Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні Акбар Гасемі Алі-Абаді, а також з губернатором провінції Ісфаган Республіки Іран Аліреза Закер Есфагані. У ході зустрічі обговорювалися перспективи двостороннього співробітництва Харківської області та Республікою Іран, зокрема з провінцією Ісфаган.

Михайло Добкін привітав гостей з Ірану на харківській землі і висловив сподівання, що результатами візиту найближчим часом стануть конкретні угоди про співпрацю між харківськими підприємствами і іранською стороною.

«Наші відносини базуються на надійних контактах представників бізнесу та чиновників. Ваш візит до Харківської області є найвищим проявом зацікавленості у співпраці з Харківською областю. У нас будуть абсолютно конкретні пропозиції з економічного співробітництва. Сьогодні настав той момент, коли потрібно дати новий імпульс розвитку наших відносин», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, Харківщина зацікавлена у співпраці з іранською стороною таких підприємств як Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДП «Електроважмаш», ВАТ «Турбоатом», ДП «Завод ім. Малишева», ВАТ«Харківський тракторний завод». «Крім того, нам була б дуже цікава співпраця з Іраном наших компаній, які займаються промисловим будівництвом. Вони володіють унікальними технологіями, але їх потенціал в Україні поки не затребуваний в повній мірі. Також було б цікаво дізнатися наші перспективи щодо можливості поставок до Ірану продуктів харчування», - підкреслив Михайло Добкін.

Акбар Гасемі Алі-Абаді подякував за увагу і запрошення до Харківської області, а також зазначив, що Іран і Харківська область співпрацювали ще під час існування СРСР, продовжують співпрацювати і зараз. «На жаль, потенціал нашої співпраці реалізований зараз тільки на 5%, і цю ситуацію необхідно виправляти», - підкреслив посол.

За його словами, Іран зацікавлений в участі харківських підприємства та фахівців у модернізації металургійного комбінату в г.Ісфаган, спільному виробництві літаків АН-148 і АН-158. Крім того, можливе співробітництво у сфері будівництво метро.