Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Про застосування норм Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» - на бізнес-семінарі

З метою роз’яснення підприємцям та бажаючим розпочати свою справу Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації проводить безкоштовний бізнес-семінар щодо застосування норм Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Денний стаціонар сільских лікарських амбулаторій – найефективніша альтернатива дільничним лікарням. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з колективом Бірківської сільської лікарської амбулаторії з денним стаціонаром (Зміївський район), яка створена замість дільничної лікарні. За словами заступника голови ХОДА, формування єдиного медичного простору в Харківській області привело до переведення на баланс центральних районних лікарень дільничних лікарень, сільських лікарських амбулаторій і фельдшерсько-акушерських пунктів. «Навіть поверхневе ознайомлення з роботою дільничних лікарень засвідчує, що функцію лікарні ця установа давно не виконує. В ліпшому випадку це геронтологічні ліжка, в гіршому – порожня установа, в якій перебувають декілька осіб без певного місця проживання», - підкреслив Ігор Шурма.

Увага, яка сьогодні приділяється селу з боку держави, поверне Золочівщині колишню славу сільськогосподарського району. Ігор Горішній

1 березня 2011 року відбулася прес-конференція голови Золочівської райдержадміністрації Ігора Горішнього для місцевих засобів масової інформації з нагоди першої річниці перебування на посаді Президента України Віктора Януковича. В ході зустрічі керівник району зупинився на основних внутрішньо-політичних досягненнях держави за минулий рік. При цьому він відзначив і позитивні зміни, які відбулися в житті району за цей період.

Більше тисячі дітей з Харківської області взяли участь в акції «Повернемо дітей на лижі!»

Як повідомив 2 березня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов, акція «Повернемо дітей лижі!», в якій взяли участь більше тисячі дітей, вже отримала продовження. «Деякі райони попросили провести на базі «Темп» свої змагання серед школярів, на що, звичайно ж, відгукнулися і обласна адміністрація, і база. Ми сподіваємося, що вже з середи районні змагання будуть проходити в Харкові. Продовженням цього має стати те, щоб хоча б в окремих школах був закуплений інвентар, там, де є можливість, були підготовлені лижні траси, і потихеньку з Харкова це рух перекинулося на райони», - зазначив він.

Малі олімпійські ігри «Діти Харківщини» на Балаклійщині

У першому етапі – внутрішньошкільних змаганнях – уже помірялись силою майже 119 тисяч учнів. До фінальної частини районних змагань Малих олімпійських ігор дійшли 13 спортивних колективів, зокрема, з усіх шести міських шкіл, Червонодонецької гімназії та школи № 2 цього ж селища, Андріївської № 1, Савинської № 1, Вербівської, Веселівської та Пришибської шкіл.

У квітні в Харківській області стартує третій етап Малих олімпійських ігор

На даний момент в Харківській області вже завершилися шкільні та районні змагання в рамках Малих олімпійських ігор, і в квітні стартує третій етап - зональний. Харківська область поділена для цих змагань на 6 зон, включаючи місто Харків, оскільки в поточному навчальному році Малі олімпійські ігри проводяться спільно областю і містом. Фінал змагань відбудеться в травні, коли за перемогу боротимуться 6 команд з області та 3 - з міста.

100 років – 100 історій

З нагоди відзначення 100 річчя 8 Березня Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації з 1 до 20 березня проводить Ґендерний марафон «Ми рівні, бо ми того гідні!», в рамках якого у партнерстві із Харківським національним університетом ім. В. Н. Каразіна підготовлено фотовиставку «100 років – 100 історій», присвячену історії свята та сторінкам історії жіноцтва Харківського регіону. Урочисте відкриття виставки «100 років – 100 сторінок» відбулося 1 березня.

Збірна команда України посіла третє місце на Всесвітній універсіаді в Ерзерумі

Збірна команда України в рамках Всесвітньої універсіади в Ерзерумі брала участь у змаганнях у 7 видах спорту з 11: це лижна гонка, біатлон, гірськолижний спорт, сноубординг, фігурне катання, шорт-трек, лижне двоєборство. У командному заліку українська збірна посіла третє місце з 54 країн. «Це один з кращих результатів збірної команди України на всесвітніх універсіадах. Дуже приємно, що кістяк команди, а це майже третина всіх учасників, складали студенти харківських вузів, які теж завоювали ряд медалей», - зазначив 2 березня у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

У 2011 році з бюджету Харківської області виділено 3,5 мільйона гривень на реалізацію програм у сфері сім'ї, молоді та спорту

У зв'язку з тим, що в 2011 році державне фінансування гуманітарних програм трохи знизилося, в Харківській області додатково виділені кошти на ці цілі. Про це 2 березня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

У «Харківському «Артеку» з'єднаються питання оздоровлення дітей з розвитком фізичної культури і спорту. Геннадій Хохлов

Як зазначив 2 березня у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов, в Центрі оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді планується особливу увагу приділяти питанням розвитку фізичної культури і спорту.

