Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках співпраці Провінція Ісфаган Республіки Іран та Харківська область обміняються візитами офіційних делегацій

У рамках співпраці Провінція Ісфаган Республіки Іран та Харківська область обміняються візитами офіційних делегацій

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та губернатор провінції Ісфаган Республіки Іран Аліреза Закер Есфагані обговорили перспективи двостороннього співробітництва. Як зазначив Аліреза Закер Есфагані, в ході візиту в Харківську область іранська сторона ознайомилася з можливостями підприємств регіону і розраховує на встановлення партнерських відносин.

Аліреза Закер Есфагані також повідомив, що провінція Ісфаган володіє значним промисловим та сільськогосподарським потенціалом, а також туристичними можливостями, оскільки має давню історію. За інформацією Аліреза Закер Есфагані, провінція Ісфаган посідає друге місце в Ірані за обсягом валового доходу та 1 місце за обсягом експорту. «Ми успішно співпрацюємо з країнами Близького і Середнього Сходу, а також країнами Європи. Крім того, ми приділяємо значну увагу розвитку торговельно-економічних відносин з дружніми країнами, у тому числі Україною», - зазначив Аліреза Закер Есфагані.

Він також запропонував з метою підвищення знань мешканців Харківської області та провінції Ісфаган один про одного провести дні культури наших народів в обох регіонах. Аліреза Закер Есфагані запросив Михайла Добкіна відвідати провінцію Ісфаган для більш детального ознайомлення з її можливостями.

Голова ХОДА прийняв пропозицію іранського колеги і зазначив, що делегація Харківщини буде сформована таким чином, щоб у неї були включені чиновники і бізнесмени, що працюють в найбільш цікавих для двостороннього співробітництва галузях. Також Михайло Добкін підтримав ідею проведення днів культури і підкреслив, що Харківська область зробить все, щоб ці заходи були організовані на найвищому рівні.