Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», присвячена Дню визволення Харкова

Розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», присвячена Дню визволення Харкова

У Харківському художньому музеї розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», яка організована за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників. На презентації експозиції були присутні Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Євген Савін, керівники департаментів міськвиконкому та управлінь облдержадміністрації, представники наукової і творчої еліти міста. Експозиція виставки включає більше 90 творів із зібрання Харківського художнього музею та приватних колекцій Михайла Добкіна, Іллі Лучковського, Світлани Дуденко. Це портрети та пейзажі, жанрові та декоративно-символічні композиції, промислова графіка, ескізи агітаційних панно, значків, книжкових оформлень.

«Тривалий час я цікавлюся художниками, які становлять найбільшу цінність і мають відношення до соцреалізму. Іван Іванов виділяється з величезної плеяди митців, які, не зважаючи на дуже жорсткі рамки і не дуже гарну ідеологію Радянського Союзу, примудрялися видавати роботи, які й вписувалися в цензуру, і мали високу художню цінність. З часом починаєш на рівні любителя щось розуміти в роботах соцреалістів. Так я і прийшов до Іванова. Знаючи, що ще значна кількість робіт знаходиться і в нашому художньому музеї, і в ряді приватних колекцій, з'явилася ідея зробити виставку, щоб цей художник став відомим більшій кількості харків'ян», - заявив Михайло Добкін.

За його словами, планується також провести виставку в Києві і, можливо, в Російській Федерації.

Також в експозиції, присвяченій Дню визволення Харкова, представлена ​​колекція пам'ятних медалей, зібрана Михайлом Добкіним і подарована ним місту. Надалі колекція буде розміщена в будівлі Харківської міськради.

За словами директора музею Валентини Мизгіної, виставка творів художника буде працювати до кінця вересня щодня з 10 до 17 год. у всі дні, крім вівторка. Також 24 серпня в музеї відбудеться день відкритих дверей, в рамках якого з роботами Івана Іванова безкоштовно зможуть ознайомитися всі бажаючі.

Теги