Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області стартував Гендерний марафон «Ми рівні, адже ми цього варті!»

З 1 по 20 березня в Харківській області проводиться Гендерний марафон «Ми рівні, адже ми цього варті!», який проводиться в регіоні вже вдруге. Як повідомила в ході прес-конференції 3 березня начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, мета марафону - привернення уваги суспільства до проблем жінок.

Спільними зусиллями обласної влади та прокуратури у 2010 році повернуто 105 млн.грн. боргів із зарплати. Ігор Шурма

У 2010 році за фактами умисної невиплати заробітної плати та вчинення інших злочинів у сфері оплати праці органами прокуратури порушено 95 кримінальних справ, з яких 82 направлено до суду; за 857 документами реагування до відповідальності притягнуто 573 посадовці; погашено майже 105 млн.грн. заборгованості із виплати зарплати. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харківській області потрібно ще 2-3 дитячих реанімобіля. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні Обласна дитяча клінічна лікарня №1 має 1 повністю оснащений реанімобіль, але його навантаження показує, що області потрібно мати ще 2-3 таких реанімобілі. «Кількість виїздів реанімобіля постійно збільшується. Він проходить більше 120 тис.км на рік. Якщо ми хочемо мати гарантію порятунку дітей, нам потрібно мати більше автомобілів. Це дуже гостре питання, і ми будемо робити все, щоб закупити ще 2-3 реанімобілі», - підкреслив Ігор Шурма.

Нове відділення неонатальної реанімації Обласної дитячої клінічної лікарні відповідає сучасним міжнародним стандартам. Ігор Шурма

«Нове відділення неонатальної реанімації Обласної дитячої клінічної лікарні №1 є зовсім іншим за своєю філософією та матеріальним оснащенням, які відповідають сучасним міжнародним стандартам. Ця установа - знакова для медицини Харківщини, оскільки тут рятують життя дітям з усієї області. Тому влада і в подальшому буде приділяти особливу увагу забезпеченню обладнанням Обласної дитячої клінічної лікарні», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Всі борги перед співробітниками ХЕМЗа виплачені в повному обсязі. Володимир Бабаєв

«На ХЕМЗі робота йде послідовно, виплачується зарплата, практично всі борги перед співробітниками виплачені в повному обсязі за винятком інфляційних нарахувань.Ті 129 осіб, які пішли на інші підприємства, всі зароблені гроші отримали», - повідомив 3 березня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. За його словами, на даний момент підприємство знаходиться в активній стадії реформ. По їх закінченню штат підприємства приватної форми власності, створеного на базі ХЕМЗа, становитиме, ймовірно, 500 людей, а на державному підприємстві працюватиме 120-130 співробітників.

У план санації заводу імені Шевченка вносяться корективи. Володимир Бабаєв

На даний момент ситуація на заводі імені Шевченка залишається досить серйозною. Як відзначив 3 березня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, затверджений план санації себе не виправдав, у зв'язку з чим до нього вносяться корективи.

Харківська область налагоджує з Нідерландами співпрацю у сфері сільського господарства

Харківська область зацікавлена у співпраці з Нідерландами у сфері сільського господарства. Зокрема, мова про це йшла 3 березня у ході зустрічі Першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом.

В Обласній дитячій клінічній лікарні №1 відкрито нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених (неонатальної реанімації) КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1». Для проведення реконструкції, а також капітального ремонту частини приймального відділення в 2010 році з обласного бюджету було виділено 3,8 млн. грн. Крім того, лікарня отримала реанімаційне та наркозно-дихальне обладнання на суму 778 тис. грн.

Вступив у заключний етап XVII загальноакадемічний конкурс ХГУ «НУА» «Історія моєї родини»

4 березня в 17:45 в ХГУ «НУА» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться підбиття підсумків XVII конкурсу «Історія моєї родини». У програмі: нагородження переможців і прем'єра вистави за п'єсою Е.Сигла «Історія кохання» народного студентського театру «На Лермонтовській, 27», з яким 25 березня познайомився паризький глядач.

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом

У Харкові з офіційним візитом перебуває делегація Посольства Королівства Нідерланди в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом. Сьогодні з паном послом зустрівся перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Також на зустрічі були присутні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров відвідав заклади освіти району

Голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров 2 березня побував з робочим візитом в закладах освіти району. Основним завданням, яке ставить перед собою районна влада, є забезпечення сталого функціонування закладів освіти в зимовий період. За результатами огляду Олександр Гусаров відзначив, що всі навчальні й дитячі заклади забезпечені якісним гарячим харчуванням. « Діти мають добре харчуватися, адже вони рухливі і потребують багато енергії, а особливо з урахуванням нинішньої морозної зими», – зазначив він.

