Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків - це центр машинобудування нашої країни. Віктор Янукович

Машинобудівний комплекс, як і раніше, залишається одним з пріоритетів розвитку держави, - підкреслив 15 лютого в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович. За його словами, щоб розвивати величезний потенціал машинобудування України, основна маса якого сконцентрована в Харківській області, необхідно акцентувати увагу на реалізації інноваційних проектів.

У 2011 році ми закінчимо виплату боргів із зарплати. Віктор Янукович

Як повідомив 15 лютого під час брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, в поточному році всі борги по заробітній платі промисловим підприємствам Харківщини будуть виплачені. «2011 рік буде останнім роком, в якому є борги. Ми в цьому році закінчимо виплату боргів, і їх більше ніколи не буде в державі», - підкреслив голова держави.

Україна - це держава регіонів, які мають бути самодостатніми. Віктор Янукович

У ході адміністративної реформи передбачається досягти децентралізації влади, що дозволить гармонізувати відносини між центром і регіонами. Як підкреслив 15 лютого в ході брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, всі регіони України повинні максимально використовувати свої можливості на місцевому рівні.

На базі заводу ім. Шевченка планується налагодити виробництво електронних підручників

Про це в ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харківській області є 4 державних підприємства, що генерують 20 млн.грн. боргів із зарплати на місяць. Одне з цих підприємств - завод ім. Шевченка, колись флагман радянської космічної галузі, на якому попередня влада вирішила остаточно поставити хрест. Ми довго шукали шляхи, як відродити це підприємство, і прийшли до ідеї виробництва електронних підручників», - зазначив голова ХОДА.

У Харківському регіоні створюється мережа наукових та технологічних парків

Ряд економічних проектів Харківського регіону спрямовано на створення мережі наукових і технопарків, що дозволяють активізувати і комерціалізувати науково-технічні розробки наших промислових підприємств, наукових центрів та вузів. Про це сьогодні в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Програма з будівництва комплексу «Сапсан» отримає максимальне фінансування

Як відзначив 15 лютого в ході брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, робота над комплексом «Сапсан» має для України особливе значення. У зв'язку з цим програму з будівництва цього комплексу планується забезпечити максимальним фінансуванням.

Ми плануємо значно посилити напрям ракетно-космічних технологій. Віктор Янукович

15 лютого в ході брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович підкреслив, що розвитку космічної галузі в Україні буде приділятися особлива увага.

На реалізацію проекту IT-парку «Інтелектроніка» планується залучити близько 700 млн. грн. приватних інвестицій

Як зазначив у ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області триває процес розробки проекту ІТ-парку «Інтелектроніка».  

При створенні в Харківській області сучасного сміттєпереробного заводу планується використовувати досвід Анкари

Як повідомив в ході в ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у рамках Національного проекту «Чисте місто» в Харківській області планується побудувати сучасний сміттєпереробний завод. «Переробка та утилізація твердих побутових відходів - це актуальне питання для такого мегаполісу, як Харків. В обласному центрі щорічно виробляється більше 500 тисяч тонн ТПВ, і з кожним роком цей обсяг збільшується майже на 10%», - підкреслив Михайло Добкін.

Проект «Село майбутнього» дозволить створити понад 2 тис. нових робочих місць

Регіональний комітет з економічних реформ зосередив свою увагу і роботу на розробці і просуванню проектів, здатних виступити каркасом нової економіки Харківського регіону і активізувати його інноваційно-інвестиційну діяльність. Про це в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

2010 рік дозволив по-новому переосмислити перспективи та інструменти розвитку економіки області. Михайло Добкін

«Протягом усіх років незалежності ми були свідками того, як на тлі традиційних розмов про науково-промисловий, інноваційний потенціал Харкова, рівень інноваційної активності і питома вага високотехнологічної продукції неухильно знижувалися. Маючи високу концентрацію інтелектуального ресурсу, систему підготовки кваліфікованих кадрів, потужний індустріально-аграрний комплекс, вигідне прикордонне розташування, Харкову ніяк не вдавалося досягти синергії цих розрізнених компонентів свого потенціалу. Тому що не вистачало найголовнішого, сполучного компонента - умов для приходу стратегічного приватного інвестора. 2010 рік став у цьому сенсі переломним. Він дозволив по-новому переосмислити перспективи та інструменти розвитку економіки області», - зазначив у ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Нам необхідно перебудувати космічну галузь України, щоб вивести нашу країну в число світових лідерів. Віктор Янукович

Нам необхідно перебудувати космічну галузь України, щоб вивести нашу країну в число світових лідерів. Про це сьогодні в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харківській області заявив Президент України Віктор Янукович. 

