Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Сьогодні, 8 лютого, о 13:00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться «Зустріч поколінь», присвячена Дню пам'яті жертв Голокосту та річниці зняття блокади Ленінграда (які відзначаються 27 січня).  

Двері Харківської облдержадміністрації завжди відкриті для вирішення проблем чорнобильців. Ігор Шурма

«Враховуючи соціальну напругу, яка пов’язана з зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», нами були скликані декілька позачергових засідань Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На них були розглянуті всі пропозиції громадських організацій. Враховуючи, що чорнобильці просили ХОДА підтримати їхні вимоги, було ухвалено рішення направити від облдержадміністрації листи-звернення про необхідність взяти до уваги позиції громадських організацій при розгляді цього законопроекту до Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів,Верховної Ради України, а також до усіх народних депутатів-харків’ян», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Відповідальність за землю повинна бути взаємною. Михайло Добкін

«Повинен бути розроблений чіткий механізм передачі землі. Вона повинна бути надана тільки тим, у кого є фінансові кошти  для роботи з нею, знання і бачення, що з нею робити, - підкреслив сьогодні під час наради з питань реформування АПК України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Ми пропонуємо реальні механізми перетворення сільського господарства на інвестиційно привабливу галузь економіки. Микола Безуглий

«Міністерство аграрної політики і продовольства поставило для себе таке завдання, і з ним погодився Кабінет Міністрів, перетворити сільське господарство в інвестиційно привабливу галузь економіки, і забезпечити залучення коштів для поповнення операційних витрат та для технічного переоснащення галузі», - зазначив під час наради з питань реформування АПК перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

За рахунок державного бюджету ми не зможемо розвинути село. Михайло Добкін

Сільське господарство - це локомотив економіки, який дасть поштовх розвитку і машинобудування, і малого та середнього бізнесу, який може знайти свою нішу в переробці. Як відзначив в ході наради з питань реформування АПК 7 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб розвинути саме сільське господарство, потрібно шукати не державні дотації, а приватні інвестиції.

У рамках реформи сільського господарства планується створити державний банк для інвестування в агропромислову сферу

Одним з пунктів реформи агропромислового сектора, яку планується реалізувати в Україні, є створення державного банку, який буде займатися виключно інвестуванням в агропромисловий комплекс. Як відзначив у ході наради з питань реформування АПК 7 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, для прискорення цього процесу можна створити цей банк на базі одного з вже існуючих.

Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу підніме сільське госодарство на новий якісний рівень

При досягненні показників, які закладені в Комплексній програмі ми зможемо підняти сільськогосподарське виробництво в області на новий якісний рівень. Про це сьогодні заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 

Тваринництво є пріоритетною галуззю аграрного сектору. Віталій Алексейчук

«Тваринництво є пріоритетною галуззю аграрного сектору, - підкреслив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук в ході наради з питань реформування АПК України.- Питома вага продукції тваринництва в структурі валової продукції сільського господарства складає 36%, тоді як у 1990 році склала 54,9% ».    

Після збільшення числа стабільних сільськогосподарських підприємств одразу виникне дефіцит кваліфікованої робочої сили. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради з питань реформування АПК 7 лютого звернув увагу на необхідність змін в системі сільськогосподарської освіти. «Ми повинні дуже серйозно придивитися - чи зможемо ми існуючими вузами при повній відсутності середньої спеціальної технічної освіти забезпечити механізаторами та іншими фахівцями село для роботи на тій техніці, яка може давати хороший результат. Поки попит на трудову силу невеликий, люди справляються без проблем, але як тільки збільшиться число добре працюючих підприємств, відразу виникне дефіцит кваліфікованої робочої сили. Необхідно вчасно почати її готувати», - підкреслив голова області.  

У сільському господарстві має бути державне регулювання. Михайло Добкін

Націнка торгових мереж на деякі види сільськогосподарської продукції в Україні становить в середньому 35 - 40%, тоді як закупівельна ціна сировини у виробника часто невиправдано низька. Щоб ліквідувати цю несправедливість, в сільському господарстві необхідне державне регулювання, - підкреслив 7 лютого в ході наради з питань реформування АПК голова ХОДА Михайло Добкін.

