Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний промотур Міністерства курортів і туризму Криму розпочався у Харкові

Міжнародний промотур Міністерства курортів і туризму Криму розпочався у Харкові

Сьогодні в Харкові в рамках підписаної 8 липня Угоди про співпрацю між ХОДА і Радою Мінсітров АР Крим Уряд Криму відкрив міжнародний презентаційний тур в рамках проекту «Оксамитовий сезон - сезон здоров'я». Тур охоплює Україну, Росію, Білорусь, Прибалтику, Німеччину та ряд інших держав Європи.

Як розповів на прес-конференції заступник міністра курортів і туризму Ігор Котляр, проект «Оксамитовий сезон - сезон здоров'я» є складовою «Стратегії реформування санаторно-курортного комплексу АР Крим до 2012 року», розробити яку уряду Криму доручив Президент України Віктор Янукович.

«Мета проекту - донести до мешканців України та зарубіжжя інформацію, що в Криму під час «оксамитового сезону» (вересень-листопад) є можливість не тільки відпочити, але й отримати санаторно-курортне лікування, причому саме в міжсезоння це робити найкраще», - зазначив Ігор Олексійович.

Довідково

Ідея проекту, який курирує Міністерство курортів і туризму АР Крим, належить ряду незалежних експертів з числа лікарів, фахівців з кліматології, готельєрів та представників туристичного бізнесу.

Серед них такі визнані курортологи, як професор, завідувач кафедрою Кримського державного медичного університету Володимир Єжов, професор, завідувач кафедрою КДМУ Микола Каладзе, заст.директора з наукової роботи Нікітського ботанічного саду, завідувач відділом медичної кліматології НДІ ім. Сеченова Олександр Ярош та інші.

Сьогодні в Криму працює 240 санаторіїв, з яких 123 готові приймати відпочиваючих цілий рік. В рамках проекту в ряді санаторних установ вже придбано нове обладнання, а персонал в даний час проходить спеціальне навчання.