Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область отримає 300-350 млн.грн. коштів з аграрного фонду через укладання форвардних контрактів. Микола Безуглий

У ході брифінгу з приводу відкриття сільськогосподарського ярмарку у Жовтневому районі Харкова перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий повідомив, що через заключення форвардних контрактів Харківська область отримає 300-350 млн.грн. коштів з агарного фонду. 

У 2012 році в Україні розпочне працювати Державний земельний іпотечний банк. Микола Безуглий

«2010 рік є останнім роком, коли комерційні банки кредитують село під високі відсотки. З 1 січня 2012 року у нас в державі буде прозорий, цивілізований ринок земель. Одним з елементів цього ринку буде Державний земельний іпотечний банк. Згідно з тих положень, які ми визначаємо при створенні банку, він буде видавати кредити сільгоспвиробникам під 8-9% річних, що значно менше існуючих кредитних ставок», - зазначив сьогодні у Харкові перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий.

Головне завдання проведення сільськогосподарських ярмарків - знизити ціни та прибрати посередників між виробником і споживачем. Віталій Алексейчук

«Головне завдання проведення сільськогосподарських ярмарків - знизити ціни та прибрати посередників між виробником і споживачем. Ярмарки у районах м.Харкова будуть проводитися постійно, поки не вдасться добитися зниження цін на продукти на ринках і в магазинах», - зазначив сьогодні після відкриття сільськогосподарського ярмарку в Жовтневому районі заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Графік курсування автобусів до місця проведення свята «Масляна на Коропових Хуторах»

З міста Харків до міста Зміїв можна доїхати регулярними автобусними маршрутами (Харків - Зміїв, АС-3 - Зміїв), що курсують з автостанції №3 (пл. Повстання, 6, Кінний ринок) до Зміївської автостанції.  В місті Зміїв від Зміївського залізничного вокзалу та Зміївської автостанції до селища Коропове в 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 год. курсуватимуть автобуси (проїзд безкоштовний). З селища Коропове до міста Зміїв рух автобусів почнеться з 15.00 год.

Запрошуємо на святкування Масляної в Коропови Хутори

У неділю, 6 березня, в с. Коропові Хутори Зміївського району Харківської області вперше відбудеться небачене за масштабами народне гуляння на честь свята Масляної. Збір журналістів 6 березня о 10:45 біля Будинку Рад на вул. Іванова. З ініціативою започаткування нової гарної традиції в нашому регіоні виступила адміністрація Зміївського району та отримала всіляку підтримку обласної державної адміністрації.

В Жовтневому районі відкрився продовольчий ярмарок, присвячений Масляній

В районі ст. м. Холодна гора в Жовтневому районі м. Харкова відкрився продовольчий ярмарок, присвячений Масляній. В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук та перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минуло доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 124 дорожніх робітника. Станом на 5 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Єдиний медичний простір – це єдиний спосіб досягти позитивних змін в медицині в умовах сьогодення. Ігор Шурма

«Єдиним способом досягнення позитивних змін в медицині в умовах сьогодення є формат єдиного медичного простору», - підкреслив сьогодні під час розширеного засідання колегії Головного управління охорони здоров’я заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Благоустрій території потрібно починати якомога раніше. Валентин Дулуб

У ході селекторної наради 4 березня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб висловив думку, що вже необхідно розпочинати підготовку до проведення двомісячника «Зелена весна», зокрема, готувати план заходів з благоустрою територій. На його думку, для Харківської області та Харкова, як міста, що приймає Чемпіонат «Євро-2012», питання благоустрою територій є особливо актуальним.  

Про розвиток природно – заповідного фонду Харківської області

Як відзначив під час обласної селекторної наради начальник Державного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області Роман Квартенко, на сьогодні важливим кроком у збереженні цінних природних комплексів Харківщини є створення екологічної мережі, яка необхідна для підвищення природного ресурсного потенціалу території області і збереження біологічного та ландшафтного різноманіття в її межах.

Основні завдання розвитку сфери охорони здоров’я регіону на найближчий та наступні роки

Сьогодні під час розширеного засідання колегії Головного управління охорони здоров’я ХОДА начальник Головного управління Олександр Галацан у своїй доповіді озвучив основні завдання розвитку сфери охорони здоров’я регіону на найближчий та на наступні роки, на виконання яких за підтримки керівництва держави та Харківської області будуть спрямовані зусилля органів місцевої влади, керівників галузі всіх рівнів та загалу працівників сфери охорони здоров’я.

Регіональний формуляр лікарських засобів – практична допомога лікарям. Ігор Шурма

Сьогодні під час розширеного засідання колегії Головного управління охорони здоров’я заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма презентував Регіональний формуляр лікарських засобів Харківської області. «Регіональний формуляр - це перелік лікарських засобів з найбільшою доказовою базою щодо ефективності, безпеки та економічно вигідного використання їх в регіоні. Це єдиний стандарт для Харкова та області. Всі медичні установи Харківщини найближчим часом будуть забезпечені формулярами», - підкреслив Ігор Шурма.

За 2 місяці 2011 року в області сталося 10 позаштатних ситуацій на системах холодного водопостачання та 18 на системах опалення. Роман Грива

За 2 місяці 2011 року в області сталося 10 позаштатних ситуацій на системах холодного водопостачання (за аналогічний період 2010 року їх сталося 11) і 18 позаштатних ситуацій на системах опалення, у тому числі 7 - з-за припинення електропостачання (за аналогічний період 2010 року - 25 позаштатних ситуацій, у тому числі 10 з-за припинення електропостачання). Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Напрацьована модель медичного обслуговування буде більш ефективною за умови придбання гелікоптера. Ігор Шурма

Медичне обслуговування мешканців та гостей Харківської області під час проведення ЄВРО-2012 буде більш ефективним, якісним та оперативним за умови придбання гелікоптера. Про це сьогодні заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час службової наради щодо підготовки м.Харкова до ЄВРО-2012.

Головна проблема теплопостачальних підприємств - невідповідність діючих тарифів фактичним витратам. Роман Грива

Головною проблемою для теплопостачальних підприємств залишається невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання фактичним витратам підприємств з надання цих послуг. Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива. «Так, тільки за жовтень-грудень 2010 року збитки теплових підприємств з різниці в тарифах для населення склали 169,4 млн.грн», - підкреслив він.  

Система надання медичної допомоги в Харківській області розроблена на високому професійному рівні. Мартін Каллен

Заслухавши під час службової наради щодо підготовки м.Харкова до ЄВРО-2012 доповідь заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми про медичне забезпечення та надання медичної допомоги під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 р., операційний директор Турніру УЄФА ЄВРО-2012 Мартін Каллен зазначив, що система надання медичної допомоги в Харківській області розроблена на високому професійному рівні.

Рівень розрахунків підприємств теплоенергетики області за природний газ  становить 44%

З початку опалювального періоду 2010-2011 р.р. рівень розрахунків підприємств теплоенергетики Харківської області станом на 02.03.11 становить 44%. Заборгованість теплопостачальних підприємств за газ з початку опалювального сезону складає 749,6 млн.грн. Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Ступінь зношеності каналізаційних мереж і очисних споруд комунальних підприємств області складає 50% - 70%

Ступінь зношеності водопровідно-каналізаційних мереж і очисних споруд комунальних підприємств області складає від 50% до 70%. Про це повідомив в ході селекторної наради заступник начальника Державної екологічної інспекції в Харківській області Анатолій Вінник.  

Євген Савін відвідав спортивні заклади Сахновщинського району

3 березня під час робочої поїздки до Сахновщинського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Сахновщинську дитячо-юнацьку спортивну школу та фізкультурно-оздоровчий комплекс загальноосвітньої школи с. Жовтень.

Євген Савін відвідав дитячій табір «Лісовичок» у Сахновщинському районі

3 березня під час робочої поїздки до Сахновщинського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав дитячій заклад оздоровлення та відпочинку ДОТ «Лісовичок» Сахновщинської спеціальної школи-інтернату з інтенсивною педагогічною корекцією для дітей із затримкою психологічного розвитку-сиріт та позбавлених батьківського піклування.  

Євген Савін відвідав заклади культури Сахновщинського району

Під час робочої поїздки в Сахновщинський район заступник голови ХОДА Євген Савін оглянув районний будинок культури та залишився задоволений організацією його роботи та технічним станом. Голові Сахновщинської райдержадміністрації було надане доручення забезпечити  у 2011 році власні доходи закладу на рівні не менше 10% від загальної суми, виділеної на його утримання. Також в ході робочої поїздки Євген Савін відвідав Свято-Вознесенський храм в с. Великі Бучки та зустрівся з його настоятелем.  

