Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найголовніше досягнення України в тому, що вона відбулася як незалежна, правова та демократична держава. Михайло Добкін

Найголовніше досягнення України в тому, що вона відбулася як незалежна, правова та демократична держава. Михайло Добкін

Сьогодні Україна святкує найголовніше державне свято - День Незалежності. У Харкові до пам'ятника Незалежності України кошики з квітами поклав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, народний депутат України Олександр Кузьмук, заступники голови Харківської облдержадміністрації і Харківської облради,начальники Головних управлінь, департаментів та інших структурних підрозділів обладміністрації та міськвиконкому, представники різних релігійних конфесій, керівники районних рад, організацій, підприємств, вузів, представники громадських і партійних об'єднань,а також жителі та гості нашого міста.

«Вчора, звертаючись до народу України, Президент дуже аргументовано розповів про головні здобутки України за 20-ть років своє незалежності. Він розповів про проблеми, що супроводжували її на етапі розвитку, а також про завдання, які нам необхідно вирішити, щоб вивести нашу країну в число 20-ти провідних європейських держав, - зазначив Михайло Добкін.- Найголовніше досягнення України в тому, що вона відбулася як незалежна, правова, демократична держава, з якою рахуються в Європі і в світі. Я абсолютно впевнений, що економічні успіхи також не за горами». 

Глава області також зазначив, що сьогодні в Україні чітко простежується єдність влади та її бажання вивести країну на європейський рівень.«Серед тих завдань, які стоять перед нами, стоїть завдання побудувати істинно демократичну державу з абсолютно чіткою, не корумпованою судовою системою, - заявив він. - Я думаю, що наявність в Україні всіх необхідних державних інститутів, які притаманні правовій демократичній державі, - величезний плацдарм для наведення порядку в країні. Я впевнений, що ми поступово виведемо нашу країну на принципи і стандарти, які давно вже існують в Європі». 

Довідково: 
 24 серпня 1991 Верховна рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 підтвердив народ на всеукраїнському референдумі.

Вперше День незалежності України був відзначений 16 липня 1991 року - в пам'ять про те, що рік тому - 16 липня 1990 року - Верховна рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України.Також 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла постанову «Про День проголошення незалежності України».