Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській облдержадміністрації обговорили шляхи співпраці з Російською Федерацією

У залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася робоча нарада керівництва Харківської області з представниками Генерального консульства Російської Федерації у м.Харкові з питань співробітництва та взаємодії  протягом 2010 року та про подальші плани співпраці на 2011 рік. Генеральний консул Російської Федерації у м.Харків Всеволод Філіпп висловив упевненість, що сьогодні питання міжрегіональної співпраці увійшли до числа пріоритетних у роботі консульства і підкреслив, що подібна зустріч у практиці Генерального консульства проходить вперше.

ДРІТ погасив 3 млн. 20 тис. грн. боргів

На сьогоднішній день підприємство ДРІТ погасило 3 млн. 20 тис. грн. боргів. Ніяких питань до підприємства з боку «Нафтогаз України» немає, і подача газу припинена не буде. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Година влади» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

Показники діяльності протитуберкульозної служби області – відповідь скептикам, які пророкували нам крах після її реформування. Ігор Шурма

«Харківський стандарт організації протитуберкульозної служби вже дає перші результати і доводить, що реформування цієї служби було вкрай необхідним. Всі скептики, які кидали тінь на доцільність такої роботи та пророкували нам крах, сьогодні повинні визнати, що були неправі, бо ті показники, які досягнуті лише за 1 рік роботи, вражають. Рівень захворюваності на туберкульоз знизився на 20% порівняно з останніми 2 роками і є на 20% нижчим, ніж середній показник по Україні; показник виходу на інвалідність через захворювання на туберкульоз в 2 рази нижчий, ніж по Україні; захворюваність на туберкульоз серед підлітків і дітей знизилася на 30%», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Будівля Харківського обласного протитуберкульозного диспансеру №1 відповідає європейським стандартам

«Можна невелику кількість коштів розмазувати по великій кількості медичних закладів і в результаті не добитися ніякого результату. Можна піти складним шляхом - оптимізувати мережу, вибрати пріоритети і зробити так, щоб лікарям не було соромно, коли вони приймають пацієнтів в напівзруйнованих будинках з повною відсутністю медикаментів або перев'язувального матеріалу. Сьогодні дана відповідь всім тим, хто переживав за це. Переживали медики, пацієнти, правозахисники. Сьогодні я спілкувався з медичними працівниками і побачив повне задоволення від того, що вийшло», - сказав Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади», коментуючи відкриття нового корпусу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1.

Тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. Євген Савін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході робочої поїздки в місто Лозову Харківської області оглянув міський Палац культури і Лозівський районний будинок культури. На його думку, тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. «Але нашим основним завданням є пропаганда здорового способу життя та культурної самореалізація населення району», - зазначив Євген Євгенович.  

У Харкові планується побудувати нове приміщення Обласного онкологічного диспансеру. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК розповів про плани у сфері медицини на 2011 рік: «Ми продовжимо роботу по зміцненню матеріально-технічної бази міжрайонних медичних центрів. Цього року ми плануємо провести капітальні ремонти операційних блоків в 4 міжрайонних центрах (Вовчанськ, Мерефа, Валки, Чугуїв). Крім того, у Вовчанському міжрайонному медичному центрі відкриється нове приміщення дитячої консультації, на яке так довго очікують мешканці району. В першому півріччі ми здамо в експлуатацію терапевтичний корпус на 90 ліжок Липецької дільничної лікарні. Також ми продовжимо роботу з облаштування реанімаційних відділень в обласній клінічній лікарні та обласній клінічній дитячій лікарні, а також з придбання нового обладнання. В системі координат єдиного медичного простору це будуть базові заклади, де люди зможуть отримувати третій рівень медичної допомоги».

Палац спорту «Юність» може стати однією з найсучасніших спортивних споруд Харківської області

 «Палац спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» зазнав певного руйнування у зв'язку з подіями на арсеналі в м. Лозова в 2008 році, а також з причини його фізичного старіння. Сьогодні стан будівлі Палацу спорту вимагає оперативного втручання - серйозних ремонтних робіт», - зазначив у ході огляду  Палацу спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» заступник голови ХОДА Євген Савін.  

Спортивно-оздоровча база «Бритай» повинна отримати друге життя. Євген Савін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході робочої поїздки в місто Лозову Харківської області оглянув спортивно-туристичну базу «Бритай».  

Заступник голови ХОДА Євген Савін провів особистий прийом громадян в місті Лозова

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у рамках робочої поїздки в місто Лозова провів особистий прийом громадян.  

