Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Досвід угод з торговими мережами і виробниками запозичений з Європи

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що в європейських країнах вже давно активно користуються такими механізмами для стримування зростання цін, як підписання Меморандумів з різними виробниками продукції.

Події дня

Сьогодні, 18 лютого, о 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64) розпочнеться обласна селекторна нарада. Порядок денний: про стан справ виявлення, зберігання та знешкодження непридатних пестицидів в Харківській області. О 16:00 у ДШМ №6 Дзержинського району (вул. Архітекторів, 30-А) відбудеться творча зустріч з директором - головним диригентом Харківської обласної філармонії, заслуженим діячем мистецтв України Юрієм Янко.  

Депутати облради ухвалили звернення до Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів України щодо вирішення соціальних проблем громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Сьогодні депутати Харківської обласної ради ухвалили до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України стосовно вирішення соціальних проблем громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Потрібно поважати всю історію нашого народу, а не тільки ту, яка нам подобається. Михайло Добкін

17 лютого в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що меморіальну дошку Йосипу Сліпому буде відновлено в Харкові.

Уряд України веде активну роботу, спрямовану на об'єднання зусиль з Російською Федерацією сфері авіабудування. Михайло Добкін

Уряд України веде активну роботу, спрямовану на об'єднання зусиль з Російською Федерацією сфері авіабудування. Про це сьогодні в ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми повинні повернути втрачені зовнішні ринки, а також наповнити наш внутрішній ринок продукцією авіаційної промисловості, - підкреслив Михайло Добкін.   

Харківська область повністю забезпечена інсулінами до кінця 2011 року. Ігор Шурма

Як повідомив під час пленарного засідання сесії Харківської облради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цього року Харківська область отримала субвенцію з державного бюджету на закупівлю інсулінів у розмірі 33 млн.грн., яку відповідно до кількості хворих людей у місті та області розподілили пропорційно: 56% для міста та 44% для області. Таким чином, в межах комплексної обласної програми «Здоровя Слобожанщини» на забезпечення інсулінами та препаратами для лікування нецукрового діабету заплановано 15,285 млн.грн., що повністю забезпечить потребу мешканців районів та міст обласного значення до 31 грудня 2011 року.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

17 лютого голова ХОДА Михайло Добкін провів плановий особистий прийом громадян. У ході прийому було розглянуто питання соціально-економічного, побутового характеру, а також питання про надання матеріальної допомоги.

Реалізація проекту з виробництва електронних підручників вдихне нове життя в завод імені Шевченка. Михайло Добкін

Як підкреслив 17 лютого в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, проект з виробництва електронних підручників на заводі імені Шевченка не буде просто збиранням. За його словами, це буде високотехнологічне виробництво, яке виведе підприємство на конкурентоспроможний рівень.

Ми зробимо все, щоб зробити наш регіон найкращим в Україні. Михайло Добкін

Як підкреслив 17 лютого в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області є все необхідне, щоб вивести регіон на перші місця в Україні за всіма економічними показниками. «Та економічна яма, в якій опинилася наша рідна Слобожанщина, ще тривалий час не дозволить нам вийти на той рівень, якого заслуговує наш регіон. Але завдання нам зрозумілі, працювати є з ким, тому що всі професійні люди зібрані сьогодні серед того авангарду, який хоче змін на краще. Ми будемо йти вперед і зробимо все, щоб зробити наш регіон найкращим в Україні. Ми цього з вами заслуговуємо», - підкреслив голова області.

На оздоровлення однієї дитини в Харківській області у 2010 році було витрачено 439 гривень

У 2010 році на оздоровлення дітей в Харківській області було витрачено понад 110 мільйонів гривень, що в 1,3 рази більше запланованої суми і в 1,6 рази більше, ніж у 2009 році. При цьому на оздоровлення однієї дитини шкільного віку в середньому по області було витрачено 439 гривень. У 2009 році ця сума становила 315,5 гривень.

Затверджена комплексна обласна програма «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік

Сьогодні депутати Харківської облради затвердили комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік. Обсяги видатків, які необхідні для виконання всіх заходів, що включені до Програми, складають 47 млн. 309,3 тис.грн. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, метою Програми є реалізація у 2011 році основних пріоритетів державної соціальної політики у медичній сфері Харківської області, з огляду на конкретні напрями соціально-економічного розвитку регіону.

Бюджет 2010 року мав яскраво виражену соціальну спрямованість. Михайло Добкін

У 2010 році до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів з державного бюджету надійшло 8,4 мільярда гривень. У порівнянні з попереднім роком надходження збільшилися на 1 мільярд 59 млн грн. або на 14,5%. Про це 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

У минулому році в Харківському регіоні забудовниками введено в експлуатацію 416,2 тис. кв.м житла

Ключовою сферою залучення внутрішніх інвестицій та коштів населення області є сфера будівництва. Харківська область входить до четвірки регіонів України, які створюють 40% всього будівельного потенціалу країни.  Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання, за 2010 рік підприємствами Харківської області власними силами були виконані будівельні роботи на суму близько 3 млрд. грн., що становить майже 92% до обсягів будівництва 2009 року. 

Боргові зобов'язання 32 найбільших машинобудівних підприємств Харківської області з 2005 по 2009 збільшилися в 2,2 рази. Юрій Сапронов

Аналіз результатів фінансово-господарської діяльності за період 2005-2009 років 32 найбільших машинобудівних підприємств Харківської області, з яких 14 мають державну форму власності, показав, що боргові зобов'язання цієї групи підприємств з 2005 по 2009 рік збільшилися в 2,2 рази при зростанні обсягів продажів у діючих цінах (з урахуванням інфляції) всього в 1,5 рази. Про це сьогодні повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов під час пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради.

У 2010 році Харківська область поліпшила 24 показника соціально-економічного розвитку з 38

Як повідомив в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківська область в 2010 році в порівнянні з 2009 роком поліпшила 24 найважливіших показника соціально-економічного розвитку з 38.

У Харківську область надійшло медичне обладнання для притрасових лікарень на суму 1 млн.грн. Ігор Шурма

У Харківську область надійшло медичне обладнання для притрасових лікарень на суму 1 млн. 150 тис.грн., яке було придбане за кошти державного бюджету. Обладнання призначене для надання невідкладної медичної допомоги. Про це сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської облради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За рівнем оплати праці у 2010 році Харківська область посіла 10 місце серед регіонів України

У 2010 році середньомісячна заробітна плата в Харківській області збільшилася на 17,6% і склала 2060 гривень. Реальна заробітна плата працівників області у порівнянні з 2009 роком збільшилася на 7,6%, і за рівнем оплати праці у 2010 році Харківщина посіла 10 місце серед регіонів України.

За два роки після аварії в Лозовій для ліквідації її наслідків не було зроблено нічого. Михайло Добкін

У 2010 році в дуже короткі терміни була вирішена проблема з відселенням родин військовослужбовців з території військової частини у Лозовій. У попередні роки робота з ліквідації наслідків вибухів практично не велася, - підкреслив 17 лютого в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

На реалізацію програми «Здоров’я Слобожанщини» у 2010 році використано більше 33 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської облради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в ході виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2010 рік діяльність Харківської облдержадміністрації була спрямована на формування в області єдиного медичного простору, раціональне використання бюджетних коштів, підвищення доступності та якості медичної допомоги із її наближенням, насамперед, до мешканців сільських районів. На реалізацію програми використано 33 млн. 535,8 тис.грн. коштів обласного бюджету.

Депутати проголосували за створення КП «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради

Рішенням пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради у Харкові створено комунальне підприємство «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради, яке буде висвітлювати діяльність органів влади на всіх рівнях, а також роботу підприємств, громадських організацій та інших установ, розвиваючи таким чином інформаційний простір області.

У 2010 році приріст іноземних інвестицій в Харківський регіон склав 622,6 млн. доларів США

Як зазначив у ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, одним із ключових ресурсів розвитку економіки області,а також одним з найбільш промовистих показників економічного клімату і потенціалу регіону є динаміка залучення іноземних інвестицій. «У 2010 році приріст іноземних інвестицій в Харківський регіон склав 622,6 млн. дол США, - повідомив Михайло Добкін. - Це майже на 40% більше, ніж у 2009 році; на 94,1% більше, ніж у 2008 році; і більш ніж удвічі більше, ніж у 2007 р.».  

Затверджена комплексна Програма соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки

Сьогодні депутати Харківської облради затвердили комплексну Програму соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, фінансування Програми здійснюватиметься з обласного бюджету, з урахуванням його можливостей, в межах асигнувань, передбачених на соціальний захист населення на відповідний рік. У 2011 році прогнозний обсяг фінансових ресурсів складає 20,4 млн.грн.

На реконструкцію та будівництво доріг Харківської області з державного бюджету було виділено 43,2 млн. грн

 «На фінансування розвитку дорожнього господарства Харківської області були направлені кошти державного бюджету в сумі 43,2 млн. грн. З них 11,2 млн. грн.- поточний ремонт доріг загального користування, а 32 млн. грн. - на ремонт тих доріг, по яких проходить 296 шкільних автобусних маршрутів», - інформував у ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У 2010 році в Харківській області на будівництво об'єктів газопостачання було витрачено понад 25 мільйонів гривень

Як повідомив 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2010 році було відновлено співпрацю регіону з компанією «Нафтогаз України», що дозволило активізувати роботу з будівництва об'єктів газопостачання.

Реалізація програми енергоефективності і зниження споживання енергоресурсів по Харківській області на 2010 - 2014 роки принесла економію на суму 174 млн. грн.

Як повідомив сьогодні в ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підприємства паливно-енергетичного комплексу Харківської області в 2010 році виробили на 18% більше електроенергії і на 30% більше теплової енергії в порівнянні з 2009 роком. 

У Харківській області вирішується проблема твердих побутових відходів

У попередні кілька років проблема твердих побутових відходів у Харківській області ігнорувалася, але в 2010 році робота в цьому напрямку була активізована. Так, минулого року на виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005 - 2014 роки було направлено 12,2 млн. грн., що в 4 рази більше, ніж у 2009 році. Ці кошти були спрямовані на будівництво першого пускового комплексу полігону ТПВ в Змієві, ліквідацію стихійних звалищ, закупівлю спецтехніки, оновлення контейнерного парку, інженерно-технічне облаштування місць зберігання відходів і підготовку проектно-кошторисної документації.

На технічне переоснащення ЖКГ в 2010 році було спрямовано 286 мільйонів гривень

У Харківській області ведеться активна робота з реформування житлово-комунального господарства, мета якого - технічне переоснащення галузі, а також економія енергетичних і матеріальних ресурсів. Про це 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2010 році прибуток у промисловості Харківського регіону зріс на третину. Михайло Добкін

 У 2010 році прибуток у промисловості Харківського регіону зріс на третину, а обсяг збитків скоротився на чверть. На загальне зростання обсягів виробництва і перевиконання плану, закладеного Програмою економічного і соціального розвитку на 2010 рік, свій вплив справила галузь наукоємного машинобудування, де приріст склав 24,4%.  Про це сьогодні в ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Програма соціального захисту населення Харківської області на 2010 рік виконана у повному обсязі. Ігор Шурма

«Програма соціального захисту населення Харківської області на 2010 рік виконана у повному обсязі у межах виділеного фінансування з обласного та державного бюджетів. Вона була направлена на підтримку найбільш незахищених верств населення, охоплювала всі вікові категорії громадян. Особлива увага приділялася пенсіонерам, ветеранам, інвалідам, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим особам, які самотужки не могли вирішити питання забезпечення належного достатку в сім’ях», - зазначив сьогодні на сесії Харківської облради заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харківській області росте рівень розрахунків споживачів за послуги ЖКГ

17 лютого в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін повідомив про позитивну динаміку розрахунків споживачів за послуги ЖКГ. «Рівень розрахунків споживачів зростає. За послуги теплопостачання він склав більше 96% і в порівнянні з початком минулого року збільшився на 2,4%. За послуги водопостачання і водовідведення - 95,7%, це майже на 6% більше, ніж рік тому. За утримання житла люди платять на 10% активніше, рівень розрахунків - 97%. При цьому оплата послуг бюджетними установами за рахунок держбюджету вище 100%», - підкреслив голова області.    

Архів документів