Михайло Добкін передав Віктору Януковичу звернення від ветеранських і чорнобильських організацій з проханням не вносити зміни до законодавства про соціальні гарантії

У ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав Президенту України Віктору Януковичу звернення від харківських громадських організацій чорнобильців, ветеранів, інвалідів та дітей війни з проханням не вносити зміни до законодавства про соціальні гарантії та стандарти, а також зняти з розгляду у Верховній Раді законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», яким передбачається надати право регулювання виплат Кабінету міністрів.

Президент України відзначив орденом «За заслуги» III ступеня ветеранів війни в Афганістані

Сьогодні під час розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ Президент України Віктор Янукович відзначив орденом «За заслуги» III ступеня ветеранів війни в Афганістані: Василя Хому - члена громадської ради Харківського обласного Союзу ветеранів Афганістану - Українського Союзу ветеранів Афганістану;  Віталія Калиновського - члена громадської ради Харківського обласного Союзу ветеранів Афганістану - Українського Союзу ветеранів Афганістану; Сергія Лагутіна - заступника голови Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану - Українського Союзу ветеранів Афганістану.    

У Харкові розпочалося розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ за участю Віктора Януковича

Президент України Віктор Янукович бере участь у розширеному засіданні регіонального комітету з економічних реформ, яке почалося у Великому залі Будинку рад.  

Віктор Янукович поклав квіти до могили Євгена Кушнарьова

Президент України Віктор Янукович у ході робочого візиту до Харківської області поклав квіти до могили Євгена Кушнарьова. Пам'ять екс-губернатора Харківщини також вшанували голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і його заступники, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, а також харків'яни і гості міста.   

Віктор Янукович ознайомився з роботою науково-виробничого підприємства «Хартрон-Аркос»

Сьогодні, 15 лютого, в ході робочого візиту до Харкова Президент України Віктор Янукович відвідав ВАТ «Хартрон» та ознайомився з роботою підприємства НВП «Хартрон-Аркос».  Генеральний конструктор систем управління Науково-виробничого підприємства «Хартрон-Аркос» Юрій Златкін ознайомив Президента з організацією виробничого процесу заводу, продукцією, яка на ньому випускається. Також Віктор Янукович оглянув комплексні стенди випробування систем управління та ракет-носіїв.  

Віктор Янукович поклав квіти до Меморіального комплексу загиблим в Афганістані

Президент України Віктор Янукович у ході робочого візиту до Харківської області поклав квіти до Меморіального комплексу воїнам, загиблим в Афганістані. Таким чином центр урочистих заходів з нагоди 22-ї річниці виводу військ з Афганістану перемістився сьогодні зі столиці до Харкова. Також поклали квіти до Меморіалу та вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, харків'яни і гості міста. Після покладання квітів біля Меморіалу відбулася траурна літія в пам'ять загиблих воїнів, яку провів архієпископ Ізюмський Онуфрій, вікарій Харківської єпархії Української православної церкви. Також Президент відвідав Храм ікони Божої Матері «Взыскание погибших», де відбулося коротке богослужіння.

Розпочався робочий візит до Харківської області Президента України Віктора Януковича

Літак Президента України Віктора Януковича приземлився у Харківському аеропорту, де керівника держави зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. У ході свого перебування в регіоні Віктор Янукович покладе квіти до Меморіального комплексу загиблим в Афганістані, відвідає Храм ікони Божої Матері «Взыскание погибших» та ознайомиться з роботою ВАТ «Хартрон». Також голова держави візьме участь у розширеному засіданні регіонального Комітету з економічних реформ.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 4048 км автодоріг місцевого значення та 1158 км автодоріг державного значення, використано на забезпечення проїзду 397,7 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 194 одиниці техніки та 237 дорожніх робітників.

Україна має знову стати аграрною країною. Михайло Добкін

Україна планує провести закупівлі вершкового масла в Білорусі. «Якщо ми виробляємо менше, ніж споживаємо, то нам необхідно заповнювати дефіцит цього продукту, щоб не викликати зростання цін на нього, - зазначив сьогодні під час програми« Зворотний зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін.  