Держава має визначитися зі шляхами розвитку цукрової галузі. Михайло Добкін

На даний момент виробництво цукру та вирощування цукрових буряків нерентабельно, оскільки немає єдиної державної політики в цьому відношенні, - підкреслив 7 лютого в ході наради з питань реформування АПК голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область надасть максимальну підтримку реформуванню агропромислового комплексу. Михайло Добкін

Підбиваючи підсумки наради з питань реформування АПК, яка відбулася в Харкові 7 лютого, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що реалізація запланованих реформ дасть потужний поштовх розвитку сільського господарства України.

Одним з найважливіших завдань сільгоспвиробництва є охорона і підвищення родючості грунтів. Віталій Алексейчук

Важливим завданням сільськогосподарського виробництва є раціональне використання сільськогосподарських угідь та збереження і відтворення їх продуктивності. Про це сьогодні в ході наради з питань реформування АПК України заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 

В Харківській області розробляється комплексна програма інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового виробництва та земельної реформи

Як заявив сьогодні в ході наради з питань реформування АПК України заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, з метою вирішення проблем розвитку сільського господарства і земельної реформи в Харківському регіоні розробляється «Комплексна програма інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового виробництва та земельної реформи Харківської області у 2011-2015 роках та на період до 2020 року».  

У листопаді 2011 року в Харківській області гречка буде коштувати близько 9 грн. за кг. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в Україні з 27 областей гречка є тільки в 3 областях, в т.ч. і в Харківській. «У нашому регіоні працюють 3 найбільших агротрейдери, які займаються поставками гречки. Ними сформований резерв у розмірі 2600 т гречки. Середнє споживання гречки в області - 450-500 т на місяць. З агротрейдерами ми домовилися про те, що в інші області гречка не буде вивозитися, і буде представлена тільки на харківському ринку. Моніторинг ціни на гречку в торгових мережах проводиться щодня. Станом на 4 лютого середня ціна в області становила 16,9 грн. за кг», - підкреслив Юрій Сапронов.

Недофінансування АПК є коренем всіх проблем в галузі. Микола Безуглий

Коренем всіх проблем, які за останні роки виникли в агропромисловому комплексі нашої держави, є постійне недофінансування галузі. Про це в ході наради з питань реформування АПК України заявив перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

Ціни на продукти харчування в Харківській області одні з найнижчих в Україні. Юрій Сапронов

«Ціни на продукти харчування в Харківській області протягом 2010 року зростали значно повільніше, ніж в інших областях. Саме тому Харківська область входить в трійку лідерів по дешевизні 12 з 19 продуктів харчування, які становлять основну споживчу корзину, і ціни на які постійно відстежуються. Це офіційні дані державного комітету статистики», - зазначив сьогодні на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення призведе до іншого фінансування всієї галузі. Михайло Добкін

Після скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення керівники агропромислових підприємств почнуть по-новому ставитися до землі, на якій працюють, і будуть намагатися розумно використовувати її ресурс,- підкреслив 7 лютого в ході наради з питань реформування АПК голова ХОДА Михайло Добкін.

Успіх багатьох реформ, які проводяться в нашій країні, буде залежати від реалізації реформи АПК. Михайло Добкін

Як зазначив 7 лютого в ході наради з питань реформування агропромислового комплексу голова ХОДА Михайло Добкін, реформування сільського господарства має величезне значення для розвитку всієї економіки України.

У Харкові розпочалася нарада з питань реформування АПК

Сьогодні в Харкові розпочалася нарада з питань реформування агропромислового комплексу України.У нараді бере участь Перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Віталій Алексейчук і Юрій Сапронов, а також керівники управлінь ХОДА, голови РДА та їх профільні заступники, мери міст Харківської області та керівники сільськогосподарських підприємств. У ході наради будуть розглянуті основні проблеми агропромислового комплексу України в цілому і Харківської області, зокрема, а також шляхи їх вирішення і основні напрями реформ, які передбачається здійснити у сфері АПК.