Євген Савін провів виїзний прийом громадян у Сахновщинському районі

3 березня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін в ході робочої поїздки до Сахновщинського району провів виїзний прийом громадян. Порушені питання стосувалися виплати матеріальної допомоги на лікування дитини, ремонту приміщення центральної районної бібліотеки, забезпечення спортінвентарем та зміцнення існуючої у районі фізкультурно-оздоровчої бази. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Євген Савін взяв під особистий контроль.  

16 дітей з вадами серця з Харкова та області будуть прооперовані завдяки отриманню гуманітарної допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область отримає від міжнародної організації «International Children’s Heart Foundation» в якості гуманітарної допомоги 16 комплектів розхідних матеріалів для проведення операцій на серці. Він також зазначив, що у 2010 році з обласного бюджету були виділені кошти для проведення операцій для 40 дітей з вадами серця. «Завдяки отриманим 16 комплектам розхідних матеріалів будуть прооперовані ще 16 дітей з вадами серця (8 з Харкова та 8 з області)», - підкреслив Ігор Шурма. Операції будуть проводитися у першому півріччі 2011 року на базі Інституту загальної та невідкладної хірургії АМН України.

Відбулося засідання комісії ХОДА з питань гуманітарної допомоги

3 березня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання комісії ХОДА з питань гуманітарної допомоги. Під час засідання розглядалися питання щодо направлення до Кабінету міністрів України клопотань про визнання низки вантажів, які надійдуть до Харківської області, гуманітарними.

У цьому році планується зібрати не менше 1 млн. тонн цукрових буряків. Віталій Алексейчук

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів нараду з власниками та керівниками цукрових заводів з питань підведення підсумків роботи за 2010 рік, підготовки цукрових заводів до виробничого сезону 2011 року і посіву цукрових буряків в 2011 році.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 102 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 83 одиниць техніки і 123 дорожніх робітника. Станом на 4 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Дорогі жінки!

Ви уособлюєте все прекрасне, добре, вічне, що є у нашому житті. Вам, прекрасним, мудрим, відданим, ми завдячуємо своїми особистими здобутками. До вас звертаємося в скруті. Вам присвячуємо найніжніші почуття. Поруч з вами стаємо сильнішими. Зі святом Весни, Краси, Кохання! Нехай доля буде прихильною до вас. Нехай весна живе у вашому серці щодня, а життя буде сповненим кохання, радості, затишку. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Ярмаркові заходи на Масляну

У суботу, 5 березня, з 09:00 у Жовтневому районі Харкова (ст.м. «Холодна Гора») розпочне роботу продовольчий ярмарок, присвячений святкуванню Масляної. Урочисте відкриття ярмарку відбудеться о 10:00. Крім традиційної можливості придбати товари та продукти харчування за цінами виробників всі гості ярмарку зможуть взяти участь у забавах та конкурсах, спробувати млинці, отримати цінні призи.  

Події дня

Сьогодні, 4 березня, о 10:30 в прес-службі Федерації тхеквондо Україні (пл.Конституції, 1, Палац Праці, 5-й під'їзд, 2-й поверх) відбудеться прес-конференція за участю президента Федерації тхеквондо ВТФ України Лесика Саманджія, присвячена проведенню чемпіонатів України з тхеквондо серед дорослих та юнаків; о 12:00 в національній академії правових наук України (м. Харків, вул. Пушкінська, 70) розпочнуться щорічні загальні збори дійсних членів (академіків) та членів-кореспондентів Академії за участю голови Верховної Ради України Володимира Литвина; о 13:00 в обласній клінічній лікарні (1 поверх, вхід з вул. Данилевського) відбудеться засідання колегії Головного управління охорони здоров’я ХОДА; о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада. На порядку денному: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 10 лютого 2011 року з питання «Про стан очисних споруд в Харківській області». 2. Про розвиток природно – заповідного фонду Харківської області. 3. Про стан справ щодо забезпечення стабільного теплопостачання житлового фонду і об’єктів соціальної сфери та стан розрахунків житлово-комунальних підприємств за енергоносії; о 17:45 в ХГУ «НУА» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться підбиття підсумків XVII конкурсу «Історія моєї родини».

У Харківській області активізувалася робота з гендерних питань

Як повідомила в ході прес-конференції 3 березня начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, в Харківській області активно ведеться робота з гендерних питань. Зокрема, в Харкові з 2007 року працює Гендерний ресурсний центр, також питання рівності статей присвячені експонати Гендерного музею.

Архів документів