Експортувати зерно за межі нашої держави зможе тільки лише той, хто його вирощує. Михайло Добкін

«Держава вибудовує абсолютно іншу систему взаємин з сільгоспвиробниками. Якщо будуть внесені певні зміни в національне законодавство, то ми отримаємо унікальну ситуацію, коли експортувати зерно за межі нашої держави зможе тільки той, хто його вирощує. Фактично, будуть прибрані посередники, які, маючи можливість працювати за ф'ючерсними контрактами за межами України, скуповували зерно за копійки, а продавали його за світовими ринковими цінами», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області вживаються заходи щодо збереження цукрових заводів

Як повідомив 14 лютого під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області вживаються заходи, щоб зберегти два цукрові заводи, у відношенні яких до керівництва регіону вже надійшли пропозиції щодо ліквідації.

Частку прибутку виробників і переробників сільгосппродукції в кінцевій вартості товарів необхідно збільшити. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз в кінцевій вартості продуктів харчування 30-40% становить прибуток сільгоспвиробників; 30-40% - заробіток переробника; 35-40% - заробіток продавців. «Не можуть роздрібні продавці заробляти стільки ж, скільки виробники і переробники. На жаль, в нашій країні склалася саме така ситуація, і вона є абсолютно негативною, неправильною. Вона стимулює продавців, а не виробників», - підкреслив Михайло Добкін.

Якщо будуть реалізовані всі намічені реформи в сільському господарстві, галузь очікує непогане майбутнє. Михайло Добкін

Як зазначив 14 лютого в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, реалізація намічених реформ у сфері сільського господарства зробить галузь успішною. У той же час він підкреслив, що вже зараз необхідно змінити підхід до освіти фахівців сільськогосподарського профілю, щоб через кілька років аграрні підприємства не відчували в них дефіциту.

У місті Первомайський Харківської області буде організовано тепличне господарство

Уряд України позитивно поставився до ідеї будівництва оптового ринку в Харківському регіоні. Сьогодні вже йде розмова про будівництво подібних ринків у п'яти областях України. У цьому році розпочнуться проектні роботи, а пізніше і будівництво оптового ринку в околицях Харкова. Про це сьогодні в ході програми «Зворотний зв'язок» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Система дотацій в сільському господарстві йде в минуле. Михайло Добкін

У рамках реформування сільськогосподарської галузі в Україні кардинально змінюється схема взаємовідносин держави і сільгоспвиробників. Замість того, щоб дотувати підприємства, які не можуть знайти своє місце на ринку, держава буде підтримувати дрібних фермерів, а також компенсувати успішним підприємствам витрати на оновлення обладнання або будівництво нових тваринницьких комплексів.

Ми не можемо залишити людей наодинці з постійно зростаючими цінами. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, останнім часом часто складається ситуація, коли група товарів дорожчає, хоча підстав для зростання ціни немає, і саме в таких ситуаціях держава має регулювати вартість товарів. «Ми не можемо залишити людей наодинці з постійно зростаючими цінами, в той же час, ми не говоримо про тотальне втручання або ручне управління ринками усіх продуктів харчування. Є певний перелік продуктів харчування, націнка на які регулюється, в тому числі, і внутрішніми документами облдержадміністрації. Саме тут ми повинні наводити порядок», - підкреслив Михайло Добкін.

Комплексна програма розвитку АПК і земельної реформи Харківської області на 90% збігається із загальнодержавною програмою. Михайло Добкін

У Харківській області завершується розробка комплексної програми інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового виробництва та земельної реформи Харківської області у 2011-2015 роках та на період до 2020 року.  «Ми були приємно здивовані тим, що програма розвитку АПК України, яку презентували нам представники Міністерства аграрної політики і продовольства України і наша комплексна програма інвестиційного інноваційного розвитку АПК і земельної реформи Харківського регіону збігаються на 90%,- зазначив сьогодні під час програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення дозволить залучити в галузь близько 100 мільярдів гривень кредитів

Як зазначив 14 лютого в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, однією з основних умов для розвитку сільського господарства в Україні є скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. За його словами, це дозволить залучити в галузь значні суми кредитних коштів.

Архів документів