Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2010 році проведені ремонтні роботи в 7 районних будинках культури

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, у 2010 році проведені ремонтні роботи в 7 районних будинках культури. Загалом у 2010 році проведено 43 капітальних ремонтів на суму 16 млн. 284,0 тис. грн., проведено 425 поточних ремонтів на 3 млн. 183,7 тис. грн. В установах культури проведений ремонт 64 опалювальних систем (вартість робіт 1 млн. 209,8 тис. грн.).

Для кредитування Аграрного фонду України буде виділено 5 млрд. грн. Віталій Алексейчук

Сьогодні Україна може не тільки забезпечити своє населення якісною сільськогосподарською продукцією, а й експортувати її за межі країни. Про це сьогодні заявив заступник начальника Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  

У Харківському національному технічному університеті сільського господарства відбулася лекція з питань застосування положень Податкового кодексу України

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті сільського господарства відбулося відкриття курсу лекцій з питань застосування положень Податкового кодексу України в сільськогосподарських підприємствах Харківської області.  

Аграрні підприємства Зачепилівського району оновили парк сільгосптехніки на 11 млн.грн.

Як зазначила під час засідання круглого столу «Зачепилівські регіональні ініціативи» голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська, в 2011 році сільськогосподарські підприємства району приділяли багато уваги впровадженню нових технологій та закупівлі нової техніки: комбайни, ґрунтообробна та посівна техніка, трактори. Загальна вартість придбаної техніки склала більше 11 млн.грн.

У Зачепилівському районі планується укладати соціальні угоди між підприємствами та органами місцевого самоврядування

Під час засідання круглого столу «Зачепилівські регіональні ініціативи» голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська запропонувала запровадити в районі укладання соціальних угод між органами місцевого самоврядування, керівниками сільськогосподарських підприємств, товаровиробниками району з метою вирішення соціальних питань, задоволення потреб громади, розвитку інфраструктури села тощо.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минулої доби на автошляхах області працювало 86 одиниць техніки і 124 дорожніх робітників. Станом на 2 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

У 2011 році площі посівів цукрового буряка будуть збільшені

В 2011 році заплановано розширити посіви цукрових буряків до 45 тис. га . У 2010 році посіви буряків складали 30 тис. га, в 2009 – 24 тис. га. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми збільшуємо площі під цукровий буряк практично у двічі в порівнянні з 2009 роком», - зазначив він. Заступник голови ХОДА повідомив, що тим сільгоспвиробникам, які вирощують цукровий буряк, нададуть підтримку держава і обласна адміністрація.

Я впевнений, що в сільське господарство цього року будуть спрямовані великі кошти. Віталій Алексейчук

Існування всіх галузей сільського господарства можливо тільки за умови стабільного фінансування та залучення різноманітних інвестицій. Впевненість в цьому під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо висловив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

У 2011 році в Харківській області гречкою буде засіяно 24 тисячі гектарів посівних площ

Щоб уникнути в майбутньому стрибків цін на гречку, в Харківській області планується в поточному році значно збільшити посіви цієї культури. Як повідомив 2 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в області заплановано посіяти 24 тисяч гектарів гречки.

2011 рік має стати роком прориву в сільському господарстві області

Таке завдання перед аграріями області на наступний рік поставив голова ХОДА Михайло Добкін, і в області робиться все, аби по показниках сільгоспвиробництва Харківщина посіла гідне місце серед областей України. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заявив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Події дня

Сьогодні, 2 лютого, о 10:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П.Василенка (вул. Артема, 44, ауд. 206) відбудеться нарада з бухгалтерами підприємств сільгосптоваровиробників з питань застосування положень Податкового кодексу України; о 13:00 в ХарРІ ДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75, конференц-зала, 1 поверх) розпочнеться засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області. На порядку денному питання про підсумки роботи служби ветеринарної медицини Харківської області в 2010 році; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова. Тема: «Підсумки 2010 року та основні напрямки роботи управління у 2011 році»; о 15:00 в актовій залі ВЕП «Держпром» (пл. Свободи, 5, 2 під. 2 пов.) розпочнеться перше засідання правління Громадської ради. 

Відбувся круглий стіл «Зачепилівські регіональні ініціативи»

Сьогодні в сел. Зачепилівка відбувся круглий стіл «Зачепилівські регіональні ініціативи». У ньому взяли участь: перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко; голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська; депутати Харківської обласної ради Юрій Александрович та Олександр Донський; представники правоохоронних органів; селищні та сільські голови; посадові особи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади району; депутати районної ради; керівники профільних управлінь, відділів, організацій, служб району; директори шкіл та ін.

Харківський студент виборов для  України перше золото Всесвітньої універсіади-2011

У скарбничці збірної України на XХV Всесвітній універсіаді, яка цими днями проходить у Туреччині, з'явилася перша золота медаль. 23-річний Артем Прима став переможцем спринтерської гонки біатлоністів на 10 км. Друге місце посів ще один українець – Сергій Семенов, який відстав на 6,4 секунди.  Артем Прима студент ІІІ курсу Харківської державної зооветеринарної академії.

У першій декаді лютого завод імені Шевченка продасть свого майна на 3,5 мільйона гривень

Згідно з планом санації заводу імені Шевченка, розрахунок зі співробітниками підприємства відбуватиметься головним чином за рахунок продажу майна заводу. Найближчим часом планується продати кілька об'єктів на загальну суму 3,5 мільйона гривень. Про це в ході прес-конференції 1 лютого повідомив начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.

