Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Авторитет влади залежить в першу чергу від ставлення до громадян. Василь Хома

«Авторитет влади залежить не тільки від соціально-економічних показників і місця в рейтингу, він в першу чергу залежить від того, як зустрічають людей в органах влади, і наскільки сумлінно ми ставимося до цієї роботи. Кожен чиновник, який приймає громадян, в першу чергу повинен приміряти на себе формулу «як би ти хотів, щоб ставилися до тебе». Виходячи з цього, ми з вами повинні розуміти, що одна паршива вівця в стаді може зіпсувати авторитет всіх людей, які працюють сумлінно», - зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Увага! Брифінг!

Сьогодні, о 17:00, в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться брифінг заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми за підсумками службової перевірки інциденту у громадській приймальні ХОДА.  

Туристичні маршрути ознайомлять з культурними цінностями наших народів. Всеволод Філіпп

«Туристичні, культурні та спортивні обміни - це ціла палітра проектів, які зараз набирають обертів в культурних взаєминах наших країн», - наголосив сьогодні Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.  

У 2011 році в Харківській області планується відкрити 5 Кабінетів російського світу

Як повідомив 4 лютого під час брифінгу в Харкові Генеральний консул Російської Федерації у місті Харків Всеволод Філіпп, в 2011 році в регіоні буде продовжена програма з відкриття Кабінетів російського світу в районах Харківської області.

Україну та Росію пов'язує не тільки спільна історія. Всеволод Філіпп

 Як зазначив сьогодні під час брифінгу Генеральний консул РФ у Харкові Всеволод Філіпп, у Росії та Україні не тільки загальна історія, але також духовне та культурне коріння. «У кожної з наших країн свій національний колорит, тому співпраця у галузі культури для нас має дуже важливе значення. Цей напрямок створює сприятливий фон для співпраці в сферах економіки, науки та освіти», - зазначив він.     

Регіональні зв'язки є сьогодні основним напрямком міждержавних російсько-українських відносин. Всеволод Філіпп

Як зазначив 4 лютого в ході брифінгу в Харкові Генеральний консул Російської Федерації у місті Харків Всеволод Філіпп, Харківська область дуже активна в процесі зміцнення і розширення міжрегіональних зв'язків. За його словами, на даний момент близько 4 проектів, ініційованих Харківщиною, знаходиться на узгодженні у відповідних суб'єктах РФ.

Питанню інноваційного співробітництва Харківської області та Російської Федерації приділяється особлива увага. Юрій Сапронов

У Харківській області націлені на інноваційний розвиток регіону, а також на розширення співробітництва з Російською Федерацією у сфері інновацій, - підкреслив під час брифінгу 4 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

На базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна буде створена перша україно-російська лабораторія спільних досліджень

Харківська область має великий науковий потенціал. Підкреслив сьогодні в ході брифінгу Генеральний консул Російської Федерації у Харкові Всеволод Філіпп. «Для нас дуже важлива співпраця у сфері спільних досліджень, що ведеться на базі вищих навчальних закладів двох областей, - зазначив Всеволод Філіпп.   

Відкрита зовнішня політика двох держав дозволила збільшити товарообіг між Харківською областю і Російською Федерацією

Про це в ході брифінгу за підсумками робочої зустрічі в облдержадміністрації заявив Генеральний Консул Російської Федерації у м. Харків Всеволод Філіпп. «Сьогодні існують угоди і правова база не тільки на рівні держави та областей, сьогодні йде процес укладання угод та договорів на рівні районних адміністрацій, конкретних підприємств. Це, зокрема, і дозволило збільшити товарообіг», - підкреслив Всеволод Іванович. Співпраця наших країн у плані реалізації прикордонних і міжрегіональних зв'язків входить до числа пріоритетних напрямків роботи.  

Харківська область розширює співробітництво з регіонами Російської Федерації

Як повідомив у ході брифінгу 4 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в Харківській області не припиняється робота з розширення міжрегіональних зв'язків з Російською Федерацією. Зокрема, на даний момент робота ведеться в кількох напрямах.

Засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, будуть відбуватися в міру необхідності. Ігор Шурма

3 лютого під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час засідання розглядалися питання про виконання доручень голови Координаційної ради від 28 січня 2011 року; про надання житла інвалідам-чорнобильцям в м. Харкові; про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2010 року №947 «Про запровадження електронної соціальної картки»; про розгляд проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» в частині надання пільг постраждалим громадянам 2 та 3 категорій при виході на пенсію.

