Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Всі знакові об'єкти Євро-2012 в Харкові вже здані в експлуатацію. Михайло Добкін

За програмою підготовки до Євро-2012, яка виконується з кінця 2007 - початку 2008 року, всі знакові об'єкти вже здані в експлуатацію. Сьогодні мова йде про завершення робіт з міською інфраструктурою: це дороги, мережі, благоустрій. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Я не прихильник введення спеціальних відрахувань на соціально-культурну сферу на селі. Михайло Добкін

Як заявив в ході прес-конференції 28 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, введення 1%-их відрахувань з певних фінансових операцій на розвиток соціально-культурної сфери села не є можливим в нинішній ситуації.

У рамках адміністративної реформи розробляється типова структура облдержадміністрацій

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у рамках адміністративної реформи до початку квітня повинен завершитися етап реформування міністерств, і тоді до кінця квітня складеться чітке розуміння структури облдержадміністрації. «Я як член робочої групи з проведення адміністративної реформи в регіонах беру участь у розробці типової структури ОДА, яка буде запропонована всім областям. Можу сказати, що в деяких регіонах ці типові структури будуть пристосовані до існуючих особливостей», - зазначив Михайло Маркович.

Епідемії  грипу в Харківській області немає. Ігор Шурма

«Епідемії грипу в Харківській області немає. Станом на 28 лютого рівень захворюваності в області в 2 рази нижчий епідемічного порогу», - зазначив сьогодні під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, з 1 жовтня 2010 року по 28 лютого 2011 року на грип, респіраторні та простудні захворювання в області перехворіло 106 770 осіб. Минулого тижня зареєстровано 7 тис. випадків захворювання на грип та ГРВІ.

Михайло Добкін зустрінеться з керівниками торговельних мереж та ринків, які підписали Меморандум порозуміння з ХОДА

Найближчим часом відбудеться зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками торговельних мереж та ринків, які підписали Меморандум порозуміння з ХОДА. Як повідомив голова області в ході прес-конференції 28 лютого, в рамках зустрічі планується обговорити умови роботи ринків і торгових мереж після угоди, а також питання безпеки і розширення асортименту товарів за рахунок харківських виробників.

Опозиції, у повноцінному розумінні цього слова, в Харківській області немає. Михайло Добкін

Сьогодні опозиції, в повноцінному розумінні цього слова, в Харківській області немає. Про це 28 лютого під час прес-конференції сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Є політичні сили, які намагаються опонувати владі, але в одних це не виходить, тому що вони дуже слабкі, а інші роблять це невміло», - підкреслив він.  

Стан здоров’я госпіталізованих курсантів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою не викликає занепокоєння. Ігор Шурма

Як повідомив під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 28 лютого в обласній інфекційній лікарні перебувають 12 курсантів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. «24 лютого в обласну інфекційну лікарню був госпіталізований один з курсантів. В ПЛР-лабораторії одразу були проведені дослідження, яки виявили, що у цього курсанта грип типу А/H1N1. Після цього в ліцей для проведення лікувально-профілактичних заходів виїхала група лікарів та спеціалістів санепідслужби. Після обстеження були госпіталізовані ще 11 учнів, які контактували з хворим. За даними, які були отримані кілька годин тому, ще у 2 учнів виявлений грип типу А/H1N1. Стан здоров’я усіх дітей не викликає занепокоєння, і зараз вони готуються до виписки», - зазначив Ігор Шурма.

Сільгоспвиробники в Україні отримають право експортувати зерно

В Україні готується нове законодавство, що регламентує експорт зерна за межі країни. Згідно з документом, право на експорт сільгоспсировини отримають самі аграрії, а також спеціально створена державна компанія. Як відзначив в ході прес-конференції 28 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, така система буде вигідна всім - і державі, і сільгоспвиробникам.

Ліквідація Роганського полігону ТПВ не пов'язана з Євро-2012

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході прес-конференції заявив, що ліквідація Роганського полігону складування твердих побутових відходів не пов'язана з Євро-2012, необхідність його закриття назріла у зв'язку з розвитком аеропорту, щоб не створювати складнощів для літаків, що відлітають і прилітають. Михайло Добкін повідомив, що розглядається два варіанти виходу зі ситуації, що склалася: пошук нового майданчика для складування ТПВ, який не буде припинятися незалежно ні від чого, і збільшення можливостей вже існуючого Дергачівського полігону, котрий розглядається як альтернатива Роганському полігону.  

