Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Видавництво «Ранок» закінчило друк 500 тисяч підручників для 11 класів загальноосвітніх шкіл

Видавництво «Ранок» закінчило друк 500 тисяч підручників для 11 класів загальноосвітніх шкіл

Видавництво «Ранок» закінчило друк 500 тисяч підручників для 11 класів загальноосвітніх шкіл. Начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал заявив, що вперше за всю історію незалежної України друк і розвезення підручників по школах області відбудуться до початку навчального року. «Цього року, на відміну від попередніх років, Міністерство освіти і науки своєчасно провело тендерні процедури, зараз всі замовлення на книги для 11 класів знаходяться в роботі і вже почалися поставки підручників у школи Харкова і Харківської області», - підкреслив начальник управління.

За його словами, видавництво "Ранок" є провідним для Харківської області – тут надруковано понад 70% підручників. Це книги з фізики, геометрії, астрономії, економіки, німецької мови та художньої культури. Усього для 11 класів потрібно 35 найменувань нових підручників.

«Сьогодні у нас радісний день – вчора ми повністю закінчили друк підручників для 11 класів. Вперше за останні 5 років підручники для 11 класу середньої школи надруковані вчасно, – зазначив директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. – Це було дуже важке державне замовлення. Починаючи з травня спочатку редактори видавництва «Ранок», а потім друкарня працювали цілодобово щоб віддрукувати більше 500 тисяч підручників для школярів».

Він також розповів, що видавництво «Ранок» виробляє не тільки підручники з певних предметів, але також робочі зошити, програми і посібники для вчителів. 

За його словами, триває розвезення готових підручників у школи Харківської області та інших регіонів України. Роман Шаповал повідомив, що на сьогоднішній день приблизно 57% підручників для 11 класів доставлені в школи Харкова і області, і всі процедури поставки повинні завершитися до 1 вересня. 

«Я сподіваюся, це дасть нам можливість вчасно розпочати навчальний процес в 11 класах як російськомовних, так і україномовних шкіл», - підкреслив Роман Шаповал.