У Харкові відбудеться круглий стіл, присвячений торговельно-економічного співробітництва Харківської та Бєлгородської областей

9 лютого 2011 року у Харкові відбудеться круглий стіл, присвячений торговельно-економічному співробітництву Харківської та Бєлгородської областей. Про це в ході брифінгу повідомив Генеральний консул Російської Федерації у Харкові Всеволод Філіпп.

2011 рік - це рік регіоналізації у відносинах між Україною і Росією. Юрій Сапронов

Як повідомив у ході брифінгу 4 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, одним із основних завдань у сфері міжнародних відносин на 2011 рік є регіоналізація співробітництва України і Російської Федерації.

Бюджетні організації Харківщини почали розраховуватися за газ

На 3 лютого бюджетними організаціями виплачено 8 млн. грн. за спожитий газ і ще 16 млн. грн. знаходиться в Головному управлінні державного казначейства України в Харківській області для виконання. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

Рівень розрахунків Харківської області за спожите тепло становить 78,4%

На сьогоднішній день рівень розрахунків споживачів Харківської області за спожите тепло становить 78,4%. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Година влади» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, рівень розрахунків за такий же період минулого року становив 65%. Дулуб зазначив, що це результат серйозної роботи, проведеної з усіма боржниками області, який досягнутий завдяки тому, що харків'яни, бюджетні організації та госпрозрахункові споживачі в даний час намагаються розплачуватися за газ.

З 1 лютого всі теплопостачальні підприємства області працюють за новими тарифами. Валентин Дулуб

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, з 1 лютого всі підприємства області постачають тепло за новими тарифами. У Харкові нові тарифи вступлять в дію в березні. «У нашій області подорожчання послуги теплопостачання буде незначним, оскільки ми постійно тримали руку на пульсі тарифів, і якщо в деяких регіонах нові тарифи не затверджувалися 5 років, то у нас вони змінювалися в міру необхідності, тому тарифи зростуть на 10-12% по Харківській області , і приблизно до 15% у Харкові», - зазначив заступник голови ХОДА.

У Харківській облдержадміністрації обговорили шляхи співпраці з Російською Федерацією

У залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася робоча нарада керівництва Харківської області з представниками Генерального консульства Російської Федерації у м.Харкові з питань співробітництва та взаємодії  протягом 2010 року та про подальші плани співпраці на 2011 рік. Генеральний консул Російської Федерації у м.Харків Всеволод Філіпп висловив упевненість, що сьогодні питання міжрегіональної співпраці увійшли до числа пріоритетних у роботі консульства і підкреслив, що подібна зустріч у практиці Генерального консульства проходить вперше.

ДРІТ погасив 3 млн. 20 тис. грн. боргів

На сьогоднішній день підприємство ДРІТ погасило 3 млн. 20 тис. грн. боргів. Ніяких питань до підприємства з боку «Нафтогаз України» немає, і подача газу припинена не буде. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Година влади» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

Показники діяльності протитуберкульозної служби області – відповідь скептикам, які пророкували нам крах після її реформування. Ігор Шурма

«Харківський стандарт організації протитуберкульозної служби вже дає перші результати і доводить, що реформування цієї служби було вкрай необхідним. Всі скептики, які кидали тінь на доцільність такої роботи та пророкували нам крах, сьогодні повинні визнати, що були неправі, бо ті показники, які досягнуті лише за 1 рік роботи, вражають. Рівень захворюваності на туберкульоз знизився на 20% порівняно з останніми 2 роками і є на 20% нижчим, ніж середній показник по Україні; показник виходу на інвалідність через захворювання на туберкульоз в 2 рази нижчий, ніж по Україні; захворюваність на туберкульоз серед підлітків і дітей знизилася на 30%», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Будівля Харківського обласного протитуберкульозного диспансеру №1 відповідає європейським стандартам

«Можна невелику кількість коштів розмазувати по великій кількості медичних закладів і в результаті не добитися ніякого результату. Можна піти складним шляхом - оптимізувати мережу, вибрати пріоритети і зробити так, щоб лікарям не було соромно, коли вони приймають пацієнтів в напівзруйнованих будинках з повною відсутністю медикаментів або перев'язувального матеріалу. Сьогодні дана відповідь всім тим, хто переживав за це. Переживали медики, пацієнти, правозахисники. Сьогодні я спілкувався з медичними працівниками і побачив повне задоволення від того, що вийшло», - сказав Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади», коментуючи відкриття нового корпусу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1.

Тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. Євген Савін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході робочої поїздки в місто Лозову Харківської області оглянув міський Палац культури і Лозівський районний будинок культури. На його думку, тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. «Але нашим основним завданням є пропаганда здорового способу життя та культурної самореалізація населення району», - зазначив Євген Євгенович.  

У Харкові планується побудувати нове приміщення Обласного онкологічного диспансеру. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК розповів про плани у сфері медицини на 2011 рік: «Ми продовжимо роботу по зміцненню матеріально-технічної бази міжрайонних медичних центрів. Цього року ми плануємо провести капітальні ремонти операційних блоків в 4 міжрайонних центрах (Вовчанськ, Мерефа, Валки, Чугуїв). Крім того, у Вовчанському міжрайонному медичному центрі відкриється нове приміщення дитячої консультації, на яке так довго очікують мешканці району. В першому півріччі ми здамо в експлуатацію терапевтичний корпус на 90 ліжок Липецької дільничної лікарні. Також ми продовжимо роботу з облаштування реанімаційних відділень в обласній клінічній лікарні та обласній клінічній дитячій лікарні, а також з придбання нового обладнання. В системі координат єдиного медичного простору це будуть базові заклади, де люди зможуть отримувати третій рівень медичної допомоги».

Палац спорту «Юність» може стати однією з найсучасніших спортивних споруд Харківської області

 «Палац спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» зазнав певного руйнування у зв'язку з подіями на арсеналі в м. Лозова в 2008 році, а також з причини його фізичного старіння. Сьогодні стан будівлі Палацу спорту вимагає оперативного втручання - серйозних ремонтних робіт», - зазначив у ході огляду  Палацу спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» заступник голови ХОДА Євген Савін.  

Спортивно-оздоровча база «Бритай» повинна отримати друге життя. Євген Савін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході робочої поїздки в місто Лозову Харківської області оглянув спортивно-туристичну базу «Бритай».  

Заступник голови ХОДА Євген Савін провів особистий прийом громадян в місті Лозова

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у рамках робочої поїздки в місто Лозова провів особистий прийом громадян.  

Юрій Сапронов зустрівся з керівництвом компанії «Skoda»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з директором торгового відділу зовнішніх зв'язків з країнами СНД і Прибалтики компанії «Skoda» Владиславом Козаком. У ході зустрічі обговорювались напрямки співробітництва підприємств Харківської області з компанією «Skoda».

Загрози відключення теплопостачання в Харківській області немає

3 лютого в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відзначив, що загрози відключення теплопостачання у Харківській області немає, і нагадав про необхідність розраховуватися за спожитий газ.  

Харківська область отримала 33 млн.грн. на забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет. Ігор Шурма

«Питання забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет є надзвичайно гострим. Свого часу, працюючи у Харківській міській раді, ми добилися децентралізації поставок інсулінів, чим вдалося зняти напругу. Сьогодні існують певні правила гри між Кабінетом міністрів України та обласною державною адміністрацією. Цього року ми отримали з державного бюджету цільову субвенцію у розмірі 33 млн.грн. на придбання інсулінів. З них 16 млн.грн. було передано м.Харкову, решта коштів буде використана для потреб Харківської області. Цих коштів вистачить на забезпечення інсулінами до кінця 2011 року. Крім того, з обласного бюджету та бюджету м.Харкова вже виділені кошти для закупівлі інсулінів на перший квартал наступного року, адже ні для кого не секрет, що в січні-лютому ніхто не виділяє грошей і тендерні процедури не проводяться», - повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Влада має визнати, що вона надає населенню послуги. Михайло Добкін

Як підкреслив 3 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, представники влади мають визнати, що вони надають населенню певні послуги, і прагнути робити свою роботу максимально якісно.    

Голова Харківської обласної адміністрації перебуває з робочим візитом у Києві

4 лютого голова Харківської області Михайло Добкін знаходиться в Києві. У ході робочого візиту голови ХОДА запланована зустріч з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим для вирішення поточних питань розвитку Харківської області.

Архів документів