Юрій Сапронов зустрівся з керівництвом компанії «Skoda»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з директором торгового відділу зовнішніх зв'язків з країнами СНД і Прибалтики компанії «Skoda» Владиславом Козаком. У ході зустрічі обговорювались напрямки співробітництва підприємств Харківської області з компанією «Skoda».

Загрози відключення теплопостачання в Харківській області немає

3 лютого в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відзначив, що загрози відключення теплопостачання у Харківській області немає, і нагадав про необхідність розраховуватися за спожитий газ.  

Харківська область отримала 33 млн.грн. на забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет. Ігор Шурма

«Питання забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет є надзвичайно гострим. Свого часу, працюючи у Харківській міській раді, ми добилися децентралізації поставок інсулінів, чим вдалося зняти напругу. Сьогодні існують певні правила гри між Кабінетом міністрів України та обласною державною адміністрацією. Цього року ми отримали з державного бюджету цільову субвенцію у розмірі 33 млн.грн. на придбання інсулінів. З них 16 млн.грн. було передано м.Харкову, решта коштів буде використана для потреб Харківської області. Цих коштів вистачить на забезпечення інсулінами до кінця 2011 року. Крім того, з обласного бюджету та бюджету м.Харкова вже виділені кошти для закупівлі інсулінів на перший квартал наступного року, адже ні для кого не секрет, що в січні-лютому ніхто не виділяє грошей і тендерні процедури не проводяться», - повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Влада має визнати, що вона надає населенню послуги. Михайло Добкін

Як підкреслив 3 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, представники влади мають визнати, що вони надають населенню певні послуги, і прагнути робити свою роботу максимально якісно.    

Голова Харківської обласної адміністрації перебуває з робочим візитом у Києві

4 лютого голова Харківської області Михайло Добкін знаходиться в Києві. У ході робочого візиту голови ХОДА запланована зустріч з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим для вирішення поточних питань розвитку Харківської області.

У ході адміністративної реформи створюється нова структура влади, яка буде працювати зовсім по-іншому. Михайло Добкін

Як відзначив 3 лютого під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, основна відмінність адміністративної реформи, яка зараз реалізується в Україні, від тих, які намагалися провести в країні в попередні роки - це акцент не на скороченні чиновників, а на побудові нової структури влади.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 741 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 868,51 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 92 одиниць техніки і 133 дорожніх робітників. Станом на 4 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

На відміну від наших попередників ми не проводили люстрацій і не звільняли людей за політичними ознаками. Михайло Добкін

«На відміну від наших попередників ми, прийшовши в кабінети влади, не проводили люстрацій, не звільняли людей за політичними ознаками. Ми дали можливість працювати всім, хто виявив таке бажання. Людина, яка допустила такий низький вчинок, працювала і при колишній владі, і, напевно, не зрозуміла, що підходи та ставлення до людей змінилися. Думаю, всі зроблять з цього для себе відповідні висновки», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін особисто зустрівся з мешканкою м.Куп'янськ Ніною Антунович

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з мешканкою Куп'янська Ніною Антунович, з якою 3 лютого грубо обійшлися у громадській приймальні ХОДА. У ході зустрічі були вирішені всі питання, з якими Ніна Антунович хотіла звернутися до громадської приймальні. Як розповіла Ніна Антуновіч, вона залишилася задоволена результатами зустрічі з Михайлом Добкіним: «Навіть не віриться, що мені вдалося зустрітися з головою ХОДА. Всі питання, з якими ми хотіли звернутися, вирішені. Михайло Добкін нас вислухав і вжив відповідних заходів».

За фактом інциденту у громадській приймальні ХОДА проведена службова перевірка

У ході програми «Час влади» на обласному державному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін повідомив про результати службової перевірки, проведеної за фактом інциденту в громадській приймальні обладміністрації. На жаль, факти підтвердилися. «За інформацією, яка з'явилася в ЗМІ, була призначена службова перевірка, яка, на мій превеликий жаль, підтвердила всі факти, доведені ЗМІ до широкої громадськості. Для мене це неприйнятна ні в якому разі ситуація, - сказав Михайло Маркович. - За результатами службової перевірки людина, яка допустила таке ставлення до людей старшого покоління, буде звільнена, її начальнику буде оголошено догану.  А я приношу вибачення всім ветеранам, які опосередковано отримали сьогодні занадто багато негативних емоцій від події».

Події дня

Сьогодні, 4 лютого, о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада. Планове питання: про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2010 році.  