У 2010 році промислові підприємства області спрацювали набагато краще, ніж у 2009-му. Юрій Гуренко

Як зазначив на прес-конференції начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, індекс промислового виробництва в області у 2010 році склав 105,8%, що вище запланованого за темпами в програмі соціально-економічного розвитку Харківської області на 2010 рік (була позначена цифра 104,7%) і значно перевищує показники 2009 року (79,%).

2 лютого відбудеться перше засідання правління Громадської ради

2 лютого о 15 годині у актовій залі ВЕП «Держпром» відбудеться перше засідання правління Громадської ради. Під час засідання буде розглянуто 5 питань, зокрема: про регламент Громадської ради, про положення Громадської ради, розподіл обов’язків заступників голови Громадської ради. Також учасники засідання розглянуть пропозиції щодо структури підрозділів Громадської ради за напрямами діяльності та проект «Плану заходів з реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства у 2011 році».

Харківський електромеханічний завод буде розділено на два підприємства

Згідно з мировою угодою, яка була підписана між ДП «ХЕМЗ» та його кредиторами, завод буде розділений на два підприємства. Одне з них залишиться в державній власності і займеться апаратно-станційним виробництвом, а друге перейде у власність головного інвестора - компанії «Силові енергетичні машини» і буде вироляти великі електромашини.

ХОДА сприяє фінансовому оздоровленню Харківського авіаційного заводу

Завдяки зусиллям голови ХОДА Михайла Добкіна та його першого заступника Володимира Бабаєва, в 2010 році Харківське державне авіаційне виробниче підприємство отримало облігації на суму 330 млн. грн., Призначені на фінансове оздоровлення підприємства. Про це в ході прес-конференції сказав начальник ГУ промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.  

Заборгованість по заробітній платі перед співробітниками ХЕМЗа буде повністю погашена до кінця лютого

Згідно з мировою угодою, яка була підписана між ДП «ХЕМЗ» та його кредиторами, борги по заробітній платі перед співробітниками підприємства будуть погашені до кінця лютого. Про це в ході прес-конференції 1 лютого повідомив начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.

Завод імені Малишева готує до відправки в Ірак першу партію БТР-4

Як повідомив в ході прес-конференції 1 лютого начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, на даний момент готується до відправки 26 БТР-4 за іракським контрактом. «Готується до відправки перша партія БТР-4, це 26 машин. Завод докладає усіх зусиль, щоб вони виїхали із заводу наприкінці лютого», - повідомив він.  

Харківська обласна державна адміністрація веде активну роботу з проблемними підприємствами регіону

У Харківській області ведеться активна робота з промисловими підприємствами, які мають борги по заробітній платі та виплатам до Пенсійного фонду. Як повідомив в ході прес-конференції 1 лютого начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, керівництво області та профільного управління регулярно зустрічається з трудовими колективами великих підприємств,а також працює з керівництвом усіх заводів Харківської області.

Заборгованість промислових підприємств Харківщини із заробітної плати протягом півроку зменшилась на 25%

Як повідомив 1 лютого в ході прес-конференції начальник ГУ промисловості, транспорту та зв’язку ХОДА Юрій Гуренко, станом на 1 січня 2011 року заборгованість із заробітної плати по промисловості області становить – 87,8 мільйонів гривень. При цьому 85% цієї суми припадають на підприємства державної форми власності.

Керівництво області працює на благо районів. Світлана Ротач

Як зазначила сьогодні голова Нововодолазької райдержадміністрації Світлана Ротач, нинішня обласна влада активно бере участь у житті районів і допомагає у вирішенні виникаючих проблем.  «Сьогодні проблеми районів не просто чують, а вирішують їх. Ми знаємо, який важкий був минулий рік. Але, незважаючи на це, освіта району отримала гроші для свого соціального розвитку, - наголосила Світлана Ротач.   

Юрій Сапронов зустрівся з президентом компанії Al-Bader International Development Co. WLL шейхом Алі Махмудом

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов обговорив питання інвестиційного співробітництва між Харківською областю і компанією Al-Bader International Development Co.WLL c президентом компанії шейхом Алі Махмудом з Кувейту.

Старовірівська школа отримала новий шкільний автобус

Сьогодні в селі Старовірівка Нововодолазького району Харківської області відбулася урочиста церемонія передачі шкільного автобуса, придбаного за рахунок коштів державного бюджету вартістю 292,963 тис. грн.Староверівській середній загальноосвітньій школі.  

Для того, щоб зробити Харків привабливим для туристів, потрібен інвестор, який буде вкладати в цю справу гроші. Михайло Добкін

Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, Харків занадто молоде місто, щоб залучати любителів старовини, але достатній інтерес для туристів може представляти радянський період історії регіону.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 235 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 190,36 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 89 одиниць техніки і 129 дорожніх робітників. Станом на 1 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Харківська область буде зміцнювати міжрегіональні зв'язки із західними регіонами України

У Харківській області активізується робота зі створення і зміцнення міжрегіональних зв'язків. Як повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, особливу увагу буде приділено співпраці із західними регіонами України.

У нас є можливість навести лад у власному домі. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, 2011 рік дає можливості підготувати базу для серйозного економічного ривка в наступні роки. Це стосується бюджету, то він складний, але дозволяє розраховувати на достатнє фінансування за основними статтями, тим більше, що протягом року основний фінансовий документ країни буде переглядатися.

Ми отримаємо коштів на реконструкцію доріг рівно стільки, скільки зможемо освоїти. Михайло Добкін

У Харківській області в 2011 році планується відремонтувати ряд доріг як державного значення, так і внутрішньообласних і комунальних. Як повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент план ремонту доріг проходить всі необхідні узгодження в Києві, після чого стане відомо, які проекти отримають державне фінансування.

Архів документів