Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському художньому музеї розпочинає роботу виставка «Нові надходження. 1991-2011», присвячена 20-річчю Незалежності України

В Харківському художньому музеї розпочинає роботу виставка «Нові надходження. 1991-2011», присвячена 20-річчю Незалежності України

Сьогодні о 16 годині в Харківському художньому музеї розпочинає роботу виставка «Нові надходження. 1991-2011», присвячена 20-річчю Незалежності України. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор музею Валентина Мизгіна. За її словами, ця експозиція – свідоцтво щоденної кропіткої праці науковців музею щодо поповнення колекції. «Музей ніколи, ні на хвилину не припиняв свою роботу з поповнення колекції. За роки незалежності ми поповнилися більш ніж 3,5 тис. експонатів», - зазначила директор.

З період з 1991 по 2011 рр. до фондів музею надійшли іконопис, живопис, графіка, скульптура, сценографія та декоративно-ужиткове мистецтво, які представляють значний художній та науковий інтерес. Можливості музею значно обмежені, одночасно може експонуватися лише 7-8% усієї колекції, тому на виставці буде представлено близько 300 творів. 

Джерела поповнення колекції музею за минулі 20 років – дарунки митців, меценатів та колекціонерів, передачі з Дирекції художніх виставок України, Київської та Харківської митниць. Безпрецедентним фактом в біографії музею Валентина Мизгіна назвала стала закупівлю Міністерством культури України у 1994 році колекції Семена Давидова, яка нараховує 78 творів видатних українських митців.

Теги