Потрібен новий підхід до відносин між Сходом і Заходом України. Михайло Добкін

Як зазначив 28 лютого у ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, відкриття в Харкові Меморіальної дошки Патріарху Української греко-католицької церкви Йосипу Сліпому - це прояв толерантності, яка має стати головним супутником взаємовідносин між Сходом і Заходом України. «Потрібен новий підхід до відносин між Сходом і Заходом України. Я вважаю, що Харків зробив те, що нам усім ще належить у майбутньому: ми почали поважати точку зору, відмінну від нашої. Нехай навіть з такими складнощами, але рано чи пізно всі зрозуміють, що це єдиний шлях зберегти цілісність нашої держави і створення тієї атмосфери всередині України, коли ми вміємо поважати відмінну від власного думку. Все інше - це мішура, яка відпаде по мірі просування вперед», - підкреслив Михайло Добкін.

Ми хочемо зберегти інвестиції в економіку Харківської області як мінімум на рівні минулого року. Михайло Добкін

Як зазначив 28 лютого у ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на те, що 2011 рік досить складний у фінансовому плані, в області мають намір не знижувати успішних показників, досягнутих у попередньому році.

Ми будемо працювати з кожним керівником підприємства, щоб вони надавали посильну допомогу для розвитку регіону. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході прес-конференції заявив, що в Харківській області велика кількість сільськогосподарських підприємств, які за наявності бажання здатні брати шефство над будь-якими установами охорони здоров'я та над школами.  

Якби не було підтримки міста і області, ми не змогли б упоратися з тими завданнями, які на сьогоднішній день успішно виконали. Володимир Остапенко

28 лютого в ході спільної наради за участю голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка голова територіального управління ДСА України Володимир Остапенко відзначив високий рівень організації взаємодії між різними гілками влади в Харківській області. «І мер міста, і губернатор Харківської області, і всі їх заступники, а також голови судів дуже плідно працюють. Якщо б не було підтримки міста і області, ми не змогли б упоратися з тими завданнями, які на сьогоднішній день успішно виконали», - підкреслив він.

Усі захищені статті бюджету будуть профінансовані. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході прес-конференції спростував чутки про нестачу коштів на харчування пацієнтів у лікарнях області. «Не вірте чуткам. Вони на те й чутки, щоб їх спростовувати. Сьогодні всі захищені статті бюджету виконуються повністю », - заявив він.

У школах області відбудуться планові навчання з відпрацювання дій під час надзвичайних ситуацій

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у школах Харкова та області відбудуться планові навчання з відпрацювання дій під час надзвичайних ситуацій. Планується, що навчання будуть проведені в одній школі м. Харкова та в одній зі шкіл, розташованих в області.

Харківським підприємствам вже відшкодували більше 110 млн.грн. ПДВ. Михайло Добкін

«Робоча поїздка Президента України Віктора Януковича в Харківську область вже дає перші результати. Сьогодні на рахунки харківських підприємств надійшов ще один транш у розмірі 60 млн.грн. в якості відшкодування ПДВ. Якщо врахувати, що за день до приїзду Президента України харківські підприємства отримали перший транш у розмірі 52,5 млн.грн., то заборгованість скорочено більш ніж на 2/3», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Судову систему не будуть поважати, поки не припиниться її недофінансування. Михайло Добкін

Як зазначив 28 лютого у ході спільної наради з головою Державної судової адміністрації України Русланом Кирилюком голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб в Україні встановилося шанобливе ставлення до судової системи, необхідно вирішити кілька проблем, які існують в полі її діяльності.

У Харкові відбулася спільна нарада за участю Михайла Добкіна та Руслана Кирилюка

28 лютого у Харкові відбулася спільна нарада за участю голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка. Також у нараді взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України Володимир Остапенко, ректор НУ «Національна юридична академія ім. Я.Мудрого» Василь Тацій, начальники профільних управлінь ХОДА та міської ради, а також голови судів Харкова і області.

З 9 березня розпочнуться районні змагання з лижного спорту серед учнів шкіл Харківської області

За ініціативою Харківської обласної державної адміністрації Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Головним управлінням освіти і науки та при підтримці Федерації лижного спорту Харківської області та олімпійського спортивного клубу «Темп» на лижному стадіоні ОСК «Темп» з 21 по 25 лютого проведено акцію під гаслом «Повернемо дітей на лижі» для учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області. Участь в акції взяли понад 650 школярів, з якими проведено заняття з лижної підготовки. З 9 березня розпочнуться районні змагання серед учнів шкіл Харківської області.

