Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові буде освячено два нових храми

У Харкові буде освячено два нових храми

21 серпня в Харкові будуть освячені 2 храми. У районі Саржиного Яру (вул. Рязанська ріг вул. Саржинська) відбудеться церемонія освячення храму на честь ікони Божої Матері «Відрада» або «Втіха» Харківської єпархії УПЦ. О 8:30 розпочнеться великий чин освячення храму і Божественна літургія, на 10:45 заплановано виступи почесних гостей. Також на території Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної та невідкладної допомоги ім. А.І.Мещанінова відбудеться урочисте освячення храму Пантелеймона Цілителя УПЦ. О 9:00 розпочнеться великий чин освячення храму і Божественна літургія, о 11:30 - виступи гостей.

Довідково.
Храм на честь ікони Божої
Матері «Відрада» або «Втіха» унікальний тим, що виконаний у російському архітектурному стилі. Будівлі схожою архітектури є тільки на території Святогірської лаври, а в Україні аналогів досі не було. Храм замикає архітектурний комплекс реконструкції Саржин Яру. Будівництво було розпочато в грудні 2010 року.
Дерев'яний храм розрахований на 200 парафіян. Має 2 прибудови: верхню і нижню. Верхня прибудова - на честь ікони Божої Матері «Відрада» або «Втіха» виконаний з дерева, нижній - на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело», виконаний у візантійському стилі з каменю. 
1 серпня 2011 року з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Никодима владико Онуфрій звершив освячення куполів, накупольні хрестів і дзвонів храму Пресвятої Богородиці. 

Будівництво храму Пантелеймона Цілителя УПЦ було розпочато в квітні 2010 року. 20 серпня 2010 року була проведена церемонія освячення та встановлення хреста на храмі.

Храм дерев'яний, площа близько 100 кв. метрів, місткість - до 100 осіб. Передбачається, що храм будуть відвідувати як співробітники і пацієнти 3-х лікарень медичного комплексу, так і жителі сусідніх будинків.

Теги