Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі відкрито 3 реконструйовані котельні

В Ізюмі відкрито 3 реконструйовані котельні

Сьогодні в місті Ізюм відбулося урочисте відкриття 3 реконструйованих котелень. В заході взяв участь начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива та заступник Ізюмського міського голови Юрій Червінський. За словами начальника управління, технічне переоснащення котелень було проведено за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених на виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку ЖКГ за напрямком енергозбереження, розвиток та реконструкція систем теплопостачання.

Котельні розташовані за адресами Сонячна, 2-г, Залікарняна 5-б, Київська, 17-б. Проведена заміна 13 котлів НІІСТУ-5 на 11 сучасних котлів ВК-32 та ВК-34 з ККД не менше 91%. Крім того, виконана заміна старих енергоємних насосів на насоси з малим споживанням електроенергії.

Як повідомив Роман Грива, після технічного переоснащення котелень в наступному опалювальному сезоні очікується зменшення витрат природного газу на 14,7 % і електричної енергії на 60,3%, в результаті чого річний економічний ефект від впроваджених заходів складатиме 617,1 тис. грн.

Юрій Червінський висловив подяку голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну та його заступнику Валентину Дулубу за допомогу в переоснащенні ізюмських котелень. За його словами, це дуже важливо для міста, оскільки тепер споживачі будуть забезпечені якісним і стабільним теплопостачанням.

Теги