Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Маркування насіння - це результат роботи сільгоспвиробника. Олександр Демидов

Маркування насіння - це результат роботи сільгоспвиробника. Олександр Демидов

«Згідно ст.27 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» насіння і посадковий матеріал, які вводяться в оборот, обов'язково маркуються і затарюються відповідно до вимог законодавства та нормативних документів.Так наказом Міністерства аграрної політики України був затверджений Порядок пакування та маркування насіння сільськогосподарських культур в Україні, який регламентує основні вимоги до упаковки і маркування насіння, призначених для реалізації та посіву на території України»,- зазначив 16 серпня у ході Республіканського наради-семінару директор Департаменту землеробства Мінагрополітики України Олександр Демидов.

Державні Галузеві стандарти на окремі види насіння повинні містити інформацію про хімічну та біологічну обробку насіннєвого матеріалу і наявності обов'язкового маркування. У ній має бути зазначено найменування культури, назва сорту або гібрида, номер партії, маса і кількість насіння, а також найменування і номер документа, що засвідчує його сортові та посівні якості, позначення чинного стандарту, термін придатності, найменування компанії, її адресу і т. д.

«Маркування насіння - це результат роботи сільгоспвиробника, так званий документ звітності, і я вам рекомендую не забувати про це», - акцентував він.