Відсвяткували 70-річчя два колишніх військових училища, що нині входять до складу Харківського університету Повітряних Сил

26 лютого колишнє Харківське вище військове командно-інженерне училище ім. Маршала Радянського Союзу М.І.Крилова та колишнє Харківське вище військове інженерне авіаційне училище, які після реорганізації увійшли до складу Харківського університету Повітряних Сил, відсвяткували 70-ту річницю свого створення.

Стартувала акція «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!»

26 лютого в Харкові в рамках акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!» відбувся показ опери Олександра Бородіна «Князь Ігор» у виконанні артистів Харківського національного академічного театру опери та балету. З 13 по 18 березня цю оперу, а також балет «Тисяча і одна ніч» харків'яни покажуть у Львові.

У Харкові відбудеться матч Кубка Девіса з тенісу між збірними України та Нідерландів

4-6 березня в Палаці спорту ім. Г. Кірпи відбудеться матч Кубка Девіса з тенісу між національними збірними командами України та Нідерландів. Офіційне жеребкування матчу відбудеться 3 березня в 13:00 в ресторані «Альбатрос». Урочиста церемонія відкриття матчу відбудеться 4 березня о 13:45. Початок першого матчу - 4 березня о 14:00.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1150,5 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 120 одиниць техніки і 160 дорожніх робітника. Станом на 28 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 28 лютого, о 13:00  (Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань) розпочнеться  засідання колегії Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з питань: - про підсумки роботи Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та підпорядкованих установ системи соціального захисту населення області за 2010 рік та пріоритетні напрямки на 2011 рік;  - про стан виконавської дисципліни та підсумки роботи зі зверненнями громадян управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення та адміністрацій районів Харківської міської ради за 2010 рік; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна. О 15:00 в Харківському національному економічному університеті (пр. Леніна, 9-а ) розпочнеться засідання круглого столу: «Реформи, які здійснюються владою для покращення підприємницького середовища».

Наше завдання - забезпечити продовольчу безпеку області за будь-яких погодних умов. Віталій Алексейчук

Сьогодні проведенням круглого столу з питань підготовки господарств області до весняно-польових робіт закінчилися навчання керівників сільськогосподарських підприємств та начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, які тривали чотири дні на базі ДП "Клінічний санаторій «Курорт «Березовські мінеральні води». «Три попередні роки в області не проводилося ці навчання, хоча раніше це було непорушним законом, - зазначив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

У 2010 році план надходжень податку на доходи фізичних осіб по районах Харківської області був виконаний на 100%

У 2010 році з огляду на гостру необхідність наповнення місцевих бюджетів фінансовими ресурсами, з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова була створена робоча група, метою якої стало наповнення фінансовими ресурсами місцевих бюджетів за рахунок прибуткового податку. Про це 25 лютого під час селекторної наради сказав начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин.  

За підсумками 2010 року АК «Харьковобленерго» забезпечила розрахунки з ДП «Енергоринок» за електричну енергію на 100,6%

За підсумками 2010 року Акціонерна компанія «Харківобленерго» забезпечила розрахунки з Державним підприємством «Енергоринок» за електричну енергію на 100,6%. Борги за поточне споживання відсутні. Заборгованість минулих років, яка реструктуризована згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на стале функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу», погашалася обумовленими сумами щомісяця відповідно до укладених договорів. Загальне скорочення боргу протягом року склало 9,6 млн.грн., або 2,6%. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без‘язичний.

У 2010 році Харківська область розрахувалась за спожитий газ на 82%

За природний газ, спожитий в 2010 році, розрахунки споживачів Харківської області (населення, бюджетні установи, підприємства теплоенергетики) з Дочірньою компанією «Газ України» склали 82%. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без‘язичний.

В Харківській області активізована робота з передачі на баланс АК “Харківобленерго” безхазяйних енергетичних об’єктів

В Харківській області активізована робота з передачі безхазяйних та тих, що не обслуговується належним чином, енергетичних об’єктів на баланс АК “Харківобленерго”, або спеціалізованих підприємств. Про це повідомив під час селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Василь Без’язичний.

Нашою найближчою перспективою є розвиток міст України. Віктор Янукович

У ході спілкування з жителями Харківської області в рамках телепроекту «Розмова з країною» Президент України Віктор Янукович підкреслив, що найближчим часом в Україні особлива увага буде приділятися питанням регіонального розвитку.

Архів документів