Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував міжнародний тенісний турнір серед спортсменів-візочників «Кубок губернатора»

У Харкові стартував міжнародний тенісний турнір серед спортсменів-візочників «Кубок губернатора»

Сьогодні на літніх кортах харківського клубу «Спорт&Корт» стартував міжнародний тенісний турнір серед спортсменів-візочників «Кубок губернатора». Цього року турнір вперше проводиться як частина світової професійної серії «NEC Wheelchair Tennis Tour». У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Євген Савін.

Михайло Добкін привітав усіх присутніх з Днем міста Харкова і з Днем Незалежності і побажав усім здоров'я, успіхів, реалізації всіх найсміливіших планів та процвітання Харкову та Україні.

Звертаючись до учасників турніру, голова ХОДА подякував усім за те, що вирішили брати участь в турнірі, і побажав цікавих спортивних баталій. «Харків - місто, що є першим в багатьох починаннях. Багато речей, які відбуваються у нас, є дивовижними і унікальними навіть для економічно сильних європейських держав. Я не сумніваюся у щирості слів чиновників Міжнародної федерації тенісу, які висловлюють своє здивування і захоплення рівнем і умовами, в яких люди займаються тенісом в Харкові. Бажаю всім учасникам отримати задоволення від турніру, і щоб всі без винятку, у кого буде така мета, вибороли право виступати на найближчих Паралімпійських іграх і посіли там гідні місця».

Перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов зазначив, що цього року турнір «Кубок губернатора» вперше проходить під егідою Міжнародної федерації тенісу. «Коли Михайло Добкін запропонував організувати секцію тенісу, в якій займалися б люди з обмеженими фізичними можливостями, ніхто не вірив, що нам все це вдасться. Минуло всього 3 роки, і сьогодні ми вже вітаємо в Харкові наших друзів з 6 країн. Дякую всім учасникам турніру, які, незважаючи на всі негаразди в житті, залишаються життєрадісними, працьовитими та власноруч творять свою долю. Спасибі велике за те, що ви приїхали до Харкова», - підкреслив Юрій Сапронов.