складна економічна проблема, так, ми не настільки добре живемо, як хотілося б, і як живуть у сусідній Європі. Але це тимчасова ситуація. Я думаю, що в масштабах історії 20 років  навіть не дитячий або юнацький - це дитячий вік. Ми переживемо всі наші проблеми і зможемо досягти економічного благополуччя, але є одна умова: наш народ не повинні розділяти ніякі конфлікти».

Харківський і львівський Золочів будуть співпрацювати в гуманітарній сфері

Як повідомив 28 лютого під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Золочівський район Харківської області налагодить співпрацю зі своїм тезкою з Львівщини. За словами керівника області, в першу чергу мова йде про культурний обмін.

Харківська область має тісні контакти практично з усіма регіонами нашої країни. Михайло Добкін

У Харківській області проводиться робота по розширенню і зміцненню міжрегіональних контактів в економічній сфері. Як зазначив 28 лютого у ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент розробляється комплекс заходів, який зробить більш комфортною спільну роботу підприємствам з різних областей.

Тільки партнерство держави і бізнесу може дати максимальний результат у соціально-економічному розвитку країни. Михайло Добкін

«Протягом останніх 19 років головним інвестором соціально-економічних програм нашої країни була держава. В жодній країні бюджет не може витримати такого навантаження, яке бере на себе бюджет України. Тому настав час змінити підхід до даної роботи», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області буде відкрито дитячий будинок з власним медико-діагностичним центром

Як зазначив у ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, за дорученням Президента України Віктора Януковича в Харківській області опрацьовується проект створення в регіоні дитячого будинку з власним медико-діагностичним центром. 

Формуванням тарифів на комунальні послуги буде займатися єдиний державний орган

«Говорячи про необхідність вирівнювання вартості комунальних послуг в цілому по країні, Президент, перш за все, реалізує ідею справедливості, - сказав в ефірі програми «Зворотній зв'язок » обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - У нас в принципі однакові середні пенсії по країні, приблизно однакові середні заробітні плати, і коли існує дуже велика різниця в оплаті комунальних послуг між різними регіонами, це викликає у людей нерозуміння і роздратування».  

Михайло Добкін про долю харківських пам'ятників

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що Монумент на честь проголошення Радянської влади на Україні буде перенесено з пл.Конституції в район ХТЗ, монумент Незалежності України буде реконструйований, а пам'ятник Леніна залишиться на пл. Свободи. Також пр. Косіора планується перейменувати в Свято-Олександрівський проспект.  

У ДП «Завод ім. Малишева буде новий керівник. Михайло Добкін

Корпорація «Укроборонпром» призначить нового керівника ДП «Завод ім.Малишева». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Упевнений, що в якості нового директора заводу буде підібраний професіонал. Ми попросили залишити на заводі ту команду, яку ми зібрали на підприємстві для виведення його з кризи. На підприємство вдалося запросити людей, які працювали ще разом генеральним директором Григорієм Малюком. «Укроборонпром» погодився залишити нинішню команду», - підкреслив голова ХОДА.

Я впевнений, що ми цього року запустимо проект з виробництва електронних підручників на заводі імені Шевченка. Михайло Добкін

Виробництво електронних підручників на заводі імені Шевченка - це єдина можливість допомогти підприємству, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, плани з продажу майна заводу не реалізуються, конкурентного виробництва на підприємстві немає, тому електронна книга - це найбільш реальний шанс для заводу.

Я не бачу ніяких проблем з розрахунком Харківської області за спожитий газ. Михайло Добкін

Як відзначив в ході прес-конференції 28 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області немає проблем з розрахунком за газ. За словами голови області, причиною значної суми боргу є враховані в ній кошти компенсації за різницю в тарифах. Якщо ж цю суму відняти із загального боргу, то Харківська область залишиться винна за газ близько 80 мільйонів гривень.

В Харківській області виявлено 130 випадків захворювання на грип типу А/H1N1. Ігор Шурма

«З 1 вересня 2010 року по 28 лютого 2011 року в області виявлено 130 випадків захворювання на грип типу А/H1N1. Якщо б це був пандемічний грип, яким нас лякали минулого року, то через ці випадки розвинулася б пандемія на всю країну. Зараз протікання цього грипу абсолютно неагресивне. Крім того, завдяки наявності в області 2 ПЛР-лабораторій існує можливість своєчасного виявлення збудника, тому лікування проводиться абсолютно інакше, ніж на початку 2010 р. В Харківській області лікарі вже не працюють всліпу, тому ефективність лікування значно вища. Ситуація у Харківській області не викликає жодної небезпеки», - зазначив сьогодні під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Незабаром держава та сільгоспвиробники вийдуть на зовсім інший рівень взаємин. Михайло Добкін

Як зазначив у ході прес-конференції 28 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, йому вже відома інформація про зміни у взаєминах центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які принесе адміністративна реформа в країні. «Входячи в робочу групу з адміністративної реформи, я володію тією інформацією, як будуть видозмінені ці взаємини, що залишиться в підпорядкування держави, а що передадуть на місця», - зазначив Михайло Добкін. 

Архів документів