Інваліди, ветерани та учасники ВВВ, які мешкають в Первомайському районі, забезпечені слуховими апаратами та операціями з приводу катаракти на 100%. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 1 березня зустрівся з колективом Первомайської центральної районної лікарні. Також на зустрічі були присутні голова райдержадміністрації Віктор Намчук та Первомайський міський голова Сергій Теплицький. Під час зустрічі заступник голови ХОДА передав для медичних закладів району 15 фельдшерських сумок-укладок з набором медикаментів та 68 слухових апаратів. Як зазначив Ігор Шурма, станом на 1 березня потреба інвалідів, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни, які мешкають в Первомайському районі, у слухових апаратах та операціях з приводу катаракти забезпечена на 100%.

Добра організація прийому громадян – гарантія результативного вирішення проблем. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Первомайському районі. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 14 людей.

Керівництво Харківської області всіляко заохочує спортсменів. Геннадій Хохлов

У 2010 році спортсмени Харківської області досягли високих результатів з різних видів спорту. Так, на Чемпіонатах світу і Європи харків'яни завоювали 312 медалей, завдяки чому з олімпійських видів спорту область посіла третє місце в Україні, а з неолімпійських - друге.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 290 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 84 одиниць техніки і 120 дорожніх робітника. Станом на 2 березня 2011 року проїзд автотранспорту по дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Відбулося засідання комітету з конкурсних торгів апарату Харківської облдержадміністрації

1 березня 2011 року під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації, голови комітету з конкурсних торгів апарату ХОДА Василя Хоми відбулося засідання комітету з конкурсних торгів апарату облдержадміністрації.

Розгляд звернень громадян в обласній державній адміністрації повинен бути об'єктивним та неупередженим. Василь Хома

1 березня 2011 року в Харківській районній державній адміністрації заступником голови – керівником апарату обласної державної адміністрації Василем Хомою було проведене виїзне засідання постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян обласної державної адміністрації, на якому розглянуто питання стосовно конфліктної ситуації, що виникла навколо садових товариств «Ветеран» та «Геліантус».

Події дня

Сьогодні, 2 березня, об 11:30 в медично-генетичному центрі Харківської обласної клінічної лікарні (пр. Правди, 13) відбудеться вручення сертифікатів на слухові апарати та на проведення щелепно-лицьових операцій діткам з вадами слуху та щелепно-лицевої області. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова, голови Зміївської райдержадміністрації Євгена Мураєва про проведення обласного культурно-масового свята "Масляна на Коропових Хуторах".  

У 2010 році оздоровлення в області недоотримали більше 15 тисяч дітей. Євген Савін

Із 183 тисяч дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком в 2010 році, повноцінне оздоровлення в умовах стаціонарних оздоровчих таборах отримали тільки 35 тисяч дітей (або 20%). З них табори області прийняли на оздоровлення лише 14 тисяч дітей, при максимальній можливості в 29 тисяч. Незважаючи на перевиконання плану по оздоровленню дітей на 53%, дитячі стаціонарні табори Харківської області були завантажені в період оздоровчих змін до 50% потужності, а значить, оздоровлення на території області недоотримали більше 15 тисяч дітей. Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Не можна допускати збільшення вартості путівок до дитячих оздоровчих таборів. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року заступник голови ХОДА Євген Савін, розрахункова вартість путівки в окремих таборах зросла в порівнянні з 2010 роком на 20% і більше. Зокрема, вартість 1 дня перебування в таборі «Орлятко» Борівського району збільшилася на 23% (з 57 до 70 грн. на добу); «Ромашка» КП «Харківкомуночиствод» (Харківський район) - на 20% (з 100 до 119 грн. .); «Зелена гірка» заводу «Оргтехніка» (Зміївський район) - на 20% (з 119 до 143 грн.), «Бурлучок» Шевченківського району - на 20% (з 68 до 81 грн.); «Лідер» Шевченківського району - на 40% (з 72 до 100 грн.); «Каразінський» Краснокутського району - на 150% (з 46 до 117 грн).