У Харківській області найнижчі в Україні ціни на основні соціальні сорти хліба. Юрій Сапронов

«Підписання меморандуму про збереження стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів в Харківській області в 2011 році - це реальний показник того, що, коли мова йде про соціально незахищені верстви населення, тут немає місця політиці та ринковій конкуренції. Ні для кого не секрет, що 91% ринку хлібобулочних виробів Харківської області належить двом виробникам: хлібозаводам «Кулиничі» і «Салтівський». Я дякую керівникам цих підприємств за те, що вони знайшли власні внутрішні ресурси і змогли знизити або зафіксувати ціни на 4 основні соціальні сорти хліба, незважаючи на подорожчання борошна, цукру, паливно-мастильних матеріалів, збільшення мінімальної зарплати», - зазначив сьогодні на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Ми будемо продовжувати роботу по налагодженню співпраці бізнесу і влади. Михайло Добкін

Як зазначив 7 лютого під час підписання Меморандуму порозуміння між органами влади, пекарями і продавцями хліба голова ХОДА Михайло Добкін, подібні угоди дають видимий позитивний результат, тому робота у цьому напрямку буде продовжена і надалі.

До нового врожаю ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області залишиться незмінною. Михайло Добкін

Підписаний сьогодні Меморандум порозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба дозволить уникнути підвищення цін на соціальні сорти хліба як мінімум до нового врожаю. Про це повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Робота, яка була зроблена нами в минулому році, дозволила нам залишитися єдиною областю в Україні, яка в 2010 році з лютого не піднімала ціни на хлібобулочні вироби. Сьогодні ми підписуємо новий Меморандум, який дозволить нам зберегти стабільні ціни на хліб. До нового врожаю ціна на соціальні сорти хліба залишиться у нас незмінною», - підкреслив голова області.  

У Харкові підписано Меморандум взаєморозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба

7 лютого в Харківській облдержадміністрації відбулася церемонія підписання МЕМОРАНДУМУ взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Державною інспекцією по контролю за цінами в Харківській області, Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, Головним харківським обласним управлінням у справах захисту прав споживачів, виробниками борошна, хліба і хлібобулочних виробів та супермаркетами продовольчого профілю. Мета Меморандуму - це збереження стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів в Харківській області в 2011 році.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 562,3 км автошляхів та використано на забезпечення безпечного проїзду 117,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 66 одиниць техніки і 93 дорожніх робочих.  

Михайлу Добкіну подарували дві раритетні книги

У день народження бібліотека Михайла Добкіна поповнилася історією харківського літописця Дмитра Багалія початку XX століття і Євангелієм донаполеонівського періоду. Такий подарунок зробила йому родина харківський пенсіонерів Яніни та Володимира Шиндлерів. Про це йде мова в статті, опублікованій у газеті «Комсомольська правда в Україні».

Голова Зміївської РДА провів особистий прийом громадян

Голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці району звернулися до голови РДА, стосувалися встановлення індивідуального опалення; вуличного освітлення вулиць: Комсомольської, Чемужівської та Лугової у м. Зміїв; перерахунку пенсії; перерахунку заборгованості за послуги ЖКГ та ін.

Постраждалим від пожежі мешканцям с. Кулиничі надали матеріальну допомогу

За інформацією Харківської райдержадміністрації, в с. Кулиничі Харківського району відбулося вручення матеріальної допомоги громадянам, постраждалим від пожежі, яка відбулася на початку 2011 року. Окрім матеріальної допомоги всім постраждалим від пожежі була надана можливість оглянути майбутнє житло. 

У Валківському районі упорядковуються сільські мережі водопостачання

У Валківському районі Харківської області сільські мережі водопостачання передаються у комунальну власність. Це дозволить налагодити роботу з обслуговування мереж кваліфікованими спеціалістами та спеціальною технікою, що в свою чергу забезпечить безперебійну роботу водопостачання до відповідних сіл. Як повідомляє офіційний сайт Валківської РДА, наразі вже проведено громадське обговорення з питання передачі водоводу на баланс КП «Вода» в селі Серпневе, де більшість мешканців вирішили це питання позитивно. На черзі - відповідна робота у Перекопі.  

Події дня

Сьогодні, 7 лютого, о 12:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Меморандуму між обласною державною адміністрацією, органами державного контролю, виробниками борошна, хліба і хлібобулочних виробів та супермаркетами продовольчого профілю. О 14:00 у великій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться нарада з питань реформування агропромислового комплексу України за участю першого заступника Міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Безуглого.

Архів документів