Харківський стандарт організації протитуберкульозної служби вже дає перші результати. Ігор Шурма

«За результатами діяльності галузі у Харківській області у 2010 році усі основні показники функціонування протитуберкульозної служби в області суттєво – у півтора рази – покращились. Це свідчить про те, харківський стандарт організації протитуберкульозної служби вже дає перші результати», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Локальними кроками нам вдається ефективно боротися з поширенням грипу. Ігор Шурма

У Харківській області на високому рівні налагоджено роботу з попередження поширення інфекційних захворювань, завдяки чому епідеміологічні показники в області залишаються в нормі. Як зазначив 3 лютого заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на Харківщині є все необхідне як для діагностики різних штамів грипу, так і для лікування хворих.

У Куп’янську відкрилась реконструйована будівля дитячого садочка

3 лютого об 11.00 відбулося урочисте відкриття після реконструкції будівлі для дошкільної ланки Куп’янського навчально-виховного комплексу №2 Куп’янської міської ради Харківської області. Це дасть змогу розмістити 2 додаткові групи, в тому числі 1 групу ясельного віку (18 дітей) та 1 групу молодшого дошкільного віку (20 дітей). Таким чином, загальна кількість груп становитиме 4 (92 дитини).  

На закупівлю основних вакцин для Харківської області потрібно близько 35 мільйонів гривень

Щоб забезпечити мешканців Харківщини всіма 16 основними вакцинами в повному обсязі, потрібно 30-35 мільйонів гривень. Як підкреслив 3 лютого заступник голови ХОДА Ігор Шурма, імунопрофілактика – це державна програма, тож в області не мають права приступати до закупівель, перш ніж у Кабінеті Міністрів буде визначено, яку кількість вакцин для Харківщини буде закуплено з державного бюджету.

Борівський район відсвяткував 68-му річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

2 лютого в смт Борова о 9.00 було проведено урочистий мітинг з приводу 68-ї річниці визволення Борівського району від німецько-фашистських загарбників та покладено квіти і вінки до братської могили. В мітингу взяли участь більше 300 осіб, в тому числі депутати обласної ради Володимир Сенчук та Сергій Федченко, голова Борівської районної ради Євген Жук, селищний голова Олександр Тертишний та інші. Також в районному будинку культури відбувся святковий вогник для ветеранів війни і тилу.

У Печенігах  відбулися малі Олімпійські ігри

2 лютого у районному центрі смт Печеніги, в спортивному залі ліцею ім. Г. Семирадського відбулося відкриття малих Олімпійських ігор. Серед почесних гостей були голова Печенізької районної державної адміністрації, депутат обласної ради Олександр Гусаров, голова райради Олег Дацун, перший заступник голови райдержадміністрації, депутат обласної ради Ігор Каулько, заступник голови райдержадміністрації Ольга Кизим, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Постнікова, депутат обласної ради Дмитро Юрко, начальник відділу освіти Алла Кулинич, директори шкіл району.

У Харківській області гречка поступає в магазини безпосередньо від сільгоспвиробників

Щоб не допустити подорожчання гречки, в Харківській області повністю виключили посередників із системи поставок цієї крупи в торгівельні мережі. Про це 3 лютого повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині триває приписна кампанія

Станом на 3 лютого на Харківщині, в рамках проведення приписної кампанії юнаків 1994 року народження при районних (міських) військкоматах області, було обстежено 7,3 тисячі чоловік (60,8%) на предмет придатності до військової служби на особливий період. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України у м. Харків.

Проводиться службове розслідування

За фактом подій, викладених у повідомленні інтернет-огляду «Главное» від 12:10 3 лютого 2011 року, проводиться службове розслідування. Результати розслідування будуть опубліковані на офіційному веб-сайті ХОДА.  

Принцип максимального фінансування медицини в Харківській області буде збережено. Михайло Добкін

Як підкреслив 3 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області й надалі проблемам медицини буде приділятися пильна увага. «Харківська область в системі охорони здоров'я України знаходиться на звичних передових місцях. Щоб так було і надалі, принцип максимального фінансування медицини в Харківській області буде збережений. Ми і цього року збільшуємо бюджет в абсолютних цифрах на ремонт медичних установ і закупівлю устаткування. Нагадаю, в 2010 році медичного обладнання і витратних матеріалів ми змогли залучити більш ніж на 70 мільйонів гривень. Цього року нам потрібно робити ще більше для того, щоб створити цивілізовані умови роботи для всіх наших медичних установ», - підкреслив голова області.  

Архів документів