У цьому році відновлять роботу декілька раніше закритих дитячих оздоровчих таборів

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року заступник голови ХОДА Євген Савін, в цьому році відновлять роботу декілька раніше закритих дитячих оздоровчих таборів. Зокрема, станом на 1 березня повністю підтвердили наміри про відновлення роботи два табори: «Дружба» Красноградського району та «Полёт» заводу «Південкабель» (Чугуївський район).

У Франції планується видати комікси про фестиваль «Харьковская сирень»

Як повідомила 1 березня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в Парижі планується видати комікси про Харків і про фестиваль «Харьковская сирень». В основу коміксів ляжуть малюнки відомої французької художниці пані Катель, яка була гостем ІІ кінофестивалю. «Всі замальовки, яка пані Катель робила в травні 2010 року, в Парижі хочуть видати у вигляді коміксів. Фактично весь кінофестиваль і весь Харків буде представлений в коміксах, а це дуже популярний жанр у Франції. Я думаю, це дуже цікава ідея, яка допоможе Європі краще пізнати прекрасне місто Харків з його величезними можливостями», - зазначила Вікторія Маренич.

Рівень проведення оздоровчої кампанії 2011 року повинен бути не нижче, ніж у 2010 році. Михайло Добкін

Сьогодні відбулося перше засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року. Як підкреслив у ході засідання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, рівень проведення оздоровчої кампанії цього року повинен бути не нижчим, ніж у 2010 році. «Я сьогодні був у школі-інтернаті для дітей, хворих на цукровий діабет, і зайвий раз переконався, наскільки важливо робити акцент на оздоровленні дітей влітку. І це має бути не просто заповнення вільного часу і відволікання дітей від вулиці. Ми повинні забезпечити дітям можливість оздоровитися», - зазначив Михайло Добкін.

Надзвичайного і Повноважного Посла України у Франції Олександра Купчишина  запрошено на ІІІ Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень»

У рамках ІІІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» до Харкова приїде багато відомих у різних сферах людей. У першу чергу мова йде про діячів мистецтва, але крім них гостями фестивалю стануть також відомі політики, дипломати, керівники різних організацій. Зокрема, в травні 2011 року Харків планують відвідати Надзвичайний і Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олександр Купчишин і директор Українського культурного будинку при Посольстві України у Франції Олег Яценківський.

Презентація Харкова в культурному ракурсі нам дуже необхідна. Вікторія Маренич

Як зазначила 1 березня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, презентація в Парижі вистави «Love Story» студентського театру «На Лермонтовській, 27» дозволила парижанам відкрити для себе Харків з несподіваного боку.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті земельні питання, а саме отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації.

Виставка-ярмарок книг харківських видавців буде презентована в Бєлгороді і у Львові

В кінці квітня виставка-ярмарок книг харківських видавців відбудеться в Бєлгороді в рамках протоколу про співпрацю управління у справах преси та інформації ХОДА з управлінням інформації та масових комунікацій Адміністрації Губернатора Бєлгородської області. Про це повідомила 1 березня в ході прес-конференції начальник управління Вікторія Маренич. Також планується презентувати виставку у Львові.  

Чугуївщина – найбільш активний споживач книжкової продукції

В центрі міста Чугуєва розпочала роботу перша в 2011 році експозиція пересувної книжкової виставки – ярмарку «Харківські видавці – районам області», започаткованої в минулому році обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник Чугуївського міського голови Тетяна Вінник. У відкритті також взяли активну участь керівники відділів освіти та культури райдержадміністрації та міської ради.

Ігор Шурма взяв участь у засіданні колегії Головного управління праці та соціального захисту ХОДА

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 28 лютого взяв участь у засіданні колегії Головного управління праці та соціального захисту ХОДА. Під час засідання розглядалися питання про підсумки роботи Головного управління та підпорядкованих закладів системи соціального захисту населення у 2010 році і пріоритетні напрямки роботи на 2011 рік; про стан виконавської дисципліни та підсумки роботи зі зверненнями громадян; про влаштування на державне утримання до будинків-інтернатів системи соціального захисту громадян похилого віку, які мають дітей працездатного віку.

Грати перед французькою аудиторією було дуже цікаво. Сергій Журавльов

У ході прес-конференції 1 березня актори студентського театру «На Лермонтовській, 27», які 25 лютого представили в Парижі спектакль «Love Story», поділилися своїми враженнями про виступ перед французькою аудиторією.

У Харківській області розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області»

Сьогодні, 1 березня, пересувна книжкова виставка-ярмарок стартувала в місті Чугуєві, точно так само, як 17 серпня 2010 року розпочинав роботу попередній книжковий ярмарок. На сьогоднішній день представлені видавництва Харкова, Донецька, Києва і Москви. Про це повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Архів документів