Питання вирощування та переробки цукрових буряків – на контролі обласної влади

2 березня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук зустрівся із заступником голови Сумської обласної державної адміністрації Сергієм Слизьким та Президентом харківської корпорації «Бісквіт-Шоколад» Аллою Коваленко. В ході робочої зустрічі відпрацьовані питання вирощування цукрових буряків в Охтирському районі Сумської та Богодухівському районі Харківської областей та реалізації отриманої цукросировини.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 221 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 88 одиниць техніки і 130 дорожніх робітника. Станом на 3 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

До відома районів області доведені прогнозовані площі посівів ярих сільськогосподарських культур під урожай 2011 року

2-3 березня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук проводить наради-співбесіди із заступниками голів районних державних адміністрацій та начальниками районних управлінь агропромислового розвитку, на яких до керівників доводяться прогнозовані площі посівів ярих сільськогосподарських культур під урожай 2011 року (згідно Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу області на 2011 рік).

Події дня

Сьогодні, 3 березня, об 11:00 в КЗОЗ "Обласна дитяча клінічна лікарня №1" (вул.Клочківська, 337а) урочисто відкриється відділення неонатальної реанімації; об 11:00 в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти (пл. Свободи, 6) розпочнеться всеукраїнська нарада з питань закінчення 2010-2011 навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії 2011 року; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах сім"ї та молоді ХОДА Лариси Козлової до відкриття Гендерного марафону "Ми рівні, бо ми того гідні" та виставки "100 років – 100 сторінок", присвячених 100-річчю Свята 8 Березня.

Кошти благодійного аукціону підуть на утримання Національного парку «Гомільшанські ліси»

На сьогоднішній день Національний природний парк «Гомільшанські ліси», який знаходиться на території Зміївського району, є збитковим підприємством через його недостатнє фінансування. «Єдиний спосіб отримувати дохід і приділяти належну увагу заповіднику - це створення туристичних маршрутів та послуг рекреаційного характеру», - сказав сьогодні на прес-конференції голова Зміївської РДА Євген Мураєв.

9 з 12 курсантів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою виписані з лікарні. Ігор Шурма

«Стан здоров’я всіх курсантів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, які були госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню, є абсолютно нормальним. 9 з них вчора були виписані додому. Ще троє, у яких був підтверджений грип типу А/H1N1, поки що перебувають в лікарні. Їх можна було виписати ще вчора, але для перестраховки їх залишили в лікарні ще на 1-2 дні», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Цього року ми не зменшимо обсяг допомоги людям, які потребують операцій з приводу катаракти, зубопротезування та слухопротезування. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, минулого року з обласного бюджету було виділено майже 3 млн.грн. на слухопротезування, і цього року обсяги фінансування не будуть зменшені. Теж саме стосується фінансування операцій з приводу катаракти та зубопротезування. «Ще рік тому ніхто нічого не робив для вирішення цих проблем. Минулого року ми вирішили зробити прорив, оскільки вважаємо, що кожна людина повинна бачити, чути та їсти. Тому для нас пріоритетними є програми з проведення операції з приводу катаракти, слухопротезування та зубопротезування. Цього року ми не збираємося зменшувати обсяги надання допомоги. Наша мета - закрити потребу на 100%», - підкреслив Ігор Шурма.

На базі комп'ютерного забезпечення сільських та районних бібліотек будуть створені інформаційні туристичні пункти

Як повідомив в ході прес-конференції 2 березня начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, наявне в районах комп'ютерне обладнання, в тому числі й отримане в рамках програми «Бібліоміст», буде використовуватися для створення мережі інформаційних туристичних пунктів. «При розвитку мережі ми плануємо на неї накласти мережу туристичних інформаційних пунктів. Ви знаєте, що вже в даний момент закінчується реєстрація організаційно-методичного центру туризму, у нас буде сформований обласний туристичний інформаційний центр, і наступним етапом в районах будуть організовуватися туристичні інформаційні пункти. Це дозволить оптимізувати наші дії», - сказав він. Як відзначила у свою чергу директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостка, деякі Централізовані бібліотечні системи, які брали участь у конкурсі «Бібліоміст», у проектах закладали саме розвиток зеленого туризму на Харківщині.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Чугуївському районі

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Чугуївському районі. Порушені громадянами питання стосувалися виплати матеріальної допомоги на лікування дитини, розпаювання земель та нагородження. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

