Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків став для мене рідним досить давно. Юрій Сапронов

Харків став для мене рідним досить давно. Юрій Сапронов

«Я харків'янин у першому коліні, але Харків став для мене рідним досить давно. Тому 23 серпня для мене, як і для будь-якого, хто живе в цьому місті і щиро його любить - найголовніше свято в році. Це день визволення міста, день перемоги добра над злом, життя над смертю, - зазначив у інтерв'ю газеті «Комсомольская правда» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. - Незважаючи на те, що з дня визволення Харкова пройшли десятки років, відчуття радості, відчуття єдності в цей день у харків'ян залишилось. А сам Харків 23 серпня блищить як нова копійка, тому сьогодні його взагалі неможливо не любити».  

За словами Юрія Сапронова, його сім'ю також торкнулася трагедія війни. «Я син кадрового офіцера Радянської Армії. Батько багато чому навчив мене в житті. Я пишаюся тим, що йому до цих пір не є чужим вираз "маю честь". Батько народився в 1936 році, і коли почалася війна, йому було п'ять років. А от мої діди пішли на фронт добровольцями в перший же день. Обидві бабусі отримали звістку про те, що їхні чоловіки пропали безвісти, одна - у грудні 41-го, друга - навесні 42-го», - поділився він спогадами. 

Також заступник губернатора зазначив, що в День визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників він традиційно відвідує сквер біля Вічного вогню і Меморіал в Лісопарку. «Раніше я любив приходити туди сам або з дітьми, але останнім часом зважаючи на мою державну службу приймаю участь в офіційних заходах», - доповнив він.