Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Теплопостачальні підприємства Харківської області отримали 3,5 млн.грн. в якості компенсації за різницю в тарифах. Валентин Дулуб

Теплопостачальні підприємства Харківської області отримали 3,5 млн.грн. в якості компенсації за різницю в тарифах. Валентин Дулуб

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, згідно розпису державного казначейства в червні і липні теплопостачальні підприємства області повинні були отримати по 74,4 млн.грн. щомісяця в якості компенсації за різницю в тарифах. «На сьогодні нашим підприємствам компенсовано тільки 3,5 млн.грн.: Вовчанському підприємству теплових мереж, Лозівському підприємству теплових мереж та ТОВ «Котельні лікарняного комплексу». Сподіваємося, що в серпні ці показники будуть надолужені і підприємства отримають кошти, тому що без них дуже складно готуватися до нового опалювального сезону», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він також повідомив, що 29 червня постановою Кабінету міністрів України були внесені зміни в порядок перерахування у 2011 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, яка подавалася населенню. Згідно з постановою, із загальної суми компенсації (317,5 млн.грн.) виключена сума, що утворилася в IV кварталі 2009 року. У зв'язку з цим підприємства недоотримають 40 млн.грн. компенсації за різницю в тарифах.

«Сьогодні єдина можливість поправити фінансове становище підприємств - це отримати компенсацію за різницю в тарифах. На жаль, було ухвалено рішення зменшити суму компенсації. Проте, є припущення, що ці 40 млн.грн. за спеціальним механізмом будуть списані з рахунків наших підприємств. Зараз ми ведемо серйозну роботу з перерахунку цих коштів. Ми повинні точно порахувати, скільки і з яких підприємств повинні списати коштів, і скільки точно наші підприємства отримають у якості субвенції в 2011 році», - підкреслив Валентин Дулуб.

Теги