Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З цього року ми змінимо ставлення до вирощування овочів і картоплі. Михайло Добкін

З цього року ми змінимо ставлення до вирощування овочів і картоплі. Михайло Добкін

Підбиваючи підсумки першої частини семінару-наради з питань розвитку овочівництва, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що завдання семінару, по-перше – змінити укорінений в останні роки стереотип про те, що вирощування овочів і картоплі – це доля виключно дрібних приватних господарств, а по-друге – надати можливість переконатися в тому, що в умовах Харківської області можна вирощувати овочі на значних площах з належним економічним ефектом, і на цій основі визначити шляхи розвитку овочівництва та картоплярства на найближчі роки. Голова ХОДА підкреслив, що в нашій області є підприємства, які успішно займаються цими видами сільськогосподарської діяльності, не дивлячись на всі складнощі.  

Добкін також зазначив, що головне завдання влади – створити умови для успішного розвитку підприємств, які займатимуться розвитком овочівництва і відновленням системи поливу. Зокрема, керівництво області забезпечує фінансову підтримку таких підприємств і займається будівництвом оптового сільськогосподарського ринку.

Звертаючись до голів РДА, губернатор наголосив на необхідності всіляко підтримувати овочівницькі підприємства.«Люди, які готові вкладати кошти у виробництво овочів, повинні отримувати максимальну підтримку. З цього року ми змінимо ставлення до вирощування овочів і картоплі. Це не просто вигідний вид діяльності, але і можливість створення нових робочих місць, бо поруч з вирощуванням завжди має бути переробка. А це – доходи до місцевих бюджетів, до бюджетів суб'єктів місцевого самоврядування та додаткові податкові надходження», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги