Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Харківщини взяли участь в відеоконференції «Зовнішньополітичні, економічні пріоритети України в країнах Центральної, Південної та Південно-Східної Азії»

Представники Харківщини взяли участь в відеоконференції «Зовнішньополітичні, економічні пріоритети України в країнах Центральної, Південної та Південно-Східної Азії»

Сьогодні відбулася відеоконференція на тему «Зовнішньополітичні, економічні пріоритети України в країнах Центральної, Південної та Південно-Східної Азії», в якій взяли заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко, представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. У ході відеоконференції Віктор Майко зазначив, що Міністерство закордонних справ України закликає регіони розвивати тіснішу співпрацю з країнами Азії, і активізація відносин повинна стати не тимчасовою, а довгостроковою перспективою.

Віктор Майко під час відеоконференції підкреслив, що за останній рік відносини України з країнами Центральної, Південної та Південно-Східної Азії значно покращилися, чому сприяли візити Президента України та посадових осіб у ці країни. Зокрема, візит Президента України до Китаю дозволив укласти з цією країною рамкову угоду про інвестиції. З Японією укладено кредитну угоду на 100 млн.дол., з Індією - контракт на поставку продукції «Мотор-Січ» вартістю 100 млн.дол.

Крім того, Віктор Майко зазначив, що цього і наступного року МЗС має намір активізувати роботу із співпраці з азіатськими країнами. Зокрема, цього року вперше за останні 15 років були проведені переговори і підписані торгово-економічні угоди з В'єтнамом, Президент України вперше відвідав Сінгапур. За словами Віктора Майко, в України є серйозні перспективи співпраці з Монголією, Індонезією, Малайзією, Шрі-Ланкою, Туркменістаном і Казахстаном та іншими країнами регіону.

В ході заходу Віктор Майко відповів на запитання, що надійшли від регіонів - учасників відеоконференції. Питання, які хвилюють представників Харківського регіону, стосувалися підтримки провідних експортерів продукції машинобудування; уніфікації системи сертифікації з різними країнами, встановлення безвізового режиму і т.д.

Як підкреслив Віктор Майко, роль Харківщини і її підприємств у розвитку міжнародного співробітництва України завжди була істотною. Він також зазначив, що машинобудівні підприємства Харківщини, які є великими експортерами, демонструють серйозні можливості з експорту продукції в усі регіони світу, і МЗС, звичайно ж, буде надавати допомогу всім підприємствам, які будуть працювати на зовнішніх ринках.