Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вивіз 78 тонн пестицидів з Валківського району розпочнеться на цьому тижні

Вивіз 78 тонн пестицидів з Валківського району розпочнеться на цьому тижні

На цьому тижні друга бригада ізраїльської фірми «Сі Буд Систем», яка займається утилізацією отрутохімікатів у Нововодолазькому районі, почне роботу з ліквідації пестицидів у Валківському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на складах Валківського району зберігається 78 тонн пестицидів. Заступник губернатора відзначив особливість робіт з утилізації у Валківському районі, яка полягає в тому, що пестициди у вкрай нетранспортабельному вигляді розташовані в сховищах 7 різних підприємств району. «На цих складах зберігається різна кількість пестицидів: 4 тонни, 5 тонн, 10 тонн, 30 тонн. Через те, що вони розташовані не компактно, належить виконати набагато більше робіт, ніж у Нововодолазькому районі, де всі пестициди знаходяться в одному величезному сховищі», - підкреслив Дулуб.

Він зазначив, що для ліквідації місць зберігання потрібно максимально скористатися хорошою погодою, тому що і в Нововодолазькому, і у Валківському районах всі склади пестицидів розташовані в місцях, які після дощів стають недоступними через розмиття грунтових доріг.

Дулуб повідомив, що в ході наради, яка відбулася 26 липня, були спільно з керівництвом підприємств розглянуті організаційні питання вивезення пестицидів з Валківського району з тим, щоб виконати цю роботу в оптимально короткі терміни.

«У випадку Валківського району люди і техніка будуть переміщатися від одного об'єкта до іншого, бо ми не можемо дозволити собі створювати проміжні пункти зберігання пестицидів. Роботи планується провести швидко і компактно, одразу завантажити пестициди в транспорт і вивезти за межі Харківської області», - заявив заступник губернатора.

Сумарно з Нововодолазького та Валківського районів буде вивезено близько 480 тонн пестицидів.