11 березня відбудеться прес-тур по туристичних об'єктах Харківської області

Як повідомив в ході прес-конференції 2 березня начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов, в Харківській області активно ведеться робота з підготовки туристичних об'єктів регіону до Євро-2012. У першу чергу мова йде про інфраструктуру. 11 березня відбудеться прес-тур, метою якого є перевірка готовності туристичної інфраструктури Харківщини до чемпіонату. «Ми вже спланували цей прес-тур, і 11 березня ми покажемо представникам ЗМІ кілька найбільш значущих об'єктів у Харківській області для того, щоб подивитися на початкові елементи готовності туристичної інфраструктури до Євро-2012», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Закінчується розробка сайту Харківського туристично-інформаційного центру

Закінчується розробка і тестування сайту туристично-інформаційного центру. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 березня начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Харківська область посіла 2 місце в Україні за кількістю переможців другого раунду програми «Бібліоміст»

Бібліотеки Харківської області активізували свою участь у програмі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ». Так, якщо в першому раунді програми брали участь тільки 4 Централізовані бібліотечні системи, то в другому - вже 17.

Зустрічаємо весну разом!

У неділю, 6 березня, в с. Коропові Хутори Зміївського району Харківської області вперше відбудеться небачене за масштабами народне гуляння на честь свята Масляної. З ініціативою започаткування нової гарної традиції в нашому регіоні виступила адміністрація Зміївського району та отримала всіляку підтримку обласної державної адміністрації.

Мешканці Харківської області у 2010 році отримали більше 1700 слухових апаратів. Ігор Шурма

За кошти обласного бюджету у 2010 році в межах реалізації заходів обласної програми «Здоров'я Слобожанщини» для дітей Харківської області було закуплено 157 слухових апаратів на суму 713 тис.грн. З урахуванням слухових апаратів, закуплених за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів, у 2010 році отримали слухові апарати 192 дитини Харківської області. Всього у 2010 році мешканці Харківської області отримали більше 1700 слухових апаратів 10 модифікацій. Загальна вартість отриманих апаратів – майже 1,9 млн.грн. (вартість 1 апарату – від 1250 грн. до 4000 грн.). Про це сьогодні під час благодійної акції з вручення слухових апаратів повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Більше 50 бібліотек на Харківщині отримають 163 комп’ютери в рамках програми «Бібліоміст»

Оголошено результати другого раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ», який стартував 5 жовтня 2010 року. У другому раунді конкурсу з Харківської області взяли участь 17 централізованих бібліотечних систем, 11 з яких стали переможцями і отримають набори комп’ютерного обладнання.

Більшість пожеж відбуваються в житлових будинках

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації повідомляє, що за статистикою більшість пожеж відбуваються в житлових будинках. Причини їх практично завжди однакові – застарілі комунікації, несправна електропроводка, паління в недозволених місцях і залишені без нагляду електроприлади.

Лише об’єднавши зусилля можливо подолати біду. Ігор Шурма

Сьогодні у Харкові відбулася благодійна акція, в рамках якої були вручені слухові апарати 15 дітям з різних регіонів України, в т.ч. 8 мешканцям Харківської області, та проконсультовані 4 дитини з важкою щелепно-лицьовою патологією, в т.ч. 2 мешканці Харківської області. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Часткова або повна втрата слуху – це велика біда. Для того, щоб її подолати замало зусиль облдержадміністрації чи окремих бізнес-структур, які намагаються надати благодійну допомогу. Лише спільними зусиллями влади та соціально відповідального бізнесу можна подолати цю проблему. У нашій роботі ми постійно намагаємося знайти людей доброї волі, для яких соціальна складова є беззаперечним атрибутом їхнього бізнесу, і, на щастя, в Харківській області є чимало таких благодійників», - зазначив Ігор Шурма.

Про вступну кампанію-2011 - на всеукраїнській нараді

Завтра, 3 березня, о 11:00 у Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти (пл.Свободи, 6) під головуванням керівника Всеукраїнського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої відбудеться всеукраїнська нарада з питань закінчення 2010-2011 навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії 2011 року. У нараді візьмуть участь керівники українських регіональних центрів оцінювання якості освіти, заступники начальників Головних управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій усіх областей, включаючи республіку Крим, міста Севастополь та Київ, начальники відділів освіти районів і міст Харківської області.  

У Харкові відбудуться Чемпіонати України з тхеквондо ВТФ серед дорослих та юнаків

Чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед дорослих і чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед юнаків відбудуться 6-9 березня 2011 року в Харкові, в КП «Харківський Палац спорту».  Про це повідомляє прес-служба Федерації тхеквондо ВТФ України. Ці чемпіонати є першими офіційними всеукраїнськими змаганнями в 2011 році, в яких візьмуть участь практично всі провідні тхеквондисти країни. Організатори чемпіонатів - Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний олімпійський комітет України, Федерація тхеквондо ВТФ України